Skiën in het Zillertal!

José Pennings - Dales on 12 March 2018

Deel dit:

Wintersport! You love it or hate it….er zit niets tussen. Ik kan je vertellen dan ik fan ben. De hele dag lekker sportief bezig zijn; een prachtige omgeving, frisse berglucht, de gemoedelijkheid, alles is aanwezig. Wanneer het zonnetje dan ook nog eens schijnt kan het niet meer stuk. Al heel wat jaren ga ik samen met mijn gezin op wintersport en ik kan wel zeggen dat ik een kenner ben. Want bij een wintersport vakantie boeken komt heel wat bij kijken en is totaal anders qua concept dan een zomervakantie.

Ben je een beginnende skiër of ben je ervaren? Hoe groot moet het gebied zijn? Wil je direct aan de piste of lift verblijven of mag dat wat verder af zijn..Je wilt natuurlijk niet kilometers sjouwen met zware skischoenen aan en de latten op je nek. Wil je après skiën of een gezinsvriendelijk gebied??

Zelf ben ik al een aantal keren in Mayrhofen geweest. Een zeer gezellig skidorp in het Zillertal in Tirol op ca 950 km rijden vanuit Nederland. Het dorp heeft deels een autovrij centrum en biedt vele winkels, restaurants en konditoreien en biedt voor elk budget hotels, pensions en appartementen. Vanuit het hart van het centrum gaat de spiksplinternieuwe gondel “de Penkenbahn” richting skipistes. Het gebied is behoorlijk groot en biedt moderne liften en vele eet/drinkgelegenheden op de pistes. Ook vanuit het centrum vertrekt de Ahorn – deze grote gondellift bereikt de andere kant van het wat kleinere skigebied in Mayrhofen.

Het voordeel voor gezinnen met kinderen is dat het een groot maar compact gebied is zodat wanneer de kids uit les komen tussen de middag je heel veel kilometers kan skiën en toch weer op tijd terug kan zijn. Ook kun je er vanuit gaan dat in de vakantieperiodes veelal Nederlandse skileraren zijn aangezien vele Nederlanders dit gebied bezoeken.

Er heerst een gemoedelijke sfeer. Je kunt tot in de kleine uurtjes après skiën maar kleine gezellige barretjes voor een drankje aan het einde van de dag zijn ook volop aanwezig. Ook niet skiërs kunnen in Mayrhofen goed terecht.

Mayrhofen maakt onderdeel uit van het Zillertal en met de Zillertalersuperskipas kun je ook skiën in de naastgelegen gebieden zoals o.a. Fugen, Zell am Ziller, Kaltenbach en Gerlos.

Al met al een heerlijk gebied voor iedereen die van wintersporten houdt!

Wil je meer informatie over dit gebied of andere gebieden (Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië)? Neem dan contact met mij, als wintersportspecialist, op. Ik informeer je graag hierover!!

Deel dit:

Terug Naar Boven