Scheepsbezoek MSC Grandiosa

Jean-Paul Roels on 04 November 2019

Deel dit:

Afgelopen week mocht ik samen met nog ruim 3000 collega’s uit de Nederlandse en Belgische reisbranche een etmaal doorbrengen op het nieuwste schip van de Italiaanse rederij MSC. MSC Grandiosa is het eerste MSC Meraviglia Plus-Class schip. Het schip biedt plaats aan maximaal 6.334 passagiers. 75% van de hutten is voorzien van een balkon. De grootse hutten zijn de Yacht Club Royal Suites. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot het verbinden van maximaal drie staterooms tot grote familiekamer. MSC Grandiosa is voorzien van 12 verschillende eetgelegenheden zoals Eataly Restaurant, La Piazzetta Restaurant en Butcher’s Cut. Het ontbreekt de passagiers aan niets met o.a. het Grandiosa Atrium (meerdere decks hoog, met live entertainment), Aft Lounge and Bar, Yacht Club exclusieve Restaurant, 4D-bioscoop, Wellness en Fitness of een van de andere 21 bars.

Maandagmiddag stapte ik dus samen met vele collega’s aan boord van dit mooie schip. Bij binnenkomen viel meteen het plafond van de promenade op, dit is namelijk een 93 meter lang digitaal scherm welke constant van thema veranderd. Ook de trappen in het Atrium welke volledig uit Swarofski kristallen bestaan, vallen direct op. Het schijnt dat elke trede € 2000.- kost. Bling bling dus! Ondanks dat het een enorm schip is vond ik meteen mijn hut. Het was een standaard balkon hut, welke sfeervol ingericht was en van alle gemakken voorzien. Ik zag op het 14e deck. Vanaf mijn balkon had ik een schitterend uitzicht op Rotterdam. Helaas bleef het schip deze nacht in de haven maar ik vond het wel bijzonder om als eerste in deze hut te mogen slapen.

Na alles in mijn hut uitgetest te hebben, begaf ik me naar de specialiteitenrestaurants alwaar je in kleine hapjes de eigen keuken ook eens kon beoordelen. Dit was helemaal mijn ding natuurlijk, zeker met een lekker glaasje wijn erbij. Nu mijn buikje lekker vol zat ging ik het schip eens ontdekken. Zo liep ik langs het enorme zonnedek met een zwembad en wat bubbelbaden, nog iets hoger was er een reuze waterglijbaan en een hoogteparkoers voor de avonturiers. Ook was er een overdekt basketbalveld en zelfs een bowlingbaan. Voor de jeugd waren er F1 simulators en een amusementshal. Voor de mensen die van een gokje houden was er uiteraard ook een casino.

Na al deze inspanningen trok ik me terug naar mijn hut om me op te frissen voor het diner. Ik had de late zitting van 21:00, wat ik wel fijn vond want die proevertjes hadden me toch goed gevuld deze middag. Na het diner was er een 80’s show in het theater met zang en dans. Ook is er op dit schip een speciaal theater voor Cirque du Soleil, die hebben hier 2 verschillende shows aan boord. Helaas niet vanavond. Toen werd het tijd om de verschillende bars en nachtclub eens te inspecteren, dat was best een zware taak. Zeker toen we pas laat te horen kregen dat we de volgende ochtend al om 07:00 de hut moesten verlaten.

Uiteraard is er op dit schip rekening gehouden met het milieu. Want zoals ook met vliegtuigen, wordt ook in de cruisewereld het milieuaspect een hot issue. MSC Grandiosa is uitgerust met een hoop milieutechnologieën en andere oplossingen op weg naar uitstootvrij cruisen. In vakjargon: het heeft een hybride uitstootreinigingssysteem dat zwavelemissie met 97% vermindert en een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat uitlaatgassen omzet in onschadelijk stikstof en water. Verder heeft het een afvalwaterreinigingssysteem dat afvalwater zo zuivert dat het bijna drinkwater is. Dit maakt de MSC Grandiosa tot het meest duurzame schip van de vloot.

Het kleine etmaal aan boord gaf mij een goede kans om het schip eens echt te beleven, ondanks zijn grootte heb je binnen niet het idee dat je op zo’n enorm schip zit. Er zijn zoveel verschillende intieme plekjes waar je leuk kunt zitten. Zeker voor de beginnende cruisevakantieganger is dit schip een ideale keuze.

Wilt u meer informatie neem dan contact met mij op. Jean-Paul Roels ?? 06-15905110 ?? JP@MYTC.NL

Deel dit:

Terug Naar Boven