Ibiza… the place to be!

Jean-Paul Roels on 19 July 2008

Deel dit:

Bij het horen van de bestemming Ibiza denken veel mensen aan; jeugd, uitgaan, clubbing. Maar Ibiza is meer dan dat! Ibiza is ook een uitstekende bestemming voor families met kinderen.

Ibiza is een klein eiland in de Middellandse Zee. Het eiland is 575 km² en heeft ca. 110.000 inwoners. Het is kleiner dan Zeeuws-Vlaanderen (875 km²) en heeft een subtropisch klimaat. De temperatuur komt in de zomer door de omringende zee zelden hoger dan 30 graden. In het voor en najaar is het bijna nooit koeler dan 20 graden.

Ibiza heeft een uniek karakter wat betreft de restaurantjes en strandclubs. Er heerst overal een zeer relaxte sfeer. Het loungen is hier echt hot! Ook de muziek is altijd gepast. Zo start de DJ van strandclub Nassau om 12 uur met relaxte chill-out muziek en gaat hij langzaamaan over tot wat meer uptempo tegen de avond. Dit geeft een strandbezoek een extra dimensie ! De lounge en house muziek kun je als de hartslag van Ibiza beschouwen. Je hoort overal goede muziek maar dit is zelden storend.

Uniek is ook de dagelijkse zonsondergang in San Antoni. Hier is een boulevard met enkele leuke cafés, waaronder het beroemde “cafe del mar” waar de zonsondergang dagelijks wordt gevierd door honderden mensen. Onder het genot van een heerlijke cocktail zie je de zon langzaam zakken in de zee. Dit gaat gepaard met het applaus van de vele toeschouwers, een unieke belevenis.

Wat Ibiza ook zo leuk maakt is de diversiteit aan strandjes. Zo zijn er meer dan 50 verschillende strandjes met elk hun eigen karakter. Zo zijn “Salinas” en “Playa d´en Bossa” te vergelijken met Bloemendaal , populair bij de jetset en prijzig. Maar er zijn ook vele pittoreske strandjes zoals “Benirras” gelegen in een beschutte baai waar zelfs in het hoogseizoen nog volop plaats is.

Wat ook de keuze van de strandjes kan bepalen is de wind. Wil je lekkere golven om met de kids in te spelen dan neem je de kant waar de wind vandaan komt. Wil je uit de wind? Dan neem je de tegenovergestelde zijde. Natuurlijk moet je dan wel de beschikking hebben over een auto. Deze is in Ibiza eigenlijk onmisbaar. Anders mis je echt het eilandgevoel. Deze huur je gemakkelijk en goedkoop bij je Travelcounsellor. De wegen en de bewegwijzering zijn zeer goed.

Natuurlijk kun je heel goed eten op Ibiza. Er zijn veel trendy lounge restaurants die een zeer aangename sfeer creëren. Gastronomisch gezien wordt er veel gecombineerd, zoals bijvoorbeeld Aziatisch met Mediterraans maar ook tref je veel hoogwaardige biologische en vegetarische gerechten aan. Aanraders zijn: Aura, KM5, El Ayoun, La Paloma, Blue Marlin, Bambuddha Grove. Wil je heerlijk lunchen op het strand dan raad ik je de volgende clubs aan: Nassau Beach club, Blue Marlin, Yemanja beach en de restaurantjes rondom Cala d’Hort.

Ook heeft elke plaats zijn eigen gevoel. Zo is Ibiza Stad een mooie stad met zijn oude stadsmuren en leuke boetiekjes. San Antoni is georiënteerd op jongere gasten, terwijl Santa Eularia meer geschikt is voor wat oudere gasten. Dat maakt het leuk om de sfeer te proeven in elke stad.

Qua verblijf op Ibiza is er ook veel mogelijk; hotels en appartementen van diverse grootten. Wat ik persoonlijk kan aanraden is een verblijf in een villa met privé zwembad. Dit is vooral met kinderen heerlijk.

Voor meer informatie of advies kunt u bij mij terecht.

Deel dit:

Terug Naar Boven