Roadtrip! Adelaide - Perth

Joeri van der Mast on 27 July 2017

Deel dit:

Als je mij vraagt wat ik nou zelf leuk vind qua reizen dan zijn er een aantal soorten reizen waar ik erg van hou. Een daarvan is de zogenaamde roadtrip. Wat heb je nodig? Een auto of camper, wat kampeerspullen en je kunt helemaal los! Een van mijn favoriete roadtrips maakte ik in 2012 in Australië. De 4000 km lange trip van Adelaide naar Perth. Geweldig, ongeëvenaard en uniek! Ik vertel je hier waarom...

De roadtrip van Adelaide naar Perth is er een die maar erg weinig wordt gereden. Dit komt voornamelijk doordat het een enorme afstand is en daarnaast denken veel reizigers dat de route niet interessant genoeg is. Dit is echter volledig onterecht! De roadtrip van Adelaide naar Perth is in mijn ogen een van de mooiste van Australië.

De roadtrip begint in Adelaide waar je de laatste grote inkopen kunt doen. Na Adelaide is de eerste echte stad pas weer Perth, hou daar dus rekening mee. De route neemt je om te beginnen mee naar de Flinders Ranges. Dit natuurpark is nog een van de weinige plekken waar je nog Yellow-Footed rock Wallaby’s kunt zien. Daarnaast vind je er ook erg veel kangaroo’s, slangen en met wat geluk ook koala’s. De natuur is hier werkelijk prachtig en je bent ook nog eens vrijwel zeker de enige. Ga wandelen en verdwaal in de eindeloze natuur met bergen, open vlaktes en prachtige dieren.

De weg gaat daarna verder in westelijke richting, naar de Eyre Peninsula. Dit is voor velen een totaal onbekend gebied maar daarom niet minder interessant. Je vindt er prachtige stranden, woestijnduinen en erg veel goede restaurants met heerlijke vis. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om met haaien te gaan duiken in Port Lincoln of met wilde zeehonden en dolfijnen in Baird Bay. Allebei dikke aanraders! Stuk voor stuk geweldige ervaringen die mij tot de dag van vandaag heel goed bij zijn gebleven.

Heb je de Eyre Peninsula eenmaal achter de rug dan kan het grote avontuur beginnen. De Nullarbor Plain, letterlijk vertaald ‘boomloze vlakte’. Deze naam is geheel terecht want je vind er nauwelijks tot geen bomen. De Nullarbor Plain is zo’n 1200 km lang en is een spectaculair natuurschouwspel. Van eindeloze vlaktes tot prachtige vergezichten over de ‘Great Australian Bight’, deze route heeft het allemaal. Daarnaast vind je hier de meest prachtige kampeer plekken zoals Koonalda Homestead. Een oud verlaten treinstation waar je je 100 jaar terug waant. Je kunt ervoor kiezen om dit in twee of drie dagen te doen maar ik adviseer je om hier vooral de tijd voor te nemen. Hoe rustiger je dit doet hoe meer je zult genieten. Neem vooral ook 's nachts de tijd voor de prachtige sterrenhemel want zo mooi als hier heb ik ze nog nergens gezien.

Eenmaal aan het einde van de Nullarbor Plain ga je richting Cape Le Grand. Zowel een prachtig nationaal park als de plek op aarde met misschien wel de allermooiste stranden zoals Lucky Bay. Ik raad je aan hier zeker een aantal dagen te verblijven. De flora en fauna zullen je verbluffen! Nog niet genoeg gewandeld? Ga dan ook nog even langs de Stirling Ranges. Een mooi nationaal park met erg veel uitdagingen in de vorm van bergen!

De laatste pitstop tijdens de reis is Magaret River. Deze culinaire regio herbergt erg veel wijngaarden en staat daarnaast bekend om zijn goede eten. Ook kun je bij goed weer heerlijk vertoeven op een van de vele stranden. Het eindpunt van deze roadtrip is dan ook Perth. Sla deze stad zeker niet over want er is heel erg veel te doen!

Wil je meer weten of deze prachtige roadtrip? Contacteer mij dan en ik vertel je er persoonlijk alles over!

Deel dit:

Terug Naar Boven