Welcome on board!

Jean-Paul Roels on 09 March 2015

Deel dit:

Afgelopen dinsdag had ik het genoegen uitgenodigd te zijn voor de officiële doop van het P&O cruiseschip Britannia te Southampton, dit samen met 1200 reisbranche collega’s. Aangezien Southampton makkelijk te bereiken is per auto via de Eurotunnel besloot ik met eigen vervoer naar deze havenplaats te rijden.

Na afronding van de officiële plechtigheden door de Koningin van Engeland mochten we aan boord van dit luxe cruiseschip. Deze Britannia is het grootste schip van de P&O vloot en heeft een capaciteit van 3647 passagiers en 1350 bemanningsleden. Het schip heeft 17 dekken en het merendeel van de hutten heeft zelfs een eigen balkon. Ook op culinair vlak komt met niets te kort aangezien er een keuze is uit 13 verschillende restaurants. Verder is er een uitgebreide gym, een luxe spa, Casino, een multifunctioneel theater en maar liefst 13 bars! Uiteraard is er een ruim zonnedek met diverse zwembaden en whirlpools. Ook aan de jongste gasten is gedacht, zo zijn er kinderclubs voor diverse leeftijden.

Nadat ik mijn bagage in mijn ruime, moderne en sfeervolle ingerichte balkon hut had uitgepakt mocht ik zelf op ontdekkingstocht. Zo ontdekte ik dat ze aan boord een “Cookery Club” hebben. In deze kookclub kunnen 24 personen een twee uur durende kook workshop onder begeleiding van zogenaamde Food Heros. Deze food heroes zijn te vergelijken met onze Nederlandse Rudolph van Veen. Wekelijks wisselen deze chefs af. Na de welkom receptie werden we verwacht in een van de restaurants voor een rijkelijk galadiner. Altijd mooi om zoveel mensen te zien op hun best gekleed. De kwaliteit van de keuken verraste me zeer positief. Immers bij mij staan de Engelsen niet bepaald bekend om hun verfijnde keuken. Na het diner werden de feestelijkheden voort gezet in de diverse bars, voor ieder wat wils, van Jazz tot 80’s. Het was een memorabele avond.

Na een goede nacht in het comfortabele bed was het na het ontbijt tijd om afscheid te nemen van dit majestueuze schip, en ik besefte me goed dat het een eer was om bij deze officiële plechtigheid aanwezig te mogen zijn!

Ondanks dat de rederij met dit schip zich vooral op de Engelse markt richt, kan het voor ons Zeeuws Vlamingen een interessante keuze zijn aangezien zijn thuishaven voor de zomermaanden Southampton is welke eenvoudig met de eigen auto te bereiken is. Heeft u meer vragen over deze of andere cruises dan mag u mij altijd contacteren!

Jean-Paul Roels, Travel Counsellor 06-15905110 jean-paul@travelcounsellors.nl www.travelcounsellors.nl/jean-paul

Deel dit:

Terug Naar Boven