Formentera 2013

Jean-Paul Roels on 06 September 2013

Deel dit:

Op uitnodiging van een collega Travel Counsellor besloten 3 collega’s en ik om Formentera eens te bezoeken. Ik was eerder op Ibiza geweest maar nog nooit op Formentera.

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang, en heeft ruim tienduizend inwoners.

Daar Formentera geen luchthaven heeft moet je op Ibiza vliegen en vandaar uit de drie kwartier durende ferry nemen. Deze overtocht deed me denken aan de ferry tussen Breskens en Vlissingen, het geeft toch een vakantiegevoel zo’n boottocht. Op de ferry viel me op dat de meeste passagiers dertigers en veertiger waren, allen vlot gekleed. De sfeer was relaxed en dat was het geval op het hele eiland.

De hoofdstad van Formentera is San Francesc, een kleine plaats met een marktplein, een kerkje en een voetgangersgebied. Hier zul je voornamelijk eilandbewoners tegenkomen en toeristen op souvenirjacht. De boulevard en het nachtleven is echter te vinden in Es Pujols, ook dit is een klein dorpje waarvan het leven zich vooral afspeelt in de straatjes achter en aan de kleine boulevard. Elke avond zijn er kraampjes en verkopen oude en jonge hippies hun spulletjes.

Op het eiland heb je echt een huurauto of scooter nodig om de omgeving goed te ontdekken. Wij kozen voor een auto wel zo veilig en gezien we hier eind september waren ook beter mbt tot het weer.

De diverse accommodaties in welke wij overnachten of bezocht hebben waren heel divers. Van een all-in Riu tot een appartement voor een gezin. Niet de meest moderne kamers maar wel allemaal schoon en comfortabel.

De collega die ons uitgenodigd had was ooit werkzaam op het eiland en liet ons alle pareltjes van het eiland zien. Zo gingen we lunchen bij een strandtent deze zag er heel leuk hippieachtig uit, en de bediening was geheel in stijl. Het uitzicht fenomenaal. De kaart was creatief met veel lokale invloeden. En de prijs viel me reuze mee, dit geld trouwens voor het hele eiland met uitzondering van een paar zeer trendy zaken waar de jetset zich graag vertoont.

De natuur is ook heel mooi, het eiland is eigenlijk een natuurgebied, zeker het Ses Illettes is een heel bijzonder gebied, het is op een punt toelopend strandje waardoor je op het eind aan weerszijden de zee hebt. Heel bijzonder!

Wat mij het meest is bijgebleven is de zonsondergang bij El Piratabus, een simpele keet op het strand waar ze bier, wijn en tapas verkopen, zeer eenvoudig. Maar 1 uur voor zonsondergang gebeurt het; het hele eiland komt op zijn scooter naar hier voor een biertje met een klein hapje. En 5 minuten voor de zon ondergaat start de muziek van Andrea Bocelli synchroon met de zon. En op het moment dat de zon verdwijnt stopt ook de hoge uithaal van Andrea.. Zeer indrukwekkend!

Dat ik Formentera nog eens ga bezoeken met mijn gezin staat vast, het is zo’n leuk eiland ik kan het u van harte aanbevelen!

Hebt u interesse om een vakantie te boeken? Neem dan gerust met mij contact op:

Jean-Paul Roels, Travel Counsellor 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven