Groeps/incentivereis Lissabon en omgeving

Jennie Visser on 28 June 2019

Deel dit:

In september 2018 ontving ik een verzoek om een volledig verzorgde reis te organiseren voor 18 personen naar Lissabon en Porto. In verband met de korte reisperiode heb ik geadviseerd de reis alleen naar Lissabon te doen omdat in Lissabon en omgeving meer dan voldoende te zien en te beleven is en er veel tijd aan reizen verloren gaat aan het combineren van de steden. Hiervoor heb ik een mooie opzet gemaakt met ideeën voor een verrassend en divers programma. In samenwerking met onze lokale partner die een grote expertise hebben op het gebied van groeps-incentive- en congresreizen heb ik een mooi programma weten te organiseren met een diversiteit aan excursies en restaurants. Alles volledige verzorgd en begeleid door een Nederlandssprekende gids in Lissabon en prachtige plaatsen in de nabije omgeving van Lissabon zoals Sintra, Sesimbra, Cascais en Estoril. Omdat deelnemers uit alle hoeken van Nederland kwamen is er een overnachting vooraf bij Van der Valk inclusief in de reis zodat de hele groep ontspannen aan de reis kan beginnen de volgende ochtend. De avond tevoren ben ik langs geweest om alle benodigde documenten en boardingpasses langs te brengen en om de reis en details door te spreken. Lees hierbij een leuke blog van de ervaringen van de groep :

Goedemorgen Jennie, we zijn op de vertrekdag exact op tijd vertrokken met de bus van het hotel naar Schiphol. Daar zijn we met een kleine vertraging vertrokken naar Lissabon en hebben een goede vlucht gehad. In Lissabon hebben we kennis gemaakt met onze alleraardigste gids Tania. Zij heeft ons de stad laten zien (lopend en met de (zeer luxe) bus) en heeft ons naar het eerste restaurant gebracht. Daar hebben gegeten en vandaar zijn we naar de jachthaven gegaan van Bèlem, voor de zeiltocht. Prachtige zeilboten en hele aardige mensen. Van daar zijn we naar het hotel gegaan, hebben we ingecheckt, hebben we ons opgefrist en hebben we in het hotel gedineerd. Kortom, de eerste dag is goed verlopen en alles is tot in de puntjes geregeld. Complimenten van de hele groep!!

Op dag twee hebben we Sintra en Cascais bezocht. Het weer én de sfeer waren uitstekend. De reisleidster is een klasse apart. Wat een kennis en kunde! Het eten smaakte uitstekend. De ambiance van beide restaurants was dik in orde. Het juiste eten bij de juiste persoon krijgen zorgt wel steeds voor hilariteit. Portugal is een mooi land, met hele vriendelijke mensen en een uitstekend klimaat. Kortom, ook dag twee is naar volle tevredenheid verlopen en was wederom tot in de puntjes geregeld! Nogmaals onze complimenten.

Vandaag zijn we met de bus over de Portugese Golden Gate Bridge naar Azeitão gereden voor een bezoek aan het Palácio e Quinta da Bacalhôa voor een rondleiding door het kasteel, de wijngaard en de tuin. Vervolgens hebben we een drietal wijnen van het huis geproefd en zijn we verder gereden naar Sesimbra voor een overheerlijke lunch in O Velho e o Mar, met uitzicht op het strand en de Atlantische Oceaan. Van Sesimbra zijn we over de Vasco da Gamabrug teruggereden naar Lissabon. Vandaar zijn we naar het centrum van de stad gereden en zijn de meesten van ons reisgezelschap afgezet bij een shoppingcenter. De overige deelnemers zijn teruggekeerd naar het hotel voor een kort overleg. 's Avonds hebben we gedineerd bij Luso een Fadoshow gepresenteerd. Om ca. 22.00 uur zijn we teruggekeerd naar het hotel. Alles was weer tot in de puntjes geregeld en onze gids maakte wederom indruk met haar toewijding en vakkundigheid. Kortom, weer een geslaagde dag!

Op de vierde en laatste dag van onze stedentrip naar Lissabon (en omgeving) hebben we ’s morgens uitgecheckt bij het hotel en zijn we opgehaald met de bus. We zijn van de hoge naar de lage stad gereden. Daar is de groep verdeeld over vier TukTuk’s en hebben we een tour gemaakt door het oudste gedeelte van de stad. We hebben een uitkijkpunt bezocht, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Tijdens de rit werden er door de chauffeur van de TukTuk allerlei bijzonderheden verteld over de stad en de gebouwen. Via vele steile en zeer smalle straatjes zijn we naar een bakkerij gereden waar de beste pastéis de nata (custardgebakjes) van Portugal worden gemaakt. Ook hebben we een winkeltje bezocht waar de traditionele Ginjinha (kersenlikeur) wordt geschonken. Na de tour hebben we heerlijk geluncht in restaurant Populi, gelegen aan het prachtige plein Praça do Comércio. Na de lunch hadden we nog even de tijd om te shoppen, waarna we naar de luchthaven zijn gebracht voor onze terugvlucht met TAP Portugal naar Nederland. Onze gids heeft ons tot aan de veiligheidscheck begeleidt. Wat een vakvrouw (zie foto)!

Ben jij voor jouw bedrijf ook op zoek naar iemand die groeps- incentive of beursreizen kan verzorgen? Wil jij graag 1 contactpersoon die overal van op de hoogte is en altijd bereikbaar? Van citytrips tot wintervakantie of van eilandtouren tot een safari. Ik breng persoonlijke service, originele ideeën, ervaring en kennis én werk samen met de beste experts ter plaatse, wereldwijd en verzorg graag jou volledige verzorgde reis! Bel direct voor vrijblijvende informatie: 0651075713.

Deel dit:

Terug Naar Boven