Amazing Bonaire!

Jessica Edelenbos on 11 January 2018

Deel dit:

Halverwege november van dit jaar stond mijn reis met mijn eigen gezin in de planning. We wilden zon, zee en ook nog een beetje actie. En waar ga je dan naartoe met 2 jonge kinderen (2 en 4 jaar) naar de Antillen natuurlijk! Curaçao en Aruba ken ik al heel goed en ben ik al vaak geweest. Bonaire was nieuw voor mij. Bonaire heeft me enorm verrast in veel opzichten.

Na een vlucht van 10 uur kwamen we aan op Flamingo airport. De luchthaven heet niet voor niets Flamingo airport want de flamingo is het symbool van Bonaire! Bonaire is een klein eiland met een groot hart voor natuur.

Bonaire staat bekent als top duiklocatie met haar unieke onderwaterwereld en 86 duikplekken verdeeld over het eiland waar je vanaf de kant de zee in kunt. Maar naast duiken is er nog veel meer te doen in Bonaire. Bonaire heeft bijna geen zandstranden maar koraalstrand. Koop dus goede waterschoenen.

Met een huurauto zijn wij in 9 dagen tijd iedere ochtend iets actiefs gaan ondernemen. Eerst even inkopen doen bij de Albert Heijn en dan met een picknickmand richting Lac Bay waar het water kraakhelder is en je met goed geluk de zeeschildpadden kunt spotten. Hier kun je meters het water in lopen en de bodem nog steeds zien. Ideaal voor de kleine snorkelaars onder ons. Een andere prachtige snorkellocatie en duiklocatie is 1000 steps.

Bonaire beschikt ook over een eigen nationaal park ; Washington Slagbaar Nationaal Park. Een fantastisch park waar je met de auto doorheen rijdt. Er zijn 2 routes beschikbaar. Route 1 zal ongeveer 1.5 uur in beslag nemen zonder stops en route 2 neemt 2,5 uur in beslag. Onderweg kan je stoppen bij viewpoints en van het uitzicht genieten. Er zijn geen faciliteiten in het park en het park sluit om 17:00 uur. Zorg dus dat je op tijd bent en genoeg eten en water meeneemt.

Verder vonden de kinderen het hoogtepunt van de reis de Donekyfarm! Een fanatisch stukje Bonaire waar 24 jaar geleden een dame een opvang voor ezeltjes is begonnen. Er liepen veel ezels over het eiland en werden aangereden of verwaarloost. Voortplanting is zo gepiept en het liep uit de hand. In de donkeyfarm worden ze gecastreerd en opgevangen. Ook hier ga je met de huurauto door het park waar je de ezeltjes kunt voeren. Ze komen bijna bij je op schoot zitten. Dit is de Caribische kinderboerderij.

Naast leuke tripje en uitstapjes, snorkelen en relaxen kun je heerlijk eten op Boanire. Onlangs heeft Jonny de Boer (librije, Zwolle) een restaurant geopend op Bonaire in 1 woord fantastisch!

Kortom Bonaire is verassend leuk voor de natuurliefhebber, duikers en gezinnen met kinderen.

Wil je meer informatie over Bonaire, de antillen of een andere leuke bestemming, bel me gerust.

Hasta la viesta!

Jessica

Deel dit:

Terug Naar Boven