Bulgarije...groen, heuvelachtig en gouden stranden

Lilian Miltenburg on 13 September 2006

Deel dit:

Een heerlijke vakantie tussendoor met ons zoontje Timo van anderhalf. Bulgarije is niet een bestemming waar iedereen gelijk aan denkt, maar het is een super leuke bestemming, met prachtige stranden. Wij verbrachten onze vakantie in het Kempinski (Melia Grand Hermitage) in Goudstrand (Zlatni Pjasatsi).

Een groot en luxe hotel met schitterende ruime kamers en badkamers. De service van de receptie en kamermeisjes waren super. Het ontbijt was goed alleen kan ik me goed voorstellen dat er in het hoogseizoen bij het ontbijtbuffet en in het restaurant een kleine chaos kan heersen. Hoewel wij prachtig weer hadden voor het einde van september, was het water in het buitenzwembad te koud, maar wij hebben heerlijk genoten van het zwemmen in het binnenzwembad.

Goudstrand ligt 17 km ten noorden van Varna. Wat deze ‘gouden’ kuststrook bijzonder aantrekkelijk maakt, is de parkachtige entourage van het geheel en de aangrenzende uitgestrekte eikenbossen. Het strand, meer dan 3 km lang en bijna 100 meter breed, is inderdaad goudkleurig. het strand loopt langzaam af in zee en daarom zeer geschikt voor kinderen. Langs het strand loopt een nagenoeg autovrije boulevard waar veel vertier is. Er zijn veel winkeltjes en gezellige stalletjes waar van alles te koop is en aan restaurants en terrasjes ontbreekt het ook niet. Vooral s’avonds is de boulevard gezellig met flanerende mensen. Het gebied is wel erg heuvelachtig, maar er rijdt een toeristentreintje die men kan gebruiken om de grote hoogteverschillen te overbruggen. Er is een groot aantal hotels in de diverse sterrencategorieën. Naast de hotels zijn er restaurants van alle nationaliteiten, ontelbare cafés en meerdere (moderne) disco’s. Goudstrand kan zich meten met de populaire badplaatsen langs de Middellandse Zee.

Omdat ons zoontje ziek werd hebben wij ook vrijwel geen excursies gemaakt.Wij zijn alleen bij een klein dolfinarium geweest vlakbij Varna, maar dit is niet de moeite waard, zeker niet als het Dolfinarium in Harderwijk reeds bezocht is. Er zijn uiteraard wel een aantal excursiemogelijkheden: De stad Varna heeft een mooi historisch centrum en is goed per taxi of excursie bereikbaar. Neem je een taxi spreek dan wel duidelijk van tevoren af wat de prijs is, het is raadzaam om de taxi's bij de hotels te gebruiken, misschien betaal je iets meer, maar je weet wel dat je voor het afgesproken bedrag op de juiste plek komt. De stad Nessebar is een van de oudste en mooiste steden van Europa en staat daarom ook terecht op de lijst van UNESCO. Diverse boottochten zijn mogelijk op de Zwarte Zee, van een piratenboottocht tot vissen op zee. Een folklore/woudfeest avond. Voor de jeugd is er een kroegentocht of een jeepasafari of tocht met quads.

Kortom een leuke en voordelige bestemming voor jong en oud. Veel hotels ook op all inclusive basis wordt aangeboden, ik raad echter aan om toch ook veel bij de restaurantjes te gaan eten, want de mensen zijn vriendelijk, gastvrij en het eten is er niet duur. Vraag naar de lokale specialiteiten en je eet telkens weer erg lekker. Bulgarije, zeker een land om nogmaals terug te gaan!

Deel dit:

Terug Naar Boven