Doe Parijs op de fiets... een avontuur

Joke Kosters on 13 September 2019

Deel dit:

Doe Parijs op de fiets… een avontuur

Oh, leuk restaurantje even morgen daar even naar toe gaan voor een “petit-dejeuner”, of een gezellig terras: “Zullen we een wijntje doen of een Pernod?“

In Parijs kun je abonneren op de citybikes. Je maakt een abonnement aan bij een fietsstation, en zo kun je dan iedere dag voor een uur of aantal uren een fiets “huren”. (https://www.velib-metropole.fr/)

Het is een geweldige manier om Parijs te leren kennen, je weet waar je bent en hoe je moet fietsen, je leert de buurt beter kennen waar je bent. Het is heerlijk om bijvoorbeeld naar het Louvre te fietsen, via de Tuinen des Tuileries vanaf Place de la Concorde, of naar een marktje, of je fietst even naar Fauchon voor de beroemde macarons en Maille voor alle soorten mosterdjes, te vinden op Place de la Madeleine. Als er een station dichtbij is, plaats je je fiets daarin, dan staat het zeker goed op slot. Als je terugkomt dan haal je je fiets eruit en fietsen maar. Je beleeft de stad, dat is een grote meerwaarde. Ik vond het geweldig. Met de metro stap je vaak uit en weet je niet precies waar je bent in Parijs. Op de fiets leer je de stad goed kennen. Heel goed kennen.. Je hoeft ook niet naar een metrostation te zoeken, je stapt op de fiets weer terug naar je appartementje of hotelletje.

Om 15.00 uur Je zoekt weer een station en zet je fiets erin, want dan begint al langzaam de spits…. En dat is eng, en heftig. Er zijn geen fietspaden, dus je fietst op de weg, als je dan een spiegel van een langsrijdende bus voelt, en afsnijdende auto’s net kan ontwijken, taxi’s die denken dat je bezig bent met een kamikaze, dan vlucht je de stoep op, met liefde… En dan vervolg je je weg, met metro (helaas) of lopend… En als de spits over is, fiets je ’s avonds naar het restaurantje of het terras. Veel plezier in Parijs.

Meer informatie? Joke Kosters, 0622603377.l

Deel dit:

Terug Naar Boven