Verslag wintersport Châtel 2016.

Jean-Paul Roels on 21 March 2016

Deel dit:

Eigenlijk gingen we dit jaar niet op wintersport want de jongens hadden door de vakantiespreiding vakantie op verschillende data. Echter toen ik een aanbieding voorbij zag komen voelde ik de sneeuw eigenlijk al kraken onder mijn voeten! Na heel kort overleg, want het was een week voor vertrek, toch gelijk geboekt. Zoals je wellicht weet ben ik een groot fan van de Trois Vallées in Frankrijk. Maar mijn agent zegt altijd ga toch eens naar een ander gebied, laat je verrassen. Dus boekten we een splinternieuw appartement in Châtel, gelegen in de noordelijke alpen aan de Zwitserse grens in het bekende skigebied “Portes du Soleil”. De Portes du Soleil is één van de grootste skigebieden ter wereld en ligt zowel in Frankrijk als in Zwitserland. Maar liefst 12 skiresorts vormen samen dit skigebied dat is ingeklemd tussen de Mont Blanc en het meer van Genève. De bekendste resorts van dit skidomein zijn naast Châtel ; Avoriaz, Les Gets en Morzine. Voordeel was ook dat dit skioord ook wat dichterbij ligt, ca. 875 vanuit Zeeuws-Vlaanderen. Wel opletten, als je door Zwitserland moet rijden dat je dan een vignet moet kopen!

Het appartement was enkele maanden geopend en lag enorm gunstig direct aan de gondellift. Het appartement was zeer praktisch en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Er was zelfs een zwembad en stoombad. Genieten dus!

Het skigebied had voor ons als verwende skiërs wel wat uitdagingen. Je kon enorme afstanden overbruggen maar moest wel goed plannen omdat als je eenmaal een kant uitging je geen korter terugweg meer kon nemen. Maar dat was gewoon kwestie van plannen en wennen. Het gebied bij Châtel zelf is uitstekend geschikt voor de beginnende skiër met brede en niet te steile hellingen. En wil je het het wat moeilijker dan zat je met 3 liften waar je moest zijn. Het skigebied ligt wel wat lager dan de Trois Vallées dus tijdens ons verblijf met zomerse temperaturen wel wat mindere omstandigheden. Maar skiën tussen de dennenbomen is wel leuker dan over kale hellingen. Ook hier geen kille betonnen vakantietorens maar schattige bergdorpjes.

Het eten en drinken op de berg is wat betaalbaarder dan de Trois Vallées, wel meer zelfbediening. Maar zoals bijna altijd in Frankrijk prima kwaliteit. Tijdens onze eerste tochten waarbij we de Zwitserse grens overgingen ontdekten we een liefelijk bergrestaurantje welke een prijs gewonnen had voor zijn kaasfondue. Uiteraard hebben we deze getest en deze staat nu ook in onze persoonlijke top 3.

Het stadje Châtel is heel lieflijk, leuke winkels en gezellige restaurantjes. Heerlijk om na het skiën even doorheen te slenteren en een lekker glaasje wijn te doen op een terras alvorens de boodschappen te halen. Qua eten bieden ze voor iedereen hier wat aan, van eenvoudige pizza’s tot klassiek Franse restaurants. Ook zijn er voor Franse begrippen wel wat goede Après-ski mogelijkheden. Verwacht geen Oostenrijkse taferelen maar gewoon gezelligheid.

Kortom Châtel is prima bevallen en een aanrader voor zowel de beginner als de ervaren skiër, het gebied leent zich voor lange skidagen waarbij je veel verschillende pistes kan nemen.

Heeft u meer vragen over dit gebied of over een andere bestemming dan mag u mij altijd contacteren!

Jean-Paul Roels, Travel Counsellor 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven