Verslag bezoek Hard Rock Hotel Tenerife 2016

Jean-Paul Roels on 28 March 2017

Deel dit:

Opening Hard Rock Hotel Tenerife Hotel met karakter

Afgelopen december ging het nieuwe Hardrock hotel Tenerife open. Als reisagent mocht ik een verblijf in dit hotel een paar dagen voor de officiële opening als een van de eersten ervaren. Dit keer mocht ook mijn echtgenote Arlet mee. ‘We felt like rockstars!’

De reis

Vanuit Eindhoven vliegen we comfortabel met Ryanair naar Tenerife. Omdat we ook het eiland willen verkennen heb ik een kleine huurauto geboekt. Dit is vaak goedkoper dan een taxi van en naar de luchthaven. We rijden snel in een half uurtje naar het splinternieuwe hotel.

Eerste indruk

Met een lekker muziekje op de radio rij ik de entree van het hotel op, daar staan al direct twee mensen klaar om de deuren van de auto open houden en de koffers voor ons uit de auto halen. Een stoere bink met een onvervalste Elvis-vetkuif, vraagt me om de autosleutel en parkeert de auto voor me. Wat een warm welkom! Als we de lobby binnenlopen, horen we lekkere muziek; geen achtergrond maar ook niet zo hard dat het irriteert, echt een beetje rock ‘n roll. De inrichting is open, licht en modern en we krijgen meteen een lekker glaasje bubbels aangeboden. Terwijl de vriendelijke receptiemedewerker zijn ding doet, kijk ik om me heen. Wat een leuke inrichting! Waar je ook kijkt staan of hangen memorabilia van diverse rocksterren. Na het nodige papierwerk worden we naar de kamer gebracht. Nee, geen instructie waar de kamer te vinden is, maar een echte escorte naar de kamer. De vriendelijke en duidelijk trotse jongeman vertelt ons honderduit over wat waar te vinden is. Met een grote glimlach zwaait hij de deur van onze kamer open en heet ons welkom in onze studio. Hij toont onder andere de royaal gevulde minibar en alle technische snufjes die de kamer rijk is. Ik ben inmiddels wat gewend, maar ben serieus onder de indruk en krijg een grijns op mijn gezicht die ik het hele verblijf niet meer zal verliezen. Tijdens het uitpakken van de koffer speel ik mijn favoriete afspeellijst af op het beeld- en geluidsysteem van de kamer en zie ondertussen een schitterende zonsondergang. Ik voel meteen: dit wordt een fantastisch verblijf!

Eten en drinken

Het ontbijtbuffet is zeer royaal: bij binnenkomst krijgen we meteen een glaasje bubbels waardoor we ons echte rocksterren wanen. Het terras waar het nu, begin december, nog heerlijk toeven is, kijkt uit op de zee en ook hier speelt muziek een belangrijke rol. Elke dag spelen hier muzikanten live achtergrondmuziek. Je kan in dit hotel ook kiezen voor halfpension en dat betekent dat je in een van de vijf themarestaurants kan dineren. Uiteraard kan je hier ook dineren als je enkel ontbijt hebt geboekt. Elk restaurant heeft zijn eigen thema en is erg modern ingericht. Ook hier is de kwaliteit top. Als je ’s avonds nog een drankje wil doen, kan je in verschillende themabars terecht. Onze favoriet is de Sky Rooftop Lounge op de bovenste verdieping. We genieten hier van enkele mooie zonsondergangen onder het genot van een heerlijke cocktail met alweer live muziek.

Overal is Rock ‘n roll

Tijdens je verblijf word je er constant aan herinnerd dat je je in het Hard Rock Hotel bevindt: muziek speelt de hoofdrol en overal kom je interessante items zoals gitaren, kledingstukken en mooie foto’s van diverse muzieklegendes tegen. Geen enkele ruimte is hierdoor saai. Muziek hoor je overal en zelfs de medewerkers zien er ook rock ‘n roll uit. Op de naambadge van de schitterende uniformen van elke medewerker, staat hun favoriete muziekheld vermeld. Dé perfecte conversation starter, want laat die vriendelijke kelner nu ook net een groot fan zijn van Bruce Springsteen!

Strand of zwembad?

Het strand aan het hotel is niet echt vermeldenswaardig, maar de Beach Pool daarentegen is super. Via een brug en lift komen we bij dit zwembad en zodra de deuren van de lift open gaan, hoor je lekkere beats en lijkt het alsof je op Ibiza zit. Het is een groot zwembad met ruim voldoende ligbedjes en parasols. In het midden van het zwembad is een eiland en daarop zie ik een DJ de lekkere beats produceren. Ook hier weer enorm vriendelijk personeel dat zorgt dat je niets tekortkomt. Een uitgebreide kaart met cocktails en wijnen zorgen ervoor dat je zeker niet zal uitdrogen. En als je trek hebt, is er ook een restaurant met verrassende leuke en lichte gerechtjes. En als je per se toch in het zand wil liggen, is er op het einde van het zwembad een zandstrandje gecreëerd met lekkere ligzakken. Bij het zwembadgedeelte staat een podium waar regelmatig artiesten zullen optreden.

Conclusie

Na drie heerlijke nachten was het helaas tijd om naar huis te gaan. Helaas zeg ik, want dit hotel bevalt ons zo goed dat we echt wel nog wat langer hadden willen blijven. Maar het blijft geen feest. Het Hard Rock Hotel is een aanrader voor wie van luxe houdt, maar wel met een hip and happening sfeertje. De moderne inrichting, de muziek en vooral de attent aanwezige medewerkers, maken het verschil. Wie je ook aanspreekt: ze zijn allemaal enorm dienstbaar en trots op “hun” Hard Rock Hotel.

Medewerkers zijn hier stuk voor stuk individuen met een eigen karakter die ze ook mogen uitspreken en tonen. Een mooi voorbeeld is de jongen met de Elviskuif die aan de deur staat en je auto uit de parkeergarage haalt. Hij vertelde hoe blij hij was dat hij hier mocht werken. Hij vertelde met dat hij geboren en getogen was op het eiland en veel horeca-ervaring had. Vanwege zijn haar en zijn tatoeages kwam hij niet aan de bak in het hogere segment. Ik zei: “tatoeages? Ik zie ze niet”, waarop hij trots zijn rockabilly pin-up op zijn onderarm liet zien. Tijdens ons verblijf voorzag deze sympathieke gast ons meerdere malen van persoonlijke tips over het eiland en waar we lekker buiten het hotel konden gaan eten. Dit soort persoonlijk contact maakt dat de beleving van dit hotel zich echt onderscheidt van andere hotels. Dit is een hotel met karakter voor jong en oud!

Heb je interesse in deze of een andere reis, neem dan contact op met me.

Deel dit:

Terug Naar Boven