Londen, maar dan anders.

Jean-Paul Roels on 09 April 2018

Deel dit:

Vergeet de Big Ben, de Tower Bridge en de hop-on-hop-off bus, deze keer gaan het andere Londen beleven. We gaan voor hip and happening in de hipste wijken maar vooral lekker eten en drinken.

Bij binnenkomst in het Hoxton hotel voelde het alsof we een trendy club binnen kwamen. Een openhaard die gezellige warmte gaf, kekke jonge mensen die aan het kletsen waren. Omdat we de eerste vlucht vanuit Rotterdam hadden genomen maakte de geur van verse koffie die in de lobby hing ons hongerig. We lieten onze koffers achter en liepen door de wijk Shoreditch naar “The Breakfast Club” een kleine keten van leuke toko’s die al vroeg een ontbijt serveren. De inrichting is opvallend met felle accenten en leuke zithoekjes. Uiteraard ging ik voor de full Englisch, Arlet voor haar favoriet de Egg Benedict.

Nu waren we klaar voor de eerste stappen door Londen, omdat we al een aantal keren hier geweest waren besloten we om eens andere wijken te verkennen en leuke foodmarkets te bezoeken. Na ons ontbijt trokken we de wijk verder in en genoten we van de leuke straatjes en bijzondere winkeltjes. Onze van te voren aangeschafte Oyster Card bezorgde ons ook een gemakkelijk gebruik van het openbaar vervoer. De lunch hadden we gereserveerd bij een van de Roka restaurants, dit is een Japans restaurant. De bediening was lekker vlot en er hing een heerlijke kosmopolitische sfeer, echt een aanrader.

’s Avonds hadden we kaartjes voor Mamma Mia de musical waarbij we heerlijk meegezongen hebben. Na de musical hing er bij terugkomst in ons hotel een gezellige sfeer aan de bar. Omdat we na de lunch eigenlijk nog niets gegeten hadden en het restaurant tot 1 uur ’s nachts nog open was besloten we hier een hapje te eten. Normaal gezien is het eten in hotels geen aanrader maar we hebben voortreffelijk gegeten en gingen heerlijk moe en voldaan slapen.

Na alweer een uitgebreid ontbijt, deze keer een half Englisch breakfast :) trokken we richting Camden market, hier zijn meer dan duizend kraampjes, het merendeel overdekt. Veel rommel maar ook hele originele winkeltjes, wij waren hier wat vroeg maar ik kan iedereen aanraden om tijdens de lunch te gaan want het aanbod en diversiteit van de eettentjes is overdonderend en het water liep me in de mond. Tegen de middag gingen we richting Chinatown omdat we gereserveerd hadden bij XU, een Taiwanees restaurant. De inrichting was minimalistisch klassiek met een Aziatische sfeer. Een Taiwanese dame legde ons de kaart uit en adviseerde wat gestoomde hapjes en als hoofdgerecht “suckling pig”. Dit was een heerlijk gerecht van sappig geroosterd varkensvlees met een hele knapperige korst welke je met gestoomde broodjes moest eten. Dit ging het beste met je handen en het spekvet hing al snel aan mijn wangen. Het exotische biertje smaakte er heerlijk bij.

Het weer was prima, een flauw zonnetje dus we besloten om lekker langs de grote winkelstraten te wandelen. Aangezien het bijna Pasen was waren veel etalages feestelijk aangekleed in dit vrolijke voorjaarsthema. Als foodgekken moesten we uiteraard binnen bij Harrods om daar de meest exclusieve etenswaren te aanschouwen in de foodhall en ons te vergapen aan paaseieren van 1500.- of wat dacht je van een bosje bloemen van 175.- Wat een luxe.

Al snel kwam er aan deze fijne dag een einde en namen we met de handige Oyster Card de Docklands Light Railway naar het vliegveld Londen City om terug te vliegen naar Rotterdam.

Londen blijft een heerlijke stad met vele trendy hotels en restaurants, reserveer wel op tijd je tafel en plan je bezoek naar de foodmarkets zeker rond etenstijd. Met Google Maps krijg je een goed advies over het openbaar vervoer en als je van te voren je OV chipkaart besteld kan je gelijk beginnen met reizen, 10 pond per dag brengt je al heel ver en blijf je binnen zone 1 dan is 7.5 pond zelfs voldoende.

Interesse in deze of een andere reis? Jean-Paul Roels 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven