The Great Ocean Road

Joeri van der Mast on 15 January 2018

Deel dit:

De Great Ocean Road is al sinds jaren een begrip in Australië. Vrijwel iedere reiziger in deze regio doet deze road trip en dat niet zonder reden. De trip is in een aantal dagen te doen en je ziet onderweg ontzettend veel. Het is wel een road trip waarbij je vooral veel ziet en iets minder doet. Ben je dus op zoek naar een road trip waarbij je ook veel activiteiten kunt doen, kijk dan bijvoorbeeld eens naar de road trip van Adelaide naar Perth. Deze vind je onderaan mijn blogpagina.

De Great Ocean Road start in Melbourne maar om precies te zijn in Torqay. Ideaal want er gaan veel vluchten van en naar Melbourne. Vanuit Torqay gaat de road trip van start in zuidwestelijke richting en kom je al snel bij je eerste stop terecht: Urquhart Bluff. Dit prachtige strand geeft je de mogelijkheid om te gaan surfen, zowel beginnende als gevorderde sufers kunnen hier terecht. Je kunt hier zo een hele dag vertoeven maar je kunt er ook voor kiezen om door de rijden naar Memorial Arch. Dit monument eert de 3000 soldaten die tijdens de eerste wereldoorlog de Great Ocean Road hebben aangelegd. Zeker de moeite waard!

Na ongeveer een half uur rijden kom je dan bij Kennett River uit. Hier kun je gaan hiken onder toeziend oog van een grote hoeveelheid koala’s die hier gehuisvest zijn. Je kunt een gids nemen maar ook als je alleen bent zul je er genoeg zien. Hierna begint de route aan zijn ruigere gedeelte. Prachtige steile kliffen met nog mooiere uitzichten vind je onder andere bij Cape Patton. Nog iets zuidelijker ligt Apollo Bay, een mooi wandel gebied met een aantal watervallen. Tevens vind je er en een aantal goede restaurants met vis- en schelpdieren. Het zuidelijkste punt van de Great Ocean Road herbergt een ietwat vreemde attractie. Namelijk een klein regenwoud met een wandelpad er doorheen. Een dikke aanrader wat mij betreft!

Heb je het iets minder bekende deel van de route gehad volgen de wereldberoemde attracties als de 12 Apostelen, de Gibson Steps en de London Bridge. Stuk voor stuk prachtige natuurfenomenen die de highlights van de Great Ocean Road vormen. Het kan hier zeker druk zijn dus neem even de tijd om een goede spot te vinden.

Wat mij betreft een echte aanrader ook al doet vrijwel elke toerist het! Voor deze route heb je geen jeep nodig met 4×4, een normale auto volstaat. Trek daarnaast minstens twee dagen uit voor de route. Heb je meer tijd dan is het zeker de moeite waard om het iets rustiger aan te doen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de road trip met een organisatie te doen! Natuurlijk gewoon bij mij te boeken. Zowel met een organisatie als losse hotels, vluchten en attracties.

Deel dit:

Terug Naar Boven