De Emiraten en Musandan een verrassende mix!

Joke Kosters on 20 April 2019

Deel dit:

Verenigde Emiraten en Musandan (Oman)

Nieuwe cultuur, en een beetje oude cultuur. Mooie bergen, afgronden, spookstadjes en woestijn. En luxe….! Zee en zwembaden.

Musandan een schiwereiland boven de Emiraten hoort bij Oman. Het is er direct weer authentieker, 24 uur op een oude vissersboot (dhow) naar de fjorden. Veel dolfijnen, die meezwemmen en prachtige ruige natuur. Smokkelwaar op weg naar Iran….

Verblijf De hotels zijn stuk voor stuk met en zwembad, fonteinen en de inrichting is ook prachtig. Er is veel oog voor detail en het verblijf is gewoon heel plezierig, gigantische buffetten uit alle hoeken van de wereld.

Culinair Cappuccino met bladgoud (in het hotel Emirates Palace), alles is te koop, je kunt echt alles eten en drinken, ook alcohol. We hadden een keer een restaurant, die bekend stond om hun shoarma ontdekt, die was werkelijk heerlijk, krokante stukjes vlees en zelfgemaakte humus en sausjes, was een feestmaal. In Dubai aten we bij de fonteinen naast Burj Kalifa (980 meter), die op muziek om het kwartier een show vertonen, een plek om nooit te vergeten. Ook het drankje en het hapje in het 7* hotel, Burj al Arab, zullen we niet snel vergeten. Het eten is Arabisch, wat wil zeggen geen varkensvlees en geen alcohol. In de luxere hotels is alcohol wel te koop, maar wij genoten van de heerlijke alcoholvrije shakes, die er gemaakt werden, mijn favoriet: lemon mint. (Vers citroensap met gemalen munt) heerlijk verfrissend!

In Musandan (Oman), kregen we op de boot de traditionele thee aangeboden en natuurlijk de “Omani” koffie, een lichte koffie met kardemom. En natuurlijk een gegrilde verse vis! Heerlijk.

Cultuur is hier eigenlijk een mindset, want je ziet hier niet veel oude cultuur, maar de gebouwen, paleizen en hotels zijn meestal nieuw en adembenemend, zo mooi en bijzonder is het …. Dus zet je “mind” naar relatief nieuwe cultuur, dan heb je een parachtige vakantie….

De oude cultuur vind je in Dubai, bij de kreek. Echt oude lemen huizen en de kreek wordt overgestoken door kleine veerbootjes, die voor een euro overvaart naar de andere kant, daar zijn dan weer de souks, die ook bijzonder zijn. De goudsouk, waar in de etalages de gouden jurken (!) en knielange colliers hingen. We zagen een man die daar heel achteloos, achter hem, een ketting met grote gouden bollen neer legde (zo groot, dat het nep leek). Ik vroeg hem hoeveel die ketting kostte, dat was € 50.000,00. De welbekende moskee in Abu Dhabi, is schitterend, alle pilaren zijn ingelegd met gekleurd marmer en zo zijn er bloemen gevormd, in 1 woord prachtig en ongelofelijk, ook het presidentiele paleis Abu Dhabi is een “must-see”. Erg bijzonder, en door de schoonheid en rijkdom is het prachtig, kosten noch moeite zijn gespaard. Het wordt alleen gebruikt voor officiële ontvangsten. Extreme grote kroonluchters, extreme hallen en alles is zo mooi afgewerkt, dat je het niet kunt geloven.

Dubai is de stad van de extremen: de snelste achtbaan, de hoogste looping, de hoogste toren (980 m, Burj Kalifa), het duurste hotel (7 *, Burj al Arab).

Over Palm Jumeirah met de monorail, leuk om de “bladeren” te zien en aan het einde het hotel met het gat erin: Palm Atlantis, met een gigantisch aquarium met grote vissen. Ze hebben ook een dolfijnen show, daar zijn we niet naar toe gegaan omdat we daar nu wat gemengde gevoelens over hebben…..

Ook (de architectuur van de) het Louvremuseum is een aanrader.

Natuur De natuur is natuurlijk behoorlijk droog woestijn en woeste bergen, ook in Musandan ruige natuur. Wel prachtig om te zien wat irrigatie doet voor bloemen en planten, geld speelt geen rol, dus meest mooie tuinen zijn aangelegd. Er wordt veel land drooggelegd voor nog meer groei. Je kunt door de mangrovebossen kanoën dat is de oorspronkelijke begroeiing hier, alleen zie je dat eigenlijk niet.

Avontuur Het avontuur bevindt zich vaak binnen in grote hallen, we zijn naar Ferrari World geweest. Hier dus een 8-baan die binnen 4 seconden naar 250 km per uur raast, een andere 8-baan die de hoogste looping ter wereld heeft, nog een stoer staaltje kun je in RAK (Ras al Khameih) verwachten, namelijk de langste zipline ter wereld , 3,8 km lang, je ligt hier op een soort brancard die naar beneden zoeft. En wij vonden onze 24 uur op de oude vissersboot ook een avontuur, met de volle maan, de vele sterren en de dolfijnen en het snorkelen. Ook hebben nog “ge dune bashed” (in de woestijn, de heuvels op en af, zo wild mogelijk met een 4-wheeldrive op de duinen rijden, laten driften etc.) en in de woestijn gebarbecued, met vrienden die in Dubai wonen, met in de verte kamelen en een kameelspin naast ons, ze komen op licht af, dus ons vuurtje trok hem aan, benen omhoog en wachten totdat hij weg is…

Kortom: De Verenigde Emiraten, lijkt misschien erg nieuw, maar als je de mindset omzet naar nieuwe cultuur en nieuwe ervaringen, dan is het echt geweldig leuk! En omdat ik er ben geweest, kan ik de perfecte vakantie samenstellen.

Deel dit:

Terug Naar Boven