Andalusië met kinderen

Jessica Edelenbos on 08 June 2014

Deel dit:

Andalusië met kinderen…

Zon, zee, strand boekje erbij relaxen af en toe zwemmen en vooral genieten. Wat had ik er veel zin in! Na een jaar van zwanger zijn, baby krijgen, verhuizen en heel veel werken zag ik het helemaal voor me! Nu is mijn werk het vinden van de droomvakantie voor mijn klanten dus zo moeilijk kan het voor mijzelf niet zijn….maar al snel kwam ik erachter dat het reizen met een baby van net 1 jaar toch wel iets anders is dan zon, zee, strand en cocktails. Ik wou graag de faciliteiten van een resort maar de vrijheid van een eigen villa met privé zwembad! Dit is een lastige combinatie. Maar op deze manier zaten wij niet ‘vast’ op een hotelkamer als onze kleine spuit heerlijk lag te slapen.

We kozen voor zuid Spanje het gebied Andalusië dat niet vol is gebouwd met grote hotels toeristische trekpleister maar het pure Spanje. We vonden een prachtige villa met op loopafstand een kleinschalig vakantiepark La Granja de Antonio. De spaanse bevolking heeft een middagslaapje siësta van 2 tot ongeveer 6 en eten rond de klok van 9 uur. Veel te laat voor een gezin met kleine kinderen dus La Granja was de uitkomst. Op het park waren genoeg andere (Nederlandse) gasten aanwezig met kinderen. En wij konden in het restaurant op Nederlandse tijden heerlijk genieten van de kookkunsten van Tim de kok van het park. Ook was een mini kinderboerderij, speeltuin en baby badje aanwezig.

We verbleven in Alhaurin de Grande op 27 km van Malaga. (voor meer informatie over Malaga zie mijn reisblog van Malaga). Dit is de perfecte uitval basis voor een vakantie in Andalusië.

We hebben van de haven van Puerto Banus naar Marbella via het strand gewandeld. Tapas gegeten in Marbella en met de speedboot terug gevaren naar Puerto Banus. Verder hebben we heerlijk op het strand gelegen van Fuengirola en hebben Ronda bezocht. Via de A366 kom je door 1 van Europa’s mooiste auto routes dwars door de bergen van Andalusië. De reis naar Ronda was bijna net zo bijzonder als de stad zelf. Ronda is gebouwd op een klif en heeft prachtige uitzichten over de bergen. Hier merk je.. dit is Andalusië!

Een vakantie met een kinderen is natuurlijk anders dan een vakantie zonder kinderen. Ik ben me er zeker van bewust dat er mensen zijn die hier tegenop zien; het inpakken, de vlucht, de slaapjes tussendoor, het eten etc. maar het brengt je zoveel dichter bij elkaar. Vakantie is zo bijzonder, het zijn niet zomaar 2 weken per jaar, het zijn voor mij de 2 leukste weken van het jaar waar je als gezin samen bent en tijd met elkaar doorbrengt en de band nog hechter wordt met elkaar. Daar kan niets tegenop!

Ga goed voorbereid op vakantie zeker met kinderen en een goede voorbereiding begint met het beste reisadvies!

Voor ons was het beste reisadvies een privé villa in combinatie met resortfaciliteiten. Dit is een nieuw concept maar al in een aantal Europese landen erg succesvol. Wilt u hier meer over weten ben ik u graag van dienst.

Hasta Luego!

Jessica

Deel dit:

Terug Naar Boven