Calabrië: Puur Italië

José Pennings - Dales on 17 June 2019

Deel dit:

Voordat ik op reis ging vroeg iedereen in mijn omgeving: Calabrië, waar ligt dat dan?? Nou, om precies te zijn is dit de voet van de laars van Italië, bijna grenzend aan Sicilië.

Vanuit Rotterdam landen we na ca 2,5 uur vliegen op Lamezia Terme. Vanuit hier rijden we in ca. anderhalf uur naar de noordelijk streek richting Laino Borgo. Wat is het groen, ruig en bergachtig hier. Het heeft wel wat weg van de Dolomieten. Na een heerlijke lunch bij een agriturismo, een wandeling door het dorp Altomonto en Laino Borgo overnachten we in een prachtig hotelletje middenin het Italiaanse dorp Rotonda.

Het noordelijke deel van Calabrië leent zich uitstekend voor een actieve vakantie en vandaag gaan we dan ook raften op de Lao rivier. Een 16 km lange toch vol adrenaline met onderweg prachtige kloven, watervallen en een zeer groene omgeving!! Wat een ervaring!!! We lunchen uitgebreid bij een geweldige agriturismo. Daarna rijden we richting het zuidelijke deel en overnachten de komende 4 nachten in een klein vakantiepark. Dit park is ideaal voor gezinnen, in het hoogseizoen, die veel van de omgeving willen bekijken maar toch faciliteiten voor de kids willen zoals een zwembad, voetbalveld en speeltuin. Onderweg kunnen we nog net op dat moment stoppen voor een prachtige zonsondergang die we die week nog vaak gaan zien. Bij dit vakantiepark kun je heerlijk eten en dat doen we dan ook ’s avonds.

De dagen erna bezoeken we Capo Vaticano, een prachtige streek met mooie kliffen, hagelwitte stranden, Caribisch blauwe zee. Deze streek biedt vele restaurants zowel aan zee als met prachtige vergezichten. We lunchen in een geweldig mooie wijngaard. Ook bezoeken we het stadje Tropea. Wat een prachtige authentieke stad met pleinen, palmbomen, ook hier weer prachtig strand en diverse gezellige restaurants. De streek staat bekend om het produceren en het gebruiken van zoveel mogelijk natuurlijke, eigen produkten. Men verbouwd zoete uien (cipollo), hebben eigen olijfolie, eigen wijnen etc. Je merkt dit vooral terug in de kwaliteit van maaltijden. Overal waar je komt vind je de streekprodukten op de menukaart. De bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam zowel naar de toeristen als naar elkaar.

We sluiten af met een bezoek aan Pizzo dat bekend staat om zijn Tartufo ijs. Een geweldig stadje aan de kunst richting Lamezia Terme. Calabrië heeft mij zeer positief verrast en is echt een onontdekt stukje Italië. Ik kom hier zeker nog eens weer. Ben je ook nieuwsgierig naar wat Calabrië je nog meer kan bieden?? Ik vertel je er graag over!!!

Deel dit:

Terug Naar Boven