Cruisen 1 groot feest!

Jessica Edelenbos on 17 February 2012

Deel dit:

Cruisen 1 groot feest voor alle leeftijden!

Mijn idee van cruisen was altijd dat het voor oudere mensen is, erg decadent en vooral veel te duur! Totdat ik Travel Counsellor werd en ineens een cruise aanvraag kreeg van een klant. Ik ging me verdiepen in de verloop van een cruise. Ik bekeek deckplannen van de verschillende schepen, volgde trainingen en verdiepte mij in de verschillende soorten rederijen. Ik werd steeds enthousiaster over het cruisen en het viel me al snel op dat mijn beeld van ‘the love boat’ toch echt heel anders was dan de realiteit.

Cruisen is relatief goedkoop, kinderen cruisen bij veel rederijen gratis en het eten is inbegrepen. Tegenwoordig kun je voor een paar honderd euro al een prachtige cruise maken. Toen mijn klanten dan ook enthousiast de foto’s lieten zien wist ik het zeker, ik wil een cruise gaan maken! Eind februari was het dan zover wij vertrokken richting Miami waar de volgende dag op zouden stappen op het schip Crown Princess van de rederij Princess cruises. Bij aankomst bij het schip gaat het eigenlijk bijna hetzelfde als in het inchecken in een vliegtuig. We ontvingen na een lange tijd in de cruise terminal te hebben gewacht onze persoonlijke cruise card, het belangrijkste document aan boord van een cruise schip. Dit is niet alleen het betalingsbewijs voor de drankjes (eten is inclusief) maar ook je ID om aan boord te komen en van boord te gaan.

Zodra wij de Crown Princess binnen liepen kreeg ik warm en werd ik steeds enthousiaster ik wist niet waar ik kijken moest! Wat is het hier mooi en groot! In het midden van het schip zie je de 2 liften, daarnaast de tapas en wine bar, verder zag ik meteen de salade en koekjesbar en dan hebben we het nog maar over 1 van de 19 verdiepingen die het schip telt. Het werd me al snel duidelijk dat verhongeren tijdens deze vakantie niet aan de orde was. Het schip telde maar liefst 12 restaurants die zeer uiteenlopende gerechten serveren van hotdog, pizza en hamburger kraam tot luxe 5 gangen diners.

Wij hebben gekozen voor een buitenhut met een balkon zodat wij konden genieten van het uitzicht in onze eigen hut. Bij een cruise is het vrij normaal dat je iedere morgen ontbijt in de kamer geserveerd krijgt. Wil je liever a la carte ontbijten? Of gebruik maken van het ontbijtbuffet is dit ook absoluut geen probleem. Wij vonden het heerlijk om wakker te worden met een croissantje, jus en koffie op ons eigen balkon.

Verder zal de dagelijkse krant iedere avond in de hut klaar liggen met het programma van de volgende dag. Welke shows zijn er? Wanneer kan je meedoen aan Zumba, Sail away party? Is er nog Bingo of wat dacht u van een wijnproeverij of de nieuwste films bekijken op het dek onder de sterrenhemel er is bijna 24 uur per dag iets te beleven aan boord.

Wij hebben aangelegd op de Bahama’s, Curaçao en Aruba. Wij hebben ons absoluut niet verveeld aan boord. Overdag hebben we ons vermaakt aan 1 van de 4 zwembaden met een groot beeldscherm waar concerten of de nieuwste films worden vertoond. Liever wat gezellige muziek dan gingen wij bij het andere zwembad liggen waar overdag een gezellige band heerlijke melodieën zong terwijl wij in de jacuzzi van een cocktail zaten te genieten, wat een leven!

Ik kan een cruise vakantie van harte aanbevelen, het is een prettige manier van reizen, je ziet in een relatief korte tijd veel bestemmingen. Verder is het cruisen ideaal als je met kleine kinderen reist of met een gezelschap van verschillende leeftijden. Het is wel erg belangrijk om bij het kiezen van de cruise de juiste rederij te kiezen. Iedere rederij is verschillend en ze hebben allemaal hun eigen voorwaarden, dress codes en activiteiten aan boord.

Wil je meer weten over een cruise of een andere bestemming? Twijfel dan niet contact met mij op te nemen zodat ik de perfecte vakantie voor u kan samenstellen.

Met vriendelijke groet,

Jessica Edelenbos Telefoon: 053 230 7225 Mobiel: 06 29 58 55 61 Email: jessica@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven