Malaga, Op en top Andalusia!

Jessica Edelenbos on 05 July 2012

Deel dit:

Malaga, op en top Andalusia

Ik heb een zoals de meeste reizigers een bucketlist! Hier staan de bestemmingen van onze prachtige planeet op die ik ooit nog eens wil bezoeken. De lijst is gigantisch lang en soms denk ik dat er nooit een einde aan komt. Malaga staat al jaren hoog op de lijst! In juli 2012 heb ik dan eindelijk deze stad in mijn armen mogen sluiten!

Binnen 3 uur vliegen waant u zich in Malaga in Zuid-Spanje met bijna altijd mooi weer, heerlijke tapas en authentieke architectuur. Malaga heeft het allemaal; strand, hippe binnenstad met moderne winkels (zoals Mango,Tommy Hilfiger, Benetton etc.), steegjes met authentieke tapas barretjes, een haven waar cruise schepen aanleggen en vertrekken en natuurlijk authentieke gebouwen en kerken. Kortom Malaga is the place to be.

De haven van Malaga is recentelijk compleet opgeknapt en rondom de haven zijn terrasje en koffie barretjes gevestigd. Geniet van een cafe con leche terwijl u uitzicht heeft op de cruise schepen die voorbij komen. De winkeltjes bij de haven gaan rond 12 uur openen en hebben in tegen stelling tot de winkels in de binnenstad geen Siësta.

Maar het echte leven begint in Malaga pas na 21:00 uur. Tientallen mensen wandelen door de tapas route opzoek naar het echte Spanje. Vele toeristen maar ook lokale mensen vullen de terrassen en geregeld komt er een muzikant voorbij die zijn talenten graag wil tonen. (soms kan die ook beter gewoon doorlopen). Dit is Spanje op haar best.

Tip! De winkels in de binnenstad hebben nog steeds Siësta van 13:00-16:00 uur. Van 16:00uur tot ongeveer 21:00 uur zijn de winkels dan weer open. Dit geldt niet voor zaterdagmiddag dan blijven de winkels gesloten. Ook op zondag zijn de winkels dicht. Als u Malaga als een citytrip voor een weekend wilt bezoeken is het wel belangrijk hier rekening mee te houden. Mijn advies is om op woensdag of donderdag te vertrekken en dan op zondagmorgen terug naar Nederland te vliegen.

Ik vind Malaga een fantastisch omdat de mensen vriendelijke zijn en het werkelijk alles te bieden heeft wat de vakantieganger maar kan wensen. Van winkelen tot strand. Vanuit Malaga is het mogelijk om in de omliggende plaatsen een kijkje te nemen zoals bijvoorbeeld Marbella waar de jetsets neerdaalt of wat dacht u van Torremolinos als jaren populair bij de Nederlandse overwinteraars maar ook Nerja of Torrex liggen binnen handbereik. Of wat dacht u van een dagje winkelen Marokko? Verder zijn de vluchten mits u op tijd boekt niet duur en een overnachtging in een smaakvol stadhotel is al te vinden vanaf €80 per persoon per nacht.

Kortom of u Malaga nu verkiest als verblijf voor of na u cruisevakantie, als city trip of als strandvakantie voor 10 dagen? Malaga heeft het allemaal en nog veel meer!

Hasta Luego!

Mocht u meer informatie willen over deze veelzijdige bestemming of meer beeld materiaal willen zien? Twijfel dan niet contact met mij op te nemen zodat ik de perfecte vakantie voor u kan samenstellen.

Met vriendelijke groet,

Jessica Edelenbos Telefoon: 053 230 7225 Email: jessica@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven