Corfu een heerlijk groen eiland!

Jessica Edelenbos on 30 June 2012

Deel dit:

Corfu een heerlijk groen eiland!

Tijdens mijn mediterrane cruise eind juni 2012 heb een bezoek gebracht aan het Griekse eiland Corfu.

Net als veel Griekse eilanden heeft Corfu de hedendaagse toerist ontzettend veel te bieden op het gebied van uitgaan, winkelen, zon, zee en strand.

Corfu is 1 van de grotere eilanden van de Griekse archipel en voornamelijk het meest groene eiland. De hoofdstad Corfustad in opgedeeld in een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte van Corfu-Stad heeft nog veel weg van het authentieke Griekenland met kleine tavernes, smalle straatjes en lokale winkeltjes waar onder andere veel olijfolie, Griekse kruiden en andere lokale producten worden verkocht. Het nieuwe gedeelte van de stad is een heel ander verhaal! Brede straten en moderne (vooral prijzige) modewinkels en hippe coffeebars zitten vol met een mix van toeristen lokale hippe Grieken. Deze mix maakt dat het in Corfu-Stad goed vertoeven is voor de hedendaagse toerist en zelfs voor de echte Griekenland liefhebber.

Naast Corfu-Stad biedt het eiland veel mogelijkheden voor families met kleine kinderen. De zandstranden lopen langzaam in zee en het is slechts 3,5 uur vliegen!

Aan de westkant van Corfu vindt je langgerekte zandstranden dit is voor Griekse begrippen uitzonderlijk daar de meeste Griekse stranden kiezelstranden zijn. Aan de rand van de langgerekte zandstranden is bosbegroeiing wat het ook een mooie strandbestemming maakt voor de natuurliefhebber.

Wil je liever actief zijn? Geen probleem op Corfu is het mogelijk allerlei indrukwekkende excursies te doen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een jeepsafari, bezoek aan een ander Grieks eiland of watersport.

Kortom Corfu is een eiland dat voor iedereen wat aan te bieden heeft! Het is dan ook niet voor niets dat keizerin Sissi hier 1 van haar paleizen had staan.

Wil je meer weten over Corfu of een andere bestemming? Twijfel dan niet contact met mij op te nemen zodat ik de perfecte vakantie voor u kan samenstellen.

Met vriendelijke groet, Jessica Edelenbos Telefoon: 053 230 7225 Mobiel: 06 29 58 55 61 Email: jessica@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven