Curaçao voorjaar 2016.

Jean-Paul Roels on 01 April 2016

Deel dit:

Afgelopen maart was het weer het jaarlijkse Travel Counsellors congres. Dit jaar met wel 175 collega’s, leuk om te zien dat de club waarbij ik me ruim 8 jaar geleden bij aansloot zo groot geworden is. Bijzonder trots was ik dan ook om één van de 4 prestigieuze awards te mogen winnen. Ik was winnaar geworden in de categorie meeste omzet uit ons eigen systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat ik voor bijna elke klant een mooie maatwerk offerte kan maken met de beste prijs! Naast deze award betekende het ook dat ik een mooie reis gewonnen had, ik mocht met 10 collega’s naar Curaçao, hieronder mijn verslag van deze leuke reis.

Dat Curaçao een populaire bestemming is merkten we op de vlucht al, een propvolle 747 met ruim 400 passagiers vertrok mooi op tijd naar het zonnige Curaçao. Bij aankomst gelijk de auto opgehaald want een huurauto is echt wel handig op dit eiland, en door naar ons eerste verblijf namelijk het Santa Barbara Beach & Golf Resort, waar we 2 nachten verbleven.

Bij aankomst viel ons op hoe groot dit resort is, van de ingang van het park was het bijna 5 Km rijden naar het hotel zelf! De eerste indruk was meteen goed, een ruime lobby en mooie kamers. Dit resort ligt iets verder weg van de druk bezochte plekken maar bied zelf veel activiteiten en heeft diverse restaurants. Tevens heeft dit hotel de mooiste golf course van het eiland. Volgens de kenners de beste van het eiland. Het hotel heeft ook een eigen privé strand waar het heerlijk toeven is. Het eten hier is uitstekend en het ontbijt behoort tot de beste van het eiland. Kortom een heerlijk resort voor rustzoekers en fijnproevers.

Omdat we hier niet enkel voor de ontspanning waren hebben we diverse accommodaties bezocht van eenvoudig tot luxe, van gerenommeerd tot splinternieuw. Een accommodatie die er uitsprong was het Acoya Resort, leuke appartementen en villa’s, sommigen zelfs met privé zwembad. Deze accommodatie ligt niet direct aan zee en dat maakt deze ook wat betaalbaarder.

De overige 2 nachten brachten we door in het sfeervolle Caraïbische Lions Dive Beach Resort, al jaren een gevestigde waarde en hier heb ik altijd tevreden klanten. Dit resort ligt direct aan zee aan het beroemde Mambo beach. Dit strand is zo gezellig, diverse restaurants en bars waar je tot laat met je slippertjes op het stand kan dansen. Het was leuk om de verschillen te ervaren tussen beide resorts. Wil je rust dan zou ik Santa Barbara adviseren, wil je wat ambiance dan is Lions Dive een prima keuze.

Natuurlijk hebben we naast de inspecties ook leuke dingen gedaan. Zo zijn we onder andere op snorkel excursie gedaan naar de Blue Room. Een grot waar je al snorkelend in kunt komen. Erg leuk al was het maar dat je gezellig een hele middag op zee zit! Ook hebben we de hippe beachclub Papagayo bezocht bij het Jan Thielt strand. Dit is echt een super hippe strandclub waar je lekker kunt chillen met een biertje of cocktail en ondertussen wat sushi kunt weghappen met op de achtergrond een DJ die lekkere beats speelt. Ook heel leuk was de lokale lunch bij de “Big mama’s” op de overdekte markt “Marshe Bieu” genaamd. Een lekker drukke bedoeling met allemaal lokale gerechten. Ik vond zelf de schelpvis een aanrader. Mijn collega’s ook, tot ik benoemde wat het was, namelijk een zeeslak!!

Tot laatste wil ik nog benoemen dat wij de allereerste reisprofessionelen waren die de nieuwe bijzondere accommodatie van het Floris Suites hotel mochten bezoeken. Deze hebben een super exclusieve suite direct aan het strand. Deze suite is een module die lijkt op een soort ruimtestation. Met daarin alle mogelijke voorzieningen. De voorkant is één glazen wand en je hebt de indruk dat je op zee zit. Voorlopig staat er maar één maar de plannen zijn dat er spoedig meer komen. Als je wat bijzonders wil is dit dé plek.

Samenvattend was deze studiereis kort en krachtig, veel gezien en weer ervaren dat curaçao een leuk vakantie eiland is voor bijna iedereen. Je kunt er veel doen en het is een voordeel dat men Nederlands kan praten. Ook de oude historische stad en de vele excursies maken dat je er niet hoeft te vervelen. Wel raad ik iedereen aan om een huurauto te huren, misschien niet voor de gehele periode maar een paar dagen het eiland per auto ontdekken is wel erg leuk.

Heeft u meer vragen over Curaçao of over een andere bestemming dan mag u mij altijd contacteren! Jean-Paul Roels, Travel Counsellor 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven