Reisverslag Europapark oktober 2014.

Jean-Paul Roels on 12 November 2014

Deel dit:

Ik had het geluk ingeloot te zijn voor de studiereis ouder/kind naar het Duitse Europapark. Fabrice mijn jongste zoon was ook zeer verrukt om te horen dat we samen deze mooie reis gingen maken.

Zelf had ik nog nooit gehoord van dit park, hetgeen niet zo gek is want het ligt helemaal in zuidwest Duitsland. Dat was ook de reden dat deze reis uit 2 nachten bestond.

Zo vertrokken we vroeg met de luxe touringcar naar het plaatsje “Rust”. Tegen de avond kwamen we aan. Het park heeft 5 hotels in eigen beheer en deze liggen direct naast het park. Elk hotel heeft zijn eigen thema, wij hadden het Portugese hotel El Andaluz. Zeer sfeervol met mediterrane kleuren. De kamers waren ruim en van alle gemakken voorzien.

Na aankomst kregen we een presentatie over het park. Het meest bijzondere vonden we dat het park nog een echt familiebedrijf is en het eigenlijk ontstaan is uit de kernactiviteit van het bedrijf namelijk achtbanen maken! Dit park is dus eigenlijk een showroom van de attracties. Helaas mochten we die avond het park niet meer in maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door het wildwest diner in het themarestaurant. Hier viel me op dat de medewerkers zeer vriendelijk en behulpzaam waren en de kwaliteit van eten en drinken hoog is voor een zeer schappelijke prijs! Dat is in andere parken wel eens anders.

De volgende morgen na een heerlijke nachtrust al vroeg op want als hotelgast mag je een half uur eerder het park in. Het ontbijt was zeer uitgebreid en keurig verzorgd. Zo stonden de heren Roels al om 08:30 in de rij voor de supersplash! Gelijk fris de dag beginnen door het koude water op je. Uiteraard hadden we een to-do lijst gemaakt, want dit park is echt een walhalla voor de achtbanen fans. Ze hebben in dit park wel 12 mega achtbanen. De een nog spannender dan de andere. Uiteraard gingen we meteen voor de hoogste, de Silver Star. 73 meter hoog en met een snelheid van 130 km/u. Wat een kick was dat zeg! Toen naar de Blue Fire, in 2.5 seconden van 0 tot 100! De adrenaline vloog door ons lichaam. Uiteraard zijn er ook minder spannende attracties, het hele gezin kan hier veel plezier hebben.

Na al deze sensaties hadden we honger en besloten we om in een van de meest bijzondere restaurants wat te gaan lunchen namelijk het FoodLoop restaurant. Hier komt al het eten en drinken via een achtbaan en soms zelfs in een echte looping op je tafel, heel bijzonder. En wat mij zeker opviel is dat de prijzen hier ook weer zeer laag waren.

Het park zelf was met 160.000 pompoenen versierd i.v.m. Halloween. Dit typeert ook de details en de netheid van het park. Aan alles is gedacht en het hele park is keurig netjes.

Helaas kwam aan deze dag al snel een eind en de meeste achtbanen hebben we meerdere malen gedaan, want lange wachtrijen kennen ze hier niet, 30 minuten was het langste dat we hebben moeten wachten.

’s Avonds hebben we ook de 4 andere hotels bezocht zagen we dat ze zelfs een twee Michelin sterren restaurant hebben.

Samenvattend is dit park mij zeer goed bevallen en als je een aantal dagen hebt in de leeftijd vanaf 10 a 12 jaar, is het eigenlijk een veel beter alternatief dan de andere grote parken. Ik moet zeggen dat mijn persoonlijke voorkeur gaat naar Europapark zelfs boven Disney.

Denk ook aan dit park als je op doorreis bent naar b.v. de Middellandse Zee in de zomer! Ze hebben prima arrangementen. En zelfs de hond is welkom.

Heeft u interesse om deze of een andere vakantie te boeken? Neem dan gerust met mij contact op:

Jean-Paul Roels, Travel Counsellor 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven