Cyprus 340 dagen per jaar zon!

Jessica Edelenbos on 29 September 2011

Deel dit:

Als Travel Counsellors gaan wij regelmatig op studiereis naar uiteenlopen gebieden over de hele wereld. Het doel van de reis is het verkennen van het land/gebied op verblijf, cultuur en toerisme.

Zo ging ik eind september 2011 naar Cyprus. In mijn gedachten was Cyprus een mix van Turkije en Griekenland en een echt mediterranen vakantieland. Inmiddels weet ik dat Cyprus zoveel meer is dan alleen een leuke strandbestemming!

In 1974 is Cyprus onafhankelijk van Groot Brittannië geworden en hier en daar merk je toch nog wel iets van de kolonie. De mensen rijden nog steeds aan de linkerkant van de weg en spreken redelijk goed Engels. Cyprus is een zeer goed ontwikkeld en economisch stabiel land. 30% van het inkomen komt uit het toerisme en is hiermee dus een belangrijke bron van inkomsten maar zeker niet de enige bron.

Er is een groot verschil tussen de verschillende delen van Cyprus. In het noorden van het eiland is een gedeelte bezet er wordt ook wel gesproken over ‘Turks Cyprus’. Dit gedeelte is vanuit het zuiden moeilijk te bereiken en is tijdens mijn studiereis ook niet aangedaan.

Wij zijn vanaf Amsterdam in ruim 4 uur naar de luchthaven Lanarca gevlogen. Het is perfect om aan te vliegen op Larnarca als u in het oosten van het eiland wilt verblijven. Wij zijn begonnen in Protaras een gezellige badplaats met een kilometers lange boulevard en 1 van de mooiste baaien van Cyprus. De accommodaties zijn erg netjes en verzorgt en het ontbreekt de gemiddelde strandtoerist aan helemaal niets! We hebben nog een enkele hotels in Aya napa bezocht, een paradijs voor jongeren.

Vanaf Protaras zijn we door gereisd naar het binnenland naar de typisch Cypriotische huisjes gelegen in een prachtige ongerepte natuur. Wij zijn in de dorpen Kalavasas en Tochni verbleven. Vanuit het binnenland is het mogelijk wandel en fietstochten te maken en bij de lokale tavernes heerlijk te eten.

Vanuit het binnenland zijn we doorgereisd naar Pafos de meest bekende badplaats van Cyprus. Het strand is iets minder mooi als in het oosten van het eiland maar de hotels zijn geweldig met veel faciliteiten en in Pafos is altijd wat te doen!

Cyprus is een fantastisch eiland voor een brede doelgroep zoals wandelaars, zonaanbidders die graag een onbezorgde strand vakantie willen maar ook zeker voor gezinnen met kleine kinderen.

Op Cyprus is 340 dagen per jaar zonneschijn! De beste reisperiode is het voor en het najaar maar ook in de winter heeft Cyprus veel te bieden. In November/December liggende de temperaturen rond de 22 graden. De luxueuze hotels in het westen zijn bijna allemaal uitgerust met een binnen zwembad en wellness ruimte.

Het aller belangrijkste is dat de Cyprioten zeer gastvrij en vriendelijk zijn. Ze zullen er alles aan doen u de vakantie van uw leven te bezorgen….

Mocht u meer informatie willen over deze veelzijdige bestemming of meer beeld materiaal willen zien? Twijfel dan niet contact met mij op te nemen zodat ik de perfecte vakantie voor u kan samenstellen.

Met vriendelijke groet,

Jessica Edelenbos Telefoon: 053 230 7225 Email: jessica@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven