Dubai & Ras Al Khaimah – perfecte combi!

Liesbeth van Zelst-Oud on 11 June 2018

Deel dit:

Een stedentrip, maar dan net even anders? Dan is een combinatie Dubai met Ras Al Khaimah perfect.

Op zo’n 6,5 uur vliegen ligt Dubai, één van de zeven Emiraten. Een grootse, drukke stad die je alles biedt wat je van een stad verwacht en zelfs nog meer! Je vind er bijvoorbeeld ook mooie, fijne stranden. Ideaal om met je tieners te bezoeken. Op drie kwartier rijden van Dubai vind je Ras Al Khaimah, ook een Emiraat, maar met veel meer laagbouw. Hier kom je weer helemaal tot rust, maar kun je je ook heerlijk vermaken met allerlei (sportieve) activiteiten in de bergen of woestijn.

Dubai is natuurlijk een echte stad, druk, groots, indrukwekkend en meeslepend. Er is zoveel te beleven. Van de fijne stranden aan de kust tot de indrukwekkende Dubai Mall met het enorme aquarium in het midden ervan. Van de (nu nog) hoogste toren ter wereld, de Burj Khalifa, naar de gezellige soukh met marktkramer met vol met geurende en kleurige handelswaren. Neem ook zeker een kijkje op Palm Island en vergaap je aan het geweldige complex van hotel Atlantis The Palm. Het is een heel bijzondere stad om te bezoeken; groot is daar niet groot genoeg.

Na de hectiek en drukte van de stad is het heerlijk vertoeven in het naastgelegen emiraat: Ras Al Khaimah. Het ligt op slechts 45 minuten rijden van Dubai. Hier vind je een stuk minder hoogbouw, maar wel heel fijne stranden, een gebergte, een mangrove, veel loslopende kamelen en hele mooie hotels. Zowel voor volwassenen als voor kinderen is hier van alles te beleven.

Wat denk je bijvoorbeeld van een ‘desertsafari’ in een 4wheeldrive? In groepjes van 4 passagiers en een lokale chauffeur ga je samen met een aantal andere auto’s de woestijn in. Je glipt en slipt van de zandduinen en hobbelt wat af, wat werkelijk een fantastische ervaring is! Na afloop kom je bij een bedoeienkamp, waar je gezamenlijk gaat genieten van een heerlijke barbecue.

Of voor de durfals onder ons: de langste zipline ter wereld, geopend in februari 2018, bevindt zich op hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten, Jebel Jais, in het gebergte van Ras Al Khaimah. De zipline is 2,8 km lang, bevindt zich op 1680 meter boven zeeniveau en je kunt snelheden bereiken van wel 120 tot 150 km per uur….. !

Maar ook even lekker relaxen, plonsen en glijden is mogelijk: Het grootste waterpark van de Emiraten bevindt zich ook hier, het Iceland Waterpark, waar je overal wordt toegelachen door Pinguins… bijzondere ervaring zo midden in de warmte!

Wanneer kun je er het best naar toe? Mijd de zomer… dan kan de temperatuur oplopen tot bijna 50 graden celcius. Van oktober/november tot en met april/mei is het er prima vertoeven.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie? Dat kan natuurlijk, neem dan vooral contact met me op! Met hartelijke en reislustige groet, Liesbeth

Deel dit:

Terug Naar Boven