Weer even kind zijn...

Liesbeth van Zelst-Oud on 27 June 2018

Deel dit:

Waar kun je het ene moment zo klein zijn als een rat en het andere moment vliegen door de ruimte? Disneyland Parijs! Wat een feest om hier te zijn! Iedereen is hier weer even kind, of je nu jong of oud bent. Op ruim 4 uur afstand met de trein van Amsterdam en met de auto (wat wij hebben gedaan) zo’n 5,5 a 6 uur sta je in het hart van de magie!

Het begint al bij aankomst bij ons Disneyhotel Newport Bay. Dit hotel geheel in de stijl van een luxe schip ademt al een rustige en magische sfeer uit. De ‘echte’ wereld ben je vrijwel direct vergeten. En dit alles, ondanks de enorme drukte in de goed georganiseerde incheckrij. Als een geoliede machine wordt iedereen vriendelijk, snel en efficiënt welkom geheten, en ontvangt de passen, die zowel de entreekaarten voor de parken zijn, als de kamersleutel. Tevens staan de ‘vouchers’ voor ons ontbijt, lunch en diner op deze kaart. Super handig dus, geen gedoe met verschillende vouchers.

We zijn vroeg, dus onze kamer is nog niet gereed. Maar dat geeft niets natuurlijk, we komen immers voor de parken! Dus onze koffers naar het depot en hup aan de wandel over Disney Village naar Disneyland Park. Toen ik er voor het laatst was, was het Disney Studios Park er nog niet en was Space Mountain nog maar net geopend, in 1995. Maar als ik aan kom lopen en het mooie Disneyland Hotel zie, met daar onderdoor de entree… herken ik het direct. We lopen onder het hotel door, scannen onze passen en staan meteen bij het station op Main Street. Aan het eind van Main Street staat het hoor…: Het kasteel van Doornroosje! Let the magic begin!

We besluiten om meteen naar Discoveryland te gaan. Jochem, mijn jongste is een grote Star Wars fan en wil meteen de Hyper Space Mountain – zoals deze nu heet – uitproberen. De wachttijd is ongeveer 45 minuten, dat kunnen we hebben. Uiteindelijk valt het allemaal mee en stappen we zo’n 35 minuten later in ons ‘space ship’. Wauw… wat een rit! Een lange achtbaan in het donker, waarbij het lijkt alsof je midden in een vuurgevecht in de ruimte terecht bent gekomen.

We hebben nog lang niet genoeg van Star Wars! Dus gaan we gewoon door naar Star Tours. Een attractie waarbij je via een ruimte luchthaven, naar een soort ruimtebus gaat, waarmee je naar een andere planeet gaat vliegen. Dit is een simulator waarin je je met behulp van een 3D bril en bewegende simulator echt midden in de ruimte en in bijzondere Star Wars werelden waant. Natuurlijk kan een foto samen met Darth Vader niet ontbreken! Zelfs wij, mijn man en ik, zijn even onder de indruk van deze grote imposante verschijning.

Ook de Buzz Lightyear Laser Blast is verrassend leuk! Met laserpistolen moet je in je wagentje de slechterik uit het verhaal, Zurg, uitschakelen. Jochem blijkt hier de ware kampioen te zijn van ons vieren. Maar er is natuurlijk zoveel meer te zien op dit park, o.a. de Indiana Jones achtbaan, Big Thunder Mountain achtbaan, het Doornroosje kasteel en de draak Sneeuwwitje, Peter Pan en natuurlijk het fantasiekasteel met het liedje wat je nooit meer uit je hoofd krijgt: It’s a small world after all! Aan het eind van de middag is het genieten van de Disney Stars on Parade die elke dag langskomt! Schitterende praalwagens met de Disney sterren erop.

Helaas hebben we Pirates of the Caribbean en Phantom Manor niet kunnen doen, daar deze gesloten waren tijdens ons verblijf. Evenals de Rock ‘n’ Roller Coaster starring Aerosmith in Walt Disney Studio Park. Nou ja… dan nog maar een keer terug een ander jaar!

In het Walt Disney Studio Park valt ook genoeg te beleven! Een live stuntshow met motoren en auto’s, live shows van de Marvel Superhelden en van Mickey en zijn vrienden in de show Mickey and the Magician (aanrader!). En ook hier leuke en spannende attracties, waarvan de Twilight Zone Tower of Terror wel mijn favoriet is en ook die van mijn dochter Sanne. Wij hebben deze samen nog een keer gedaan!

Maar ook de Crush Coaster is geweldig! Een achtbaan gebaseerd op de film Nemo, waarbij je een rit maakt op de Oost-Australische golfstroom samen met Crush, de zeeschildpad. Geen achtbaan, maar wel een fantastisch leuke en verrassende attractie is Ratatouille. De naam zegt het al...gebaseerd op de gelijknamige film. In deze attractie wordt je met behulp van een soepelrijdend/glijdend karretje (een rat) en een 3D bril door de keuken van Remy gereden, maar ben je wel zo klein als een rat. Super ervaring!

Doordat wij in het bezit waren van de VIP Fastpass hebben we veel kunnen zien. Een flink aantal grote attracties kun je namelijk in met deze pass en vermijd je dus de lange wachtrij. Zeer zeker de moeite waard om hiervan gebruik te maken. Deze pass kun je alleen verkrijgen wanneer een Clubkamer of een suite boekt in een van de Disneyhotels. Het kost je dan wel wat meer, maar het levert je zoveel meer extra magic time op, omdat je de lange wachtrijen kunt overslaan.

Dan nog een geweldig mooi nieuwtje: per april 2019 vertrekt de TGV vanaf Amsterdam 2x per dag rechtstreeks naar Disneyland Parijs! De trein stopt op het station van Marne la Vallee (station ligt direct aan het grote Disneycomplex. Vanaf april 2019 ben je dus binnen 4 uur vanaf Amsterdam midden in Disney’s magische wereld!

Wil je niet in een Disneyhotel of op de Davey Crocket Ranch verblijven, maar liever in een vakantiepark, kan ik Village Natures van Centerparcs en Pierre & Vacances zeker aanraden. Dit is een vakantiepark, zoals je van Centerparcs (Pierre & Vacances) mag verwachten en meer! Het park is gloednieuw, met een schitterend zwemparadijs en een groot buitenzwembad. Het ligt op slechts 6km, ofwel 10minuten afstand van Disneyland Parijs. Net als bij verblijven in een van de Disneyhotels, is dit ook te boeken inclusief entreetickets voor de beide parken voor 1 of meer dagen.

De mooie afsluiter is de lichtshow Disney Illuminations om 2300u! Ik heb werkelijk waar nog nooit zo’n mooie sound-, light- and fireworksshow gezien. Het geheel wordt geprojecteerd op het Doornroosje kasteel. Onbeschrijflijk mooi!

Ik kan een verblijf in Disney echt iedereen aanraden! Wil je meer informatie of ben je overtuigd en wil je boeken? Neem dan contact met me op. Groetjes Liesbeth

Deel dit:

Terug Naar Boven