Aloha Hawai

Jessica Edelenbos on 18 October 2008

Deel dit:

Rondreis : Strandvakantie Hawaii Honululu Hotel : Bamboo and spa, Waikiki Beach

Na onze geweldige auto rondreis door west Amerika, vliegen we door naar Hawaii en wel naar het eiland Aohu, Honululu. Dit is het grootste eiland van Hawaii en de serie Lost is hier opgenomen. Het is ons doel om hier ultiem te gaan bijkomen en heerlijk te gaan genieten.

We verblijven in het hotel Bamboo and Spa op loopafstand van het strand van Waikiki. Waikiki is het meest populaire strand van Hawaii en is vooral beroemd bij surfers. Het hotel beschikt over een klein zwembad en ondanks zijn 92 kamers doet het hotel kleinschalig aan. Het ontbijt is erg simpel met een cakeje en wat fruit heb je het gehad. De kamers zijn wel lekker ruim en het zwembad is prima.

De locatie van het hotel is ook goed binnen enkele minuten wandelen ben je op de bruisende boulevard van Honululu. Op iedere hoek van de straat is een ABC store te vinden. Een winkel die eigenlijk alles aanbied van alcohol tot haarproducten, kettingen en zeep.

Onze voorstelling van Hawaii was witte stranden, palmbomen, cocktails en veel bloemen. Dit klopte wel, echter moet je niet vergeten dat het strand eigenlijk geel is en je niet de enige bent op het strand. Openbaar dronkenschap is verboden in de USA en dus mag er geen alchol genuttigd worden op het strand. Verder is alles hoogbouw. Wij hadden ons hier niet op ingesteld dus kwamen wij er een beetje bedrogen uit na aankomst.

We hebben verschillende excursie gedaan tijdens ons verblijf hier. We zijn bijvoorbeeld naar een traditioneel Hawaiaans feest geweest. We werden ontvangen op het strand met een bloemenketting. Vervolgens is er entertainment van hoog niveau met traditionele dans en muziek. Verder werd er een varken in de grond begraven en hierin gaar gekookt, dit was echt lekker.

Natuurlijk is het hoogtepunt van deze reis toch wel het bezoek aan Pearl Harbour. We zijn per bus hiernaar toegegaan. Er stonden rijen lang mensen voor de opening te wachten. Bij de receptie kan je verschillende onderdelen boeken. We zijn naar het gedenkbeeld geweest en door de onderzeeër. We kregen eerst een film te zien over de geschiedenis. Toen wij op het gebroken schip stonden kwam er nog steeds olie naar boven drijven. Terwijl je al die namen op het beeld leest kan je je niet voorstellen dat die mensen in het schip onder je zijn verdronken. Erg indrukwekkend.

We zijn nog een dag naar Mahana bay geweest, een strand waar je prachtig kan snorkelen. Er volgt eerst een introductiefilm waarin wordt uitgelegd dat je absoluut niet op het koraal mag staan. We hebben tijdens het snorkelen een schildpad gezien. De stroming is behoorlijk.

Verder heeft Honolulu een leuke boulevard met allerlei winkeltjes maar ook bekende ketens zoals; Starbucks, Mac Donalds, en Hagendasz.

Wij hebben heerlijk genoten van ons strandverblijf en ach wat die cocktails betreft we hebben er gewoon een kortonnen zak omheen gedaan, typisch Amerika!

Ik hoop dat u genoten heeft van dit reisverslag en mocht u interesse hebben voor deze of een andere reis of wilt u gewoon meer foto's? Twijfel dan niet contact met mij op te nemen zodat ik u kan helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Met vriendelijke groet,

Jessica Edelenbos

Telefoonl: 053 230 7225 Email: jessica@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven