Mijn eerste cruise-ervaring, 1 nacht aan boord van de MS Eurodam

Lilian Miltenburg on 29 June 2020

Deel dit:

Na al diverse cruises te hebben verzorgd voor mijn klanten, ben ik blij een nachtje op het nieuwste schip, de MS Eurodam van Holland America Line mee te maken. Een korte, leuke eerste cruise-ervaring.

Bij aankomst in Rotterdam ligt het enorme schip te pronken aan de kade. De MS Eurodam bracht massa’s publiek op de been om het schip van buitenaf te bewonderen en ik vaar een nachtje mee.

Op 29 juni 2008 mocht ik na een vlotte check in eindelijk aan boord om als eerste op zoek te gaan naar de hut. Je komt midden in het schip binnen en de hut 6004 ligt op het uiterste puntje van het Upper Verandah dek. De hut is voorzien van alle gemakken en groot genoeg om een heerlijk verblijf te hebben aan boord, al breng ik er deze ene nacht niet erg veel tijd door. Eerst een geweldige lunch in het Lido restaurant, waar heerlijke culinaire gerechten uit allerlei windstreken vers bereid zijn. In het theater woon ik een presentatie van de Holland America Line bij om alle ins en outs te leren kennen van de Holland America Line en de nieuwe routes die voor het seizoen 2009 in het programma zijn opgenomen. Met name de routes in Alaska en door het Panamakanaal zijn erg indrukwekkend. Ik wist ook niet dat de Holland America Line een eigen privé eiland bezit; Half Moon Cay op de Bahamas. Na de presentatie was er tijd om alle dekken van de MS Eurodam te ontdekken. Een fitnesscentrum, de fantastische Green House Spa heerlijk relaxen in de Silk Den Lounge of sushi eten in het Tamarind restaurant. Voor kinderen is er de Club Hal. Er is absoluut meer tijd nodig om het schip goed te ontdekken.

Om 17.00 uur vertrok de MS Eurodam voor een korte trip op de Noordzee. Op de achtergrond een shantykoor en ik krijg kippenvel als ik het geluid van de hoorn klinkt en de vele mensen die langs de gehele waterweg staan te zwaaien. Het moet echt een ervaring zijn dit in diverse havens te mogen mee maken op een cruise die iets langer duurt dan een nachtje. In gala een heerlijk aperitiefje gedronken met collega Travel Counsellors in een van de vele lounges/bars die het schip rijk is. Daarna heb ik genoten van een culinair vijfgangen diner in de Rembrandt Dining Room. En zoals overal op het schip hier ook weer prettig Indonesisch en Filippijns bedienend personeel. Naast de traditionele 1e en 2e zitting voor het diner is het eveneens mogelijk om te dineren tussen 17.15 en 20.00 uur zonder vaste tafelreservering ("as you wish dining"). Ideaal voor veel Nederlanders, die graag zelf bepalen wanneer zij willen eten. Na het diner nog een glimp opgevangen van de finale van het EK 2008 voetbal, ook denken ze aan boord dus aan speciale evenementen. Een fantastische show in het Mainstage theater en dan nog even zwingen in Northern Light Nightclub. Het dessertbuffet werd geserveerd rondom het Lido zwembad. Om 2 uur 's nachts was het tijd om de hut op te zoeken, nog even genieten van het uitzicht, vlak voordat we om 3 uur weer aanmeerden in Rotterdam ben ik toch in slaap gevallen. Om 7 uur opstaan om daarna nog van een heerlijk ontbijt in het Lido restaurant te genieten om uit te checken. Een van mijn volgende vakanties wordt vast en zeker een cruise!

Helaas heerst het vooroordeel nog steeds dat een cruise erg duur is en dat het alleen voor oudere mensen is, dit klopt echt niet meer. Er zijn tal van rederijen die met hun schepen zijn ingespeeld op jonge mensen en zelfs op families met kinderen. Er zijn fantastische schepen, lekker luieren op het dek aan het zwembad, sport en spel is de gehele dag mogelijk. Geniet ’s avonds van een drankje in een van de bars, pubs of waag een dansje in de discotheek of geniet van een fantastische show. Jongere kinderen vermaken zicht in de Mini clubs en willen niets anders meer. Er is vaak een formele avond aan boord, maar wilt u zich niet uitdossen en niet aanschuiven bij het Captains Diner, dan kunt u toch altijd nog in uw vrijetijdskleding in een van de restaurants eten. Er zijn geen verplichtingen aan boord!

Samen met u kan ik vast en zeker een passende cruise voor u vinden. Probeer het eens uit en u wilt waarschijnlijk niets anders meer!

Deel dit:

Terug Naar Boven