Thailand met kinderen

Jean-Paul Roels on 01 July 2006

Deel dit:

Dit was een leuke vakantie met veel afwisseling en een eerste ervaring met Azie voor de kids.

We vlogen direct van Brussel naar Bangkok met China Airlines. Dit was een comfortabele vlucht, na ca. 11 uur kwamen we moe maar tevreden aan. De taxi van het vliegveld naar het hotel in het centrum voerde ons lang bijzondere plaatsen. Vooral voor de kids (die toen 6 en 8 jaar oud waren) was dit de eerste kennismaking met Azie. En het verkeer en de mensen werden nauwkeurig geobserveerd.

Het hotel lag op loopafstand van Khao San road, een leuke toeristische buurt vlakbij het koninklijk paleis de tempel Wat Phra en de rivier Chao Phraya . We hadden bewust voor een iets luxer hotel gekozen met zwembad om zo aan de temperatuur te kunnen acclimatiseren. We bleven hier 3 dagen. Gedurende deze dagen hebben we ruim de tijd gehad om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken en de kinderen wegwijs te maken in de Aziatische leefwijze. Het offeren en aansteken van wierook in de vele tempels werd als heel bijzonder ervaren. Ook de tuk tuks kregen de voorkeur boven de airco taxi's, die overigens net zo duur (goedkoop) waren. De marktjes waren heel kleurrijk en de kinderen stonden vaak in het middelpunt van de aandacht "hellooow hansooomee boooys" hoorde we regelmatig. Was een vaste dagactiviteit werd was de Thaise massage. De kids keken er dagelijks naar uit. Ze werden zo relaxed gemasseerd dat ze zelfs in slaap vielen tijdens de massage. Ook de Thaise keuken viel bij ons goed in de smaak. Het schitterend gelegen restaurant Supatra River house is een echte aanrader. Aan de rivierkade dineren met een schitterend uitzicht. Reserveren gewenst, vraag met uitzicht! http://www.at-bangkok.com/restaurant_supatra_river_house.php Ook het Seafood Palace is een aanrader. Zelf je levende vis uitzoeken en bereiding bepalen en smakelijk! http://www.dininginthailand.com/seafoodpalace.asp

Na enkele dagen in the big city werd het tijd voor wat meer ontspanning. De vlucht van Bangkok naar Phuket met Bangkok Airways was zeer goed geregeld, een eigen terminal op de luchthaven waar je gratis drank en hapjes kreeg was een aangename verrassing. De vlucht duurde slechts een uur en tien minuten. Het resort was mooi gelegen en keek uit over de baai van Kata Beach. Hier hebben we 7 dagen gebleven en hebben heerlijk relaxed, gedoken, ons laten masseren en fantastisch gegeten. De lunch aan het strand bij Kata Mama is super. En een nieuwe aanwinst is Ratri Restaurant. Het restaurant met het mooiste uitzicht over de baai van Kata. De klim van de vele trappen zeker waard! www.ratrijazztaurant.com/ Ook zeer kind vriendelijk! Wat ons opviel was dat 1.5 jaar na de tsunami je eigenlijk niets meer ziet van de ellende van december 2004. Hierdoor merkte je des te meer dat de Thaise bevolking harde werkers zijn met een zeer positieve houding. Het voordeel van Kata, zo vinden wij is dat je er veel uitstapjes kunt doen zoals; Fantasea, olifantensafari, enz, enz. maar dat het nog lang niet zo toeristisch is als Patong. Hopelijk blijft Kata zijn sfeer en onschuld nog lang behouden. Toen op naar de Grand Finale van onze vakantie. Het Paradise resort op Koh Yao Noi. Na een minibusrit van 1 uur en een spectaculaire speedboot transfer van een uur kwamen we aan op ons paradijs! Hier hadden we een prive villa met prive strand en, prive zwembad. De ultieme kinderdroom! De medewerkers waren zeer kindvriendelijk en het eten, heerlijk. Hier hebben we ons 6 dagen als een echt koninklijk gezin laten verwennen. De gratis pendel naar een nabijgelegen onbewoond eiland is ook super! De staff zorgt dan voor snorkelspullen, vers fuit en water voor de lunch en ligmatjes om op weg te dromen, Dit was een waardig afscheid van ons verblijf in Thailand. Wij denken dat dit een ideale combinatie is om met kinderen Thailand te bezoeken. De drukte van de stad, het toeristische van Phuket en het genieten op Koh Yao. 3 verschillenden activiteiten.

Voor meer info mail naar: jean-paul@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven