Cruise met de Norwegian Gem

Jean-Paul Roels on 03 October 2007

Deel dit:

Blij verrast was ik toen ik een mailtje kreeg waarin ik werd uitgenodigd voor de Premier party van de Norwegian Gem. De Norwegian Gem was splinternieuw en dit was zijn eerste officieele vaart met passagiers. Ik reageerde eerst met de gedachte dat een cruise eigenlijk niets is voor mij. maar afin laten we toch maar eens kijken.

De check-in was uitgebreid, ik dacht dat je zo het schip op kon lopen maar nee, eerst je bagage door de x-ray machine en zelf door de metaaldetector. Toen naar de check-in balie. Dit was een enorme desk in de cruiseterminal van Rotterdam waar wel 30 receptionisten aan het werk waren. De wachtrij was lang maar door de professionaliteit ging het redelijk vlot. Toen het schip op. Wat een luxe, hoogpolig tapijt, blinkende relingen en zeer vriendelijke medewerkers.

Ik sliep op het tiende deck. Dus de lift in en omhoog. Ik had een binnenhut hetgeen de eenvoudigste hutten zijn. Maar deze zijn vrij royaal en luxe uitgerust. De badkamer was ook ruim en alle sanitair was van de beste kwaliteit, je kon duidelijk zien dat hierop niet bespaard was. Ook de kastruimte was zeer ruim bemeten. Er was zelfs een minibar en flatscreen tv.

Mijn Duitse collega's zouden pas laat in de middag komen en dat gaf mij de tijd om het hele schip eens te verkennen. Wat een schip. 12 restaurants, 11 bars en lounges, een bowlingbaan, zwembaden diverse jacuzzi's, een voetbalveld, een klimwand noem maar op alles wat je maar kon bedenken was er. Eerst maar een hapje eten. Dat kon 's middags in 4 restaurants. Dit is het voordeel van het zogenaamde Freestyle Cruising. Je kan alles doen wanneer jij het wilt. Dus geen vaste tijden om te eten, geen kledingvoorschriften. Kortom het ultieme vakantiegevoel. Hier ook weer zeer vriendelijke medewerkers en een overdonderend aanbod van heerlijk eten.

Na de lunch een bezoek gebracht aan diverse suites en hutten die speciaal voor reisagenten opengesteld waren. Enkele luxe hutten hebben een prive balkon met daarop een jacuzzi en een grote zitruimte, dit zijn de zogenaamde Garden Suites. Wat ook zeer mooi is zijn de Courtyard Villas deze villas hebben een prive zwembad en ligruimte ideaal voor families. Ook de Penthouses waren zeer indrukwekkend. Toen de openbare ruimtes bezocht zoals de fitness, de spa, de sauna's en de kinderruimte. Allemaal zeer mooi opgezet. Na menigmaal mijn pad te hebben verloren was het tijd om de collega's uit Duitsland te ontmoeten. Allemaal leuke mensen en de sfeer was gelijk goed.

Meteen plannen gemaakt wat we verder gingen doen. Na een heerlijke cocktail besloot ik om even te relaxen in de spa. De sauna was fantastisch. Hij is gelegen boven de stuurhut en omringd door grote ramen. Zo kon ik lekker zweten terwijl Rotterdam aan me voorbij trok. Heel bijzonder allemaal. Na wat saunagangen en bezoek aan de diverse baden was ik klaar voor de avond. Ik trok naar het Sushi restaurant en hier mocht ik zoveel eten als is kon. Ik ben helemaal gek van sushi, dus ik heb echt alles geproefd. De Japanse chefs gaven goede uitleg. Toen mijn pad vervolgt naar het Casino. Dit hoort er toch bij vind ik. Erg veel geluk had ik niet maar het was wel gezellig. Om kwart voor elf was er een show in het theater (hier kunnen 1042 personen zitten) de show was spectaculair met veel dans en zang. Tenslotte hebben we nog plezier gehad in de disco tot in de kleine uurtjes.

De nachtrust was kort maar goed de bedden zijn van goede kwaliteit. In de vroege ochtend meerde het schip weer aan na een nacht over de Noordzee te hebben gecruised. Na een goed ontbijt was het helaas tijd om uit te checken.

Conclusie: Cruisen is iets voor iedereen, zeker het concept Freestyle Cruising zal zeker jonge mensen aanspreken. Het eten is fantastisch je kan voor elk wat wils krijgen, van burrito to pizza en sushi tot steak. Je hoeft je niet te vervelen er is meer dan genoeg te doen aan boord. Het personeel is zeer vriendelijk en service staat op een hoog vaandel bij de NCL (Norwegian Cruise Line).

Deel dit:

Terug Naar Boven