Tenerife april 2016

Jean-Paul Roels on 21 April 2016

Deel dit:

In april ben ik, op uitnodiging van het Toeristisch bureau van Tenerife, een korte week op studiereis geweest naar dit eiland. Het bureau wilde graag het ‘andere’ Tenerife laten zien. Want Tenerife is echt zoveel meer dan de zon, zee en strand aan de zuidkust. Het noorden van het eiland wordt niet snel door mensen bezocht, omdat het weer daar minder zonnig is. Jammer, want de natuur is prachtig groen en divers en de stadjes zijn leuk! Lees mee over de veelzijdigheid van dit eiland

We vertrokken al vroeg vanaf Brussel met Brussels Airlines, een vlucht van ruim vier uur. Bizar om weer op de luchthaven van Brussel te zijn, zo kort na de aanslagen op 22 maart. Het inchecken was dan ook redelijk chaotisch. Na een rustige vlucht komen we aan op Tenerife. Vervolgens worden we naar de wijngaard van Bodegas Monje gebracht. Hier krijgen we een rondleiding door de wijngaard (met prachtig uitzicht!) en door de kelder met alle wijnvaten. Met een vrolijk filmpje wordt uitgelegd hoe zij wijn maken. Aansluitend lopen we naar het restaurant waar we onze eigen mojo mogen maken: typische sausjes van Tenerife met verschillende ingrediënten. Uiteraard mogen we alle sausjes daarna opeten met aardappels, kaasjes, fruit en brood erbij: heerlijk! Natuurlijk wel met een wijntje erbij.

Na deze lekkere lunch worden we naar ons hotel gebracht. Hotel Botánico ligt in het plaatsje Puerto de la Cruz aan de noordkant van het eiland. Dit hotel behoort tot ‘The leading hotels of the World’ en staat bekend om zijn uitstekende service. We hebben even wat vrije tijd en kunnen dus even van het zonnetje genieten aan het zwembad met een cocktail. ‘s Avonds eten we bij restaurant La Gañanía die speciaal voor ons is open gegaan. Het restaurant heeft een prachtige ligging en je kan hier een leuk feestje geven. Een heerlijke afsluiter van deze eerste dag op Tenerife.

De volgende dag gaan we naar het historische La Laguna. Deze oude hoofdstad is een Declared World Site Heritage en zeker een bezoek waard. Helaas regent het bij aankomst, dus duiken we een plaatselijke Churrería in voor chocolademelk met verse churro’s! Voor je ogen worden de churro gemaakt, super leuk om te zien. Daarna lopen we de overdekte markt in, gevuld met groente, aardappels, fruit, vlees, vis, kruiden en lokale lekkernijen. Omdat het nog steeds een beetje regent, besluiten we om La Laguna per voet te ontdekken. Onze gids José weet enorm veel te vertellen over dit leuke stadje en zo leren we over de gebouwen, architectuur en geschiedenis tijdens onze wandeling. Begin van de middag rijden we terug naar Puerto de la Cruz voor een bezoek aan Loro Parque. Een mooi en groen opgezet dierenpark die vooral bekend staat om hun papegaaien en orka’s (zowel positief als negatief). We krijgen een rondleiding van Anja die veel van het park en de dieren weet. De pinguïns zijn fantastisch om te zien. ‘s Avonds krijgen we een rondleiding door Hotel Botánico en zien we de prachtige kamers. Aansluitend weer een heerlijk diner.

Met de zon staan we de volgende morgen weer op en moeten we helaas uitchecken uit ons hotel. Eerst brengen we een bezoek aan Finca El Patio de Tita. Deze finca is meer in het binnenland gelegen en is daardoor heerlijk rustig en heeft een prachtig uitzicht. Aansluitend rijden we de bergen in naar Mount Teide National Park. Mount Teide is de hoogste berg van Tenerife én Spanje en is een oude vulkaan. Via slingerweggetjes komen we boven en maak een leuke wandeling over een maanachtig landschap, vol met steentjes, rotsen zand en af en toe een plantje. Het is er wel erg fris door de wind. Deze wind is tevens de reden dat het kabelbaantje niet open is naar de top van de berg; jammer! Na veel foto’s en een laatste blik rijden we aan de andere kant weer naar beneden. We stoppen bij het hoogste bergdorpje van Tenerife (en Spanje!), Vilaflor. Hier brengen we een bezoekje aan Hotel Rural Vilalba, een authentiek boutique hotel.Na de lunch hier te hebben genuttigd rijden we door naar Hotel Abama, een prachtig resort van The Ritz-Carlton groep. Met een persoonlijk briefje, je favoriete snack en drankje worden we welkom geheten. We genieten van de laatste zonnestralen op ons balkon. We krijgen een rondleiding door het hotel en eten in één van de restaurants van het hotel.

Vandaag gaan we de bergen weer in, ditmaal de Teno Mountains. We rijden langs prachtige uitzichten en krijgen ondertussen uitleg van Letitia, iemand die veel weet van de planten en de bergen. We stoppen bij Masca, een mooi bergdorpje en wandelen hier wat rond. Het is heerlijk weer en we genieten van de prachtige ligging! Iets verderop wacht ons een verassing. Damiàn is een ‘Salto del Pastor’, een springende herder. Een eeuwenoude tradities waarbij de herder een lange houten stok gebruiken om behendig bergen te beklimmen en ook af te dalen. We krijgen een super leuke demonstratie over zijn kunsten (wat een kracht heeft die man!) en hij leert ons ook de fluitsignalen die ze onderling gebruiken om met elkaar te communiceren, erg leuk! We rijden naar het plaatsje Garachico, de oude havenstad van Tenerife. Daar brengen we een bezoek aan het super leuke boutique Hotel San Roque waar we een rondleiding krijgen en genieten van een fantastische lunch. Na de lunch bezoeken we Hotel Rural el Patio, een schattig hotel waar rust en natuur centraal staan. Door de bergen rijden we weer terug naar ons hotel, waar we ons even op kunnen frissen voor het avondprogramma. We bekijken Meliá Palacio de Isora, een luxueus hotel net buiten het plaatsje Alcalá. Prachtige moderne kamers, suites en villa’s op een enorm resort.

Onze laatste dag alweer op het veelzijdige Tenerife. En een hele leuke: we gaan walvissen en dolfijnen spotten! Vanuit Los Gigantes varen we de zee op en al snel komen we bij een aantal dolfijnen die redelijk in de buurt van de boot zwemmen: zo onwijs leuk!! We leren dat de walvissen meer in de buurt van de kust voor Los Christianos zwemmen, dus die zien we helaas vandaag niet. We maken nog een mooi tocht langs de kliffen van Los Gigantes en mogen nog even het water induiken. Onze lunch en hotelbezoek is bij rural La Casona del Patio in Santiago del Teide. Nog even genieten van de zon, voordat we in de avond een bezoek brengen aan Baobab Suites, een modern en strak complex aan de rand van de Costa Adeje, en afsluiten bij Grand Hotel Bahia del Duque. Moderne strakke villa’s en een authentiek hotel met intieme sfeer. Na een overheerlijk buffet worden we door onze gids José uitgenodigd om naar de sterren te kijken. Met een telescoop bekijken we de ster Sirius, de planeet Jupiter en de maan van dichtbij: heel gaaf en bijzonder! Een mooie afsluiter van een zeer leuke studiereis.

Ik hoop dat je nu ook ziet dat er zoveel meer te zien en te doen is op Tenerife dan zon, zee en strand. Huur een auto en ontdek dit prachtige en veelzijdige eiland!

Deel dit:

Terug Naar Boven