Het ruige zuiden van Australië

Joeri van der Mast on 04 June 2019

Deel dit:

Backpackers kiezen er tegenwoordig vaak voor om de noord-, en oostkust van Australië te verkennen omdat deze het bekendst zijn. Natuurlijk zijn dit prachtige gebieden maar wil je het echte Australië zien? Ga dan naar het zuiden! Dit nog vrij onbekende deel van Australië kent ongelofelijk veel natuurschoon en is nog veel minder toeristisch.

De belangrijkste steden in Zuid-Australië zijn Melbourne en Adelaide. Beide steden vormen een perfecte uitvalsbasis voor Backpackers die langs de kust of doet achterland willen reizen. Waar Melbourne al wel bekend staat als een prachtige stad met veel activiteiten, is dit voor Adelaide nog niet het geval. Onterecht als je het mij vraagt. Ook in Adelaide is er een hoop te doen. Vooral op het gebied van natuur- en culinaire attracties scoort de stad erg goed.

Ten zuiden van Adelaide bevindt zich bijvoorbeeld het prachtige Kangaroo Island. Dit prachtige eiland mag echt gezien worden als een van de hoogtepunten van Australië. Dit ongerepte eiland beschikt over een veelvoud aan dieren zoals Kangaroo's, zeeleeuwen, koala's en dwergpinguïns. Daarnaast heeft Kangaroo Island ook prachtige stranden die makkelijk te bereiken zijn omdat het eiland niet zeer groot is. Het eiland wordt trouwens gekenmerkt door de typisch rode zandwegen die je zoveel tegen komt in Australië. Verder zijn er een aantal must-see attracties op Kangaroo Island. Dit zijn; - Remarcable Rocks | vreemde rotsformaties - Penneshaw | dwergpinguïns - Seal Bay | Zeeleeuwen kolonie - Emu Bay of Stokes Bay | Duiken

Ga daarnaast ook zeker richting de Nullarbor! Niet iedereen ziet dit zitten maar in mijn ogen moet je er echt een keer geweest zijn. Hier vind je nog het 'oude' Australië zoals het ooit overal was. Ruig, rustig en vol met natuur. De kliffen zijn daarnaast super mooi en met een auto of camper kun je de route prima rijden. Stop onderweg ook zeker even bij Streaky Bay. Hier kun je namelijk zwemmen met zeehonden en dolfijnen! Niet geheel goedkoop maar een geweldige ervaring. Vooral doordat de dieren compleet wild zijn en het ook een reservaat is.

Deel dit:

Terug Naar Boven