Formentera, het kleine paradijs in de Middelandse zee

Jennie Visser on 20 November 2017

Deel dit:

Bij een vakantie op Ibiza mag een bezoekje aan het prachtige eiland Formentera niet ontbreken. Vanaf diverse plekken op Ibiza gaat er een ferry naar Formentera. Deze vertrekken in de ochtend en gaan ’s middags weer retour naar Ibiza. Afhankelijk van de ferry en de plek waar je vandaan vertrekt duurt het gemiddeld 45 minuten om er te komen. Je kunt er ook één of meerdere nachtjes verblijven maar vele nemen genoegen met een dagtrip. Eerlijk gezegd is dit ook voldoende om het eiland te bekijken, maar hou je erg van fietsen en rust dan kan een nachtje of zelfs langer geen kwaad. Want eerlijk is eerlijk, het hele eiland op de fiets ontdekken is best een uitdaging. Omdat wij die uitdaging graag uit de weggingen, wij zijn namelijk iets minder sportief aangelegd op vakantie, kozen wij voor een scooter. Op die manier kun je echt elke hoekje van Formentera zien in één dag en genieten van al het moois wat dit kleine eilandje te bieden heeft. Formentera is een prachtig eiland in een oase van rust, vooral vergeleken bij zijn grote broer Ibiza, het partyeiland bij uitstek wat, vooral in het hoogseizoen erg druk kan zijn.

Wij hebben diverse strandjes bezocht zoals Cala Saona, die naar schijnt, één van de mooiste zonsondergangen kent. Het is een breed strand met helderblauw zeewater tussen twee rotspartijen waar ook een hotel gelegen is, je kunt hier dus een heerlijke vakantie vieren. En Es Calo, waar we heerlijk op het terras onder het genot van een hapje en drankje over het mooie helderblauwe zeewater tuurden naar de grote jachten die voor de kust liggen. Het is een klein maar ook weer een fraai strandje bij het dorpje met wat eetgelegenheden. Het was een perfect punt om even een stop te maken tijdens ons tourtje.

Op Formentera zijn twee vuurtorens, en nu kun je denken als je er één gezien hebt, heb je ze allebei gezien. Maar het is niet zo zeer de vuurtoren maar de omgeving die het bijzonder maakt. Beide staan hoog op een klif wat een adembenemend uitzicht geeft. Tijdens de reis naar Far de la Mola, de vuurtoren in het oosten gaan we langzaam omhoog (letterlijk, want dat trekt het scootertje toch minder goed) en door de bomen wordt ook snel duidelijk hoe hoog, wanneer we ineens beneden iets in de verte het hele eiland zien liggen. Even stoppen voor een fotomomentje want dat is toch echt een plaatje waard! Je kunt zelfs zo ver kijken dat je Ibiza en de bekende rots Es Vèdra ziet liggen.

We vervolgen onze weg totdat we aankomen bij de vuurtoren, tja net zo prachtig als de andere vuurtoren maar eigenlijk vrij hetzelfde, totdat we bij de rand van de klif komen. Wauw, wat een prachtig uitzicht en wat is het hoog. Het is heel goed te begrijpen waarom Jules Verne deze plek beschreef in zijn boek Hector Servadac. We lopen nog even naar de andere kant van de vuurtoren want je kunt niet voor de toren langs lopen. Daar zijn geen andere toeristen dus we zitten even helemaal alleen in absolute stilte te genieten van dit mooie plekje!

We gaan op de weg terug om nog even lekker uit te rusten op één van de mooie strandjes en in het prachtige blauwe water dichtbij de haven zodat we einde van de middag op de ferry kunnen, terug naar Ibiza. Het is echt de Caribbean dichterbij huis!

Deel dit:

Terug Naar Boven