Marokko met de kinderen

Jean-Paul Roels on 07 July 2007

Deel dit:

Dit jaar gingen we voor een avontuurlijke maar betaalbare vakantie.

We vlogen rechtstreeks vanaf Brussel naar Marrakech met Atlas Blue. We kwamen 's avonds laat tegen 23.00 uur aan in Marrakech. De taxichauffeur stond al op ons te wachten. Na een kort ritje van 20 minuten kwamen we aan aan de rand van het beroemde plein "Jemaa el Fna" het deed gek aan zo midden in de nacht met je koffers over dit plein te lopen. Maar onveilig hebben we ons nooit gevoeld! We moesten door smalle steegjes om bij ons riad aan te komen. Toen de grote deur open ging zagen we een echt paradijs. Een mooie binnenplaats met kaarsen verlicht. Daar we Marrakech twee jaar geleden ook bezochtten hadden we niet zo'n druk schema. De komende drie dagen konden we lekker wandelen in de medina en mensen bekijken. Want dat is toch altijd het leukst!

Na 3 dagen was het tijd om de auto op te halen. Het rijden in Marokko is heel goed te doen. De wegen zijn goed en de wegwijzers zijn duidelijk. Enkel in de grote steden is het vanwege de drukte uitkijken. Maar zodra je de stad uitrijdt is het heel rustig. Daar we de komende 6 dagen niets gepland noch geboekt hadden reden we het avontuur in. We besloten om de Atlas over te steken naar Ouazarzate. Hier bleven we maar 1 dag. De kids genoten volop in het zwembad want het was heel warm. ca. 35 graden. Dit jaar volgden we de Dades rivier. Ook wel de vallei van de duizend kashba's genoemd. De omgeving was schitterend. Een dor en stoffig landschap met daardoor een enorm groen lint van dadel- en palmbomen. De bestemming was Boulmaine de Dades alwaar we de kloof van de Dades gingen bezoeken. Hier verbleven wij in Kasbah Tizzarouine, een groot hotel in de vorm van een echte Kasbah. Die volgende ochtend hebben we de kloof bezocht. Erg mooi en schitterende natuur. We vervolgden onze weg richting Tenerhir. Hier vonden we het luxe hotel Lamrani. De kinderen vonden het zwembad het einde. Hier besloten we om 2 nachten te blijven. De 2e dag hebben we de vallei van de Todra bezocht ook weer een schitterende kloof. Toen weer terug richting Marrakech. Daar we niet in dezelfde plaatsen wilden slapen als de doorweg besloten we te overnachten in Skoura. Hier vonden we een pareltje in de palmerie van Skoura. Het hotel of eigenlijk gasthuis is echt een oase van rust. In een oude gerestaureerde boerderij zijn 8 kamers gemaakt voorzien van alle luxe. In de tuin worden de groentes en kruiden gekweekt die de keuken gebruikt voor het avondeten. Ook bevindt er zich een zwembad in de tuin.

We hadden nog maar 1 dag ongepland over voor we naar de kust gingen. De eigenaresse adviseerde ons om naar Ait Bahhaddou te gaan. Hier staat de mooiste kasbah van Marokko. Onderweg nog de Atlas film studio's aangedaan in Oazarzate. Dit is echt leuk. Veel films zijn hier opgenomen. De volgende ochtend vroeg op weg naar Marrakech want de auto moest ingeleverd worden. Na de formaliteiten op naar de bushalte. Onderweg zagen we borden met temperaturen van boven de 40 graden. De kust zou zeker verkoeling brengen. Bij aankomst in Essaouira zagen we wat het verschil was in hoog en laagseizoen. In mei 2005 was het strand verlaten, nu lag het behoorlijk vol. Het riad wat we geboek hadden was schitterend. We hadden de gehele boven verdieping. 2 grote kamers met ieder zijn eigen badkamer. Het ontvangst was hartelijk en gastvrij zoals het in Marokko hoort. De laatste zes dagen hebben we heerlijk geluierd aan de zee. De kids hebben heel veel vriendjes gemaakt. Het leuke aan Essaouira is dat er heel veel Marokkanen zelf op vakantie gaan en dit geeft een leuke sfeer aan het strand. Zo zie je Marokkaanse meiden in bikini lopen naast hun vriendinnen in volledige djellaba. Dit typeert de overgang waar Marokko zich in bevind. Ook vind ik het eten fantastisch, elke dag verse vis. Essaouira is volop in ontwikkeling en er komen er veel trendy restaurants en riads bij. Het restaurant After Five is heel leuk en de franse eigenaar haalt elke week verse oestertjes. Riad Lotus O Marine is het nieuwste met een DJ die lounge muziek spint en een ruim aanbod van exotische cocktails. Maar de echte charme vind je aan het marktje aan de haven. Verse vis uitkiezen en die a'la minute laten grillen.

Meer info? jean-paul@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven