Dominicaanse Republiek

Lenny Auerbach on 23 November 2014

Deel dit:

In het hartje van het Caribisch gebied ligt de Dominicaanse Republiek. Samen met Haïti vormt de Dominicaanse Republiek het eiland Hispaniola. De prachtige zandstranden, blauwe zee, mooie natuurgebieden en de vriendelijke bevolking maken dat de Dominicaanse Republiek een ideale bestemming is voor iedereen. Op uitnodiging van het Dominicaans verkeersbureau en het ministerie van Toerisme gaan we een week lang deze geweldige bestemming ontdekken.

Dag 1: Op Zondag 23 november vliegen we vanaf Amsterdam naar Puerto Plata. Bij aankomst op de luchthaven staat onze gids ons op te wachten. Het is dan met een graad of 28 nog lekker warm. We vertrekken richting ons hotel Gran Ventana waar we 3 nachten zullen verblijven om van daar uit de noordkust van het eiland te ontdekken.

Dag 2: Na het ontbijt vertrekken we richting natuurpark Monte Christi, een kleine 2 uur rijden vanuit ons hotel. We rijden door de binnenlanden en worden verrast door alle bedrijvigheid op straat, de gekleurde huizen en alle palmbomen. Aangekomen in Punta Russia stappen we op een boot om vervolgens richting de mangrove te varen. Een prachtig natuurgebied met veel vogels en krabbetjes die er heerlijk leven. Vanuit de mangrove varen we richting open zee waar we in de verte een zandbank zien met 4 houten hutjes op palen. Eenmaal aangekomen zien we dat er geen mogelijkheid is om lekker op het zand te liggen aangezien het “eiland” continu onder water staat. Wel hebben we heerlijk gezommen, fruit gegeten en snorkelen was fantastisch.

Dag 3: Vandaag een spannende dag, op naar de 27 watervallen van Damajagua. Na een wandeling van zo’n half uur door het natuurreservaat komen we aan bij de watervallen. Van hier af klimmen en klauteren we de eerste 7 watervallen en glijden en springen we ze weer naar beneden. Een geweldige belevenis. Uiteraard kan je ze ook alle 27 afglijden en springen maar dan moet je nog een behoorlijk stuk doorlopen. Dan begin je vanaf waterval 1.

Hierna gaan we naar Park Loma de Torres om met een kabelbaan naar het hoogste punt te gaan in Puerto Plata. Eenmaal boven hebben we een fantastisch uitzicht over Puerto Plata en omgevens. Ook vindt je daar een beeld van Christus. Deze is een replica van het beeld in Rio de Janeiro. Ook brengen we een bezoek aan het Amber museum.’s Avonds gaan we dineren aan het strand van het fantastische Cabarete. Naast een gezellig nachtleven bezit deze plaats een van de beste stranden op de wereld. Prachtig om te wind- of kitesurfen.

Dag 4: Na het bezoeken van een aantal hotels in Playa Dorada, Sosua en Cabarete gaan we opweg naar Samana. Onze volgende bestemming op deze reis.Na een rit van zo’n 2,5-3 uur komen we aan in Bahia Principe Cayacoa. Hier blijven we 3 nachten.

Dag 5: Vandaag staat Nationaal park los Haitises op het programma. We varen met een boot richting de eilanden groep. Overal groene weelderig begroeide eilandjes met heel veel vogels. Een broedplaats voor de honderden pelikanen. Bij 2 van de eilandjes gaan we aan wal. Op een gaan we een soort grot in om muurschilderingen te bekijken. Op de andere zijn we in een grot geweest met een fatastisch uitzicht. Van daar uit varen we door naar Cayo Levantado. Een eiland met een hotel welke bestempeld mag worden als een paradijsje. Prachtig wit zandstrand, azuur blauwe zee en heerlijke pina coladas die geserveerd worden in een ananas. Dit was echt genieten.Uiteraard hebben we ook het hotel (Hotel Bahia Principe Cayo Levantado) even bezocht voor een heerlijke lunch en een site inspection. ’s Avonds in het hotel gegeten en heerlijk relaxed.

Dag 6: Vandaag gaan we naar de Limon watervallen waar ons een waar avontuurte wachten staat. Aangekomen in het natuurpark krijgt iedereen een eigen gids en een paard aangewezen waarna we het park in gaan. Over steile paden met los liggende stenen en modder waar je in vast blijft staan, vertrekken we voor een tocht van een kleine 45 minuten naar het eindpunt voor de paarden. Wij te paard en onze gids loopt ernaast. Vanaf daar is het nog een half uurtje klimmen (trap) richting de Limon waterval. Dit is een prachtige natuurverschijnsel. Het mooie van deze excursie is dat het uitgevoerd wordt door de lokale bevolking die dit werk vrijwillig doen ze kennen de omgeving door en door en vertellen onderweg van alles over de planten en de omgeving. Een leuke fooi wordt zeer zeker gewaardeerd op het einde van deze tocht. Je kunt er laarzen lenen of je schoenen worden na terugkeer netjes schoongemaakt. Van hieruit rijden we door naar de stranden van Playa Bonita en Coson. Hier krijgen we een lunch op het strand waarna we nog even tijd hebben om van de zon te genieten en te zwemmen. Na terugkomst in het hotel even tijd om op te frissen en na het diner is het tijd om van het plaatselijke nachtleven te genieten. Wat een geweldige avond hebben we gehad tusen en met de lokale bevolking.

Dag 7: We laten Samana achter ons om naar de hoofdstad Santa Domingo te reizen. Een busrit van een kleine 3 uur die ons door de binnenlanden voert langs de rijstvelden, suikerriet plantages en kleine dorpjes. Het laatste gedeelte langs de kust tot we in Santa Domingo aankomen. Deze prachtige koloniale historische stad is gesticht in 1498 door de broer van Columbus en heeft nog veel van zijn authentieke uitstraling behouden. Overal kom je sigaren fabriekjes tegen en als je richting Plaza Colon loopt kom je een groot standbeeld van Columbus tegen. Overal vindt je gezellige terrasjes, straatmuzikanten en kleine winkeltjes met souveniertjes. Er zijn een aantal prachtige boutique hotels in de stad waar je heerlijk kunt verblijven tijdens het ontdekken van deze stad.Voor de lunch gaan we naar El Conuco or Meson de Bari om te genieten van de typische Dominicaanse keuken. Echt een aanrader. We vertrekken richting Punta Cana om in ons laatste hotel in te checken. Na een heerlijk diner vertrekken we richting het nachtleven van Punta Cana. De vele bars waar de lokale bevolking naar toe gaat voor heerlijke muziek en een gezellig drankje zijn de moeite waard. We verplaatsen ons richting de Cave, een uitgaansgelegenheid in een grot. Er hangt een gezellige sfeer. Maar de highlight van de avond (of nacht) moet nog komen. Na de Cave gaan met een klein gezelgschap richting de Coco Bongo, een net geopende club. Een all inclusiv club waar je tot een uurtje of 4 (in de ochtend) kunt dansen en kunt genieten van de diverse shows. Met shows als King of Rock, King of Rock, Moulin Rouge etc is het echt genieten. We hebben een fantastische avond/nacht gehad.

Dag 8: Na een korte nacht staan er nog 2 hotelbezoeken op het programma. Na de lunch hebben we nog een paar uur om te genieten van het zwembad van hotel Memorie Splash (hier verbleven onze laatste nacht) voordat we weer richting de luchthaven zouden gaan. Toen was het moment daar, we gingen dit fantastische eiland verlaten.

Dag 9: Na een prima vlucht landen we weer op een ijskoud Schiphol.

Of het nu voor een huwelijksreis, gezinsvakantie, rondreis of lekker luieren op het strand is de Dominicaanse heeft het allemaal.

Deel dit:

Terug Naar Boven