Oostenrijk, ook in de zomer!

Liesbeth van Zelst-Oud on 03 October 2016

Deel dit:

Heeft u weleens aan Oostenrijk gedacht voor een zomervakantie?

Natuurlijk kent iedereen dit land van de wintersport met supergezellige après-ski, maar wist u dat u ook een geweldig mooie zomervakantie in dit land kunt beleven?

De meeste skiliften zijn ook ‘zomers in bedrijf om u naar mooie en bijzondere wandelpaden te brengen. Oostenrijk is een wandelland bij uitstek, geschikt voor jong en oud. De wandelingen variëren van gemakkelijk en recreatief met kinderpaden, blote-voeten-paden en speel- en picknickplaatsen onderweg tot zware trektochten van berghut naar berghut. En alles wat daar tussen ligt.

Oostenrijk is een zeer kindvriendelijk land. Er zijn overal vele speelmogelijkheden, zowel bij de accommodaties als boven bij de skiliften. Er zijn vele parken te vinden waar u en uw kind zich de hele dag kunnen vermaken met bijvoorbeeld rodelbanen, boogschieten, segway rijden, zwemmen (ook in meren), raften en van de berg af skelteren!

En natuurlijk is de natuur schitterend! U wordt getrakteerd op vele mooie vergezichten, groene berghellingen, besneeuwde toppen, gletsjers, meren, watervallen met spectaculaire wandelroutes langs het pad van de waterval en wilde rivier. U kunt zelfs in de sneeuw staan in de zomer: dit kan o.a. bij de Kitzsteinhorn! Met zijn 3.029 meter boven de zeespiegel is het Gipfelstation van de Kitzsteinhorn, met het panoramaplatform “Top op Salzburg”, het hoogste punt in het Salzburgerland dat ook zonder klimkunsten het hele jaar door bereikbaar is (in 2012 stond ik er zelf met mijn gezin).

De accommodaties zijn ook zeer divers: er zijn mooie campings met losse staanplaatsen voor uw eigen caravan of vouwwagen, maar ook zijn er stacaravans of chalets die te huur zijn. Ook vele hotels zijn er te vinden, waarvan ook vele zogenaamde ‘boerderij-hotels’. In een dergelijk hotel verblijft u op of nabij een boerderij. Vaak mogen de kinderen dan ook een handje meehelpen met het voederen van de dieren bijvoorbeeld of bijvoorbeeld een nachtje in de hooiberg slapen. ? De verzorging in de hotels is goed en breed: van logies/ontbijt tot volpension en in sommige gevallen zelf all inclusive. Wat ook heel erg leuk is: vaak is bij het verblijf in het hotel of appartement ook een pas voor het gebied inbegrepen, waarmee je de liften in kan en korting krijgt op bepaalde excursies of evenementen (een voorbeeld is bijvoorbeeld de Stubai-card of Wildschonau Card).

De Oostenrijke keuken is zeer goed te noemen! Het draait echt niet allemaal alleen om de schnitzel! De soepen zijn heerlijk, neem bijvoorbeeld de ‘knödelsuppe’ en heldere bouillon met een soort broodbal met kruiden (de knödel) erin! En natuurlijk de Oostenrijkse Kaiserschmarrn (ook wel Kaiserschmarren). Dit is een zoet Oostenrijks gerecht; een lichte, gekaramelliseerde pannenkoek, die in grove stukken wordt gesneden en traditioneel geserveerd wordt met een soort pruimencompôte (Oostenrijks: Zwetschenröster) en poedersuiker. Het is één van de bekendste Oostenrijkse nagerechten of mehlspeisen. En als u het mij vraagt, ook een van de lekkerste!

Is het duur? Nee… De dagelijkse boodschappen zijn vergelijkbaar in prijs met de Nederlandse boodschappen en ook het verblijf is zeer zeker betaalbaar te noemen. Net als in vele landen is er voldoende keus tussen normale, comfortabele, luxe of zeer luxe accommodaties.

Neemt u gerust contact met me op als u wat meer informatie wenst te ontvangen. Ik vertel u er graag meer over.

Deel dit:

Terug Naar Boven