Barbados

Lenny Auerbach op 09 September 2011
Op vrijdag 9 september vertrokken we van Londen Gatwick met Virgin Atlantic Airways. Na aankomst werden we naar St. James gebracht alwaar wij zouden verblijven in het Tamarind Hotel. Daar wachtte een koele cocktail op ons wachtte. Na een snelle check-in konden wij onze naar onze kamer (een juniot suite met zeezicht). Onder het genot van een drankje even lekker bijkomen op ons balkon. Het Management van het hotel had voor die avond een welkomsparty voor ons geregeld met heerlijk eten.

De volgende ochtend hebben wij The Colony Club bezocht. Dit hotel in mooie koloniale stijl gebouwd is onderdeel van Elegante Hotels. Hier hebben wij mooie kamers gezien alvorens wij een van een heerlijke lunch hebben genoten. In de avond zijn wij naar Oistins geweest, daar waar de vissenvangsten van de dag wordt geroosterd. Vooral op vrijdag is dit the place to be. De combinatie tussen de diverse restaurants en bars zorgen ervoor dat er een echte feestsfeer hangt.

De volgende ochtend werden we begroet door de mooie zonneschijn begroette. Die ochtend werden we naar Shallow Draught gebracht om aan boord te gaan voor onze Catamaran Cruise. Het was een fantastische dag, lekker zonnebaden met een heerlijk drankje op de natten van de catamaran, snorkelen en zwemmen met schildpadden. Dit laatste was een leuke ervaring. Aan het einde vasn de dag keerden we allemaal goed verkleurd terug in het Tamarind. ’s Avonds zijn we met z’n allen naar Holetown gegaan voor wat te eten en een gezellige avond uit. We zijn terechtgekomen in Lexys (een pianobar) en beleefden een straatkaraoke. Het was een ongebruikelijke opstelling - het was op een kruispunt aan het eind van 1st Straat in Holetown en het leek alsof iemand een karaoke apparaat had neergezet buiten op hun veranda en hun koelkast gevuld had met drank. De lokale bevolking schuifelden rond op alle hoeken van het kruispunt en iedereen dronk, danste en zong mee met de liedjes die ten gehore gebracht werden. Dit is het vermaak van de lokale bevolking op zaterdagavond.

In de ochtend gingen wij allen op een eiland safari in 4 x 4 Landrovers. Onze grappige en welbespraakte bestuurder en gids Johnson namen ons mee naar de diverse delen van het eiland. Voor de lunch zijn we gestopt bij een oud plantage huis. Na afloop keerden we terug voor een middag vrije tijd en diner in het Tamarind.

De volgende ochtend bezochten wij een andere van Elegant Hotel' s, het al inclusieve Hotel Crystal Cove. Hier hebben we eerst het hotel bekeken en daarna genoten van een relaxte lunch. Na de lunch hebben we nog even de tijd gehad om gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel en dus genoten van de zon. Terug in het Tamarind hotel hadden we even de tijd voor wat ontspanning bij het zwembad alvorens we ’s avonds naar Turtle Beach Resort (premium all inclusive) gingen. Na een korte hotelinspectie hebben wij een Cocktailparty van de Managers vóór diner in Asiagos bij gewoond, Asiagos is een met awards onderscheiden Italiaans restaurant welke op het complex aanwezig is. Na het diner zijn wij in het nabij gelegen St Lawrence Gap even gezellig wat wezen drinken tijdens het happy hour in een van de bars .Hierna zijn we weer teruggekeerd naar het Tamarind.

De volgende ochtend gingen we naar Silversands naar het centrum Deaction voor wat surf lessen van beroemde Bajan watersports athleet Brian Talma en zijn hulpje Full Moon. Na wat zwaardvis als lunch hadden wij een schelpblaas wedstrijd Dit schelpblazen wordt in de vissersplaatsen veel gebruikt om aan te geven dat de vangst van die dag binnen is. Die avond zijn wij naar het hotel The House gegaan. Dit is Elegante Hotel' s kleinste, intiemste hotel (alleen volwassenen). Ook hier hebben wij uiteraard het hotel bekeken en een cocktailparty bijgewoond. Daarna een diner samen met de Algemeen directeur van Elegant Hotels bij het beroemde restaurant Daphne's. Daphne’s staat bekend om zijn fijne Italiaanse cuisine. Ook na afloop van deze avond nog naar de Pianobar Lexys geweest om onze laatste avond op een leuke en gezellige manier af te sluiten.

Op onze laatste ochtend zijn we naar Harrisons Cave geweest. Dit de nummer een bezienswaardigheid in Barbados. Het is het grootste grottenstelsel van de Carribean. Hierna keerden we terug naar het Tamarind terug alvorens we weer naar de luchthaven zouden gaan voor onze vlucht terug naar Londen. Wij hadden een briljante tijd en de Bajan mensen zijn werkelijk gastvrij, grappig en erg aardig