Bocas Del Toro

Jessica Edelenbos on 18 October 2009

Deel dit:

Rondreis : Strandvakantie Panama, Bocas Del Torro Hotel : Playa Tortuga hotel and beach resort

Na onze geweldige rondreis in Costa Rica besluiten wij te gaan relaxen in Panama. Op het Panamees eiland Bocas Del Toro.

Het is een hele ervaring om de grens over te gaan van Costa Rica naar Panama. Het lijkt wel of je in de oudheid bent blijven steken. Alles gaat hier met de hand. De Interbus brengt ons van Play de vieje de Lemon in Costa Rica naar de grens met Panama. We worden afgezet en moeten naar de balie lopen om ons paspoort te laten zien. Vervolgens krijgen we een briefje mee. We moeten zelf over het spoor naar de andere kant lopen en dan zijn we in Panama. Het is best lastig aangezien wij 2 grote koffers bij ons hebben. Het spoor is oud en krakkemikkig en het ligt in niemandsland.

Na aankomst in Panama staat daar meteen al onze nieuwe chauffeur klaar om ons naar de boot te brengen. We stappen in zijn busje en tijdens de rit valt ons meteen het verschil met Costa Rica op. Dit land is veel armer! De wegen zijn slecht of niet onderhouden. En er lopen veel daklozen langs de kant van de weg. Bij aankomst op de boot bedelen kinderen om geld.

We verblijven in hotel Playa Tortuguga, een prachtig hotel aan het strand. Het zwembad is heerlijk verfrissend en er liggen ligbedden in het water! Het hotel beschikt over verschillende restaurants en ze zijn allemaal even goed! We hebben bijna dagelijks geluncht bij het restaurant op de pier en vanuit dit huisje kijk je over de zee en we hebben zelfs dolfijnen gespot.

Je kan makkelijk met de taxi naar het centrum van Bocas. Hier is echter niet zo veel te doen. Wel zijn er enkele winkeltje en restaurantjes.

Bocas is heerlijk als je wilt bijkomen en wilt bijtanken.

Ik hoop dat u genoten heeft van dit reisverslag en mocht u interesse hebben voor deze of een andere reis of wilt u gewoon meer foto's zien? Twijfel dan niet contact met mij op te nemen zodat ik u kan helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Met vriendelijke groet,

Jessica Edelenbos

Telefoonl: 053 230 7225 Email: jessica@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven