Verslag studiereis Pitztall.

Jean-Paul Roels on 07 April 2015

Deel dit:

Op uitnodiging van Tourismusverband Pitztal mocht ik met 8 collega’s dit voorjaar op studiereis naar het Oostenrijkse Pitztal.

In het Pitztal kunt u - dankzij de sneeuwgarantie van de gletsjer - van september tot mei heerlijk skiën. Door de skitechnische verbinding van het Rifflsee-skigebied met het gletsjerskigebied heeft u in de winter toegang tot 40,6 kilometer piste. In een gevarieerd winterlandschap hebt u de keuze uit gemakkelijke, gemiddelde en moeilijke afdalingen op brede gletsjerpistes of afdalingen door de bossen.

Daarnaast ligt er in het Pitztal ook nog het Skigebied Hochzeiger en laat zich kenmerken als een veelzijdig familieskigebied. Het sneeuwzekere skigebied reikt tot 2450 meter en beschikt over ruim 40 kilometer aan pistes. Vanuit het dal neem je de 8-persoons Hochzeigerbahn die je afzet bij het centrale bergrestaurant. Dit is ook de plek waar het kinderland van mascotte Pitzi ligt en de skischool ’s zich morgens verzamelt. Terwijl de kinderen aan hun skitechniek werken op de oefenweide of een van de blauwe pistes trek jij dieper het skigebied in. Kortom skiaanbod genoeg, we hadden er zin in.

We vlogen comfortabel en snel van Schiphol in anderhalf uur naar Innsbruck. Eenmaal daar aangekomen de huurauto’s opgehaald en richting Pitztal. Best handig om naar de wintersport te gaan op deze manier!

Aangezien het eind maart was lagen de weiden er groen bij. Maar Chris, mijn collega en expert van het gebied, verzekerde me dat ik sneeuw zou zien. Eind van de middag kwamen we aan in ons hotel. Typisch Oostenrijks met veel hout en gezellige opsmuk. Dit hotel had veel voorzieningen waaronder een spa, sauna en zelfs een zwembad. De kamers waren mooi ruim, en gaven een mooi uitzicht over de witte bergen.

De volgende ochtend was het stralend weer en we hadden zin om te gaan skiën. We waren hier niet enkel voor ons plezier maar ook om de diverse hotels te bezoeken. Zo zag ik prima het verschil tussen de diverse hotels. En goed ook om te zien dat het ene hotel weer veel meer doet voor kinderen dan de andere. Zo krijg ik als Travel Counsellor heel veel informatie waarmee ik mijn klanten goed kan helpen. Tegen het eind van de ochtend mochten we eindelijk de ski’s aan en gingen we in het skigebied van Rifflsee, een leuk en niet te groot gebied met veel variëteit aan pistes en zeer moderne skiliften, er was er zelfs één met stoelverwarming! Na een flink uur besloten we naar de gletsjer te gaan. Met een treintje dwars door de bergen kwamen we na 8 minuten bovenop de gletsjer. We besloten eerst iets te eten en daar viel me weer wat op; de bijzonder schappelijke prijzen van eten en drinken!

Na het eten het gehele gletsjerskigebied verkend en ik moet zeggen dat ik blij verrast was door de diversiteit van de pistes en de conditie van de sneeuw. We namen uiteraard de laatste trein terug het dal in. Die avond hadden ze een verrassing voor ons, we werden met een pistenbully naar een berghut gebracht om daar lekker te eten. Terug mochten we lekker bergaf lopen, heerlijk fris en goed voor de spijsvertering en dat was nodig ook, want je kunt wel zeggen dat de porties in Oostenrijk alles behalve klein zijn.

De volgende dag hadden we maar 1 hotelbezoek en de rest van de dag hadden we vrij om het Hochzeiger Skigebiet te ontdekken. Dit gebied is wat groter dan die van de dag ervoor en biedt voor iedere skiër wel wat aan. Helaas was het weer minder mooi maar wel droog dus konden we veel kilometers maken. Moe maar uiterst voldaan hebben we in St. Leonhard ook nog kort aan de après-ski mogen proeven. Hier was het gezellig Oostenrijks.

Na de laatste nacht was het tijd om richting luchthaven te gaan, daar onze vlucht eind van de middag was hadden we nog tijd om enkele hotels te bezoeken. Hierna gingen we richting Innsbruck waar we de hele middag hadden om de stad te verkennen. Echt een aanrader met veel leuke winkels en gezellige horeca. Zeker het Swarovski museum is een aanrader. Je kijkt je ogen uit.

Na vele jaren zelf in Frankrijk te hebben geskied moet ik zeggen dat dit gebied me positief heeft verrast, zeker gezinnen met jonge kinderen kunnen hier goed uit de voeten. Ook de prijsstelling van de skipassen, eten en drinken zijn zeer positief. Kortom mijns inziens zeker een aanrader.

Heeft u meer vragen over dit gebied of een andere reis dan mag u mij altijd contacteren! Jean-Paul Roels, Travel Counsellor 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven