New York, the city that never sleeps

Lilian Miltenburg on 01 November 2020

Deel dit:

De stad die nooit slaapt, New York, is de fantasiebestemming van miljoenen mensen over de hele wereld die daar willen wonen en groot willen worden, of gewoon een week of twee doorbrengen en het ervaren van de magie. Er wordt gezegd dat iedereen New York minstens één keer zou moeten bezoeken en het is gemakkelijk te begrijpen waarom: de stad wemelt van de fascinerende bezienswaardigheden en attracties, van de torenhoge wolkenkrabbers tot de bescheiden hotdogkarren op het trottoir. Er is vermoedelijk niets dat je niet kunt vinden in New York. De 'Big Apple' staat erom bekend de wereldstandaard te bepalen op het gebied van eten, uitgaan en winkelen, en is de thuisbasis van enkele van de beroemdste attracties op aarde.

Die eerste keer in New York mocht ik met een aantal Travel Counsellors intensief beleven. We overnachten in het Marmara Park Avenue, een vrij nieuwe hotel op ongeveer 6 minuten lopen van het Empire State Building en op 1 km van het Grand Central Terminal treinstation. ook Madison Park is dichtbij, dus kortom hartje Manhattan.

In drie dagen ontdekten we onder andere het 9/11 Memorial Museum, erg indrukwekkend, iedereen weet nog wel waar je die dag was, en om naar de geluidsfragmenten te luisteren en beelden terug te zien van de dag, geven een brok in de keel en je bent er zeker stil van als je het museum weer verlaat. We bezoeken uiteraard Time Square, ontdekken Long Island en beleven een foodtour door de opkomende wijk Williamsburg.

De avonden brachten we door, uiteraard met heerlijk eten, maar uiteraard konden we een show op Broadway ook niet overslaan. Wij bezochten de show Chicago. Tevens namen we een kijkje bij een sportwedstrijd, een basketbalwedstrijd van de New York Nets, zeker de moeite waard om dit mee te maken. De Empire statebuilding bezochten we in de avondschemering, geweldig om van deze hoogte een geweldig uitzicht te hebben. In de middag bezochten we reeds het observatiedek van het Rockefeller center, Top of the Rock. Het mooiste uitzicht vond ik wel vanaf de One World Tower, waar ook de liftrit naar boven een ervaring op zich is, zorg dat als je omhoog gaat je met de rug naar de liftdeur staat om de film van het veranderen in de geschiedenis van New York goed kunt zien) Helemaal geweldig is om New York van uit de lucht te zien, het weer was prachtig en we hadden een geweldig uitzicht vanuit de helikopter.

Andere hoogtepunten in de stad waar wij helaas geen tijd voor hadden en ik dus absoluut nog weer terug moet naar New York zijn o.a. : het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, Central Park een van de musea van wereldklasse: het Guggenheim of het Metropolitan Museum of Art; en beroemde locaties zoals Madison Square Garden, Carnegie Hall en Radio City Music Hall, en natuurlijk de veelheid aan theaters die elke avond Broadway verlichten.

Er was maar even tijd om te shoppen, maar dit is absoluut een must do als je in new York bent. Van fashion tot vintage artikelen, de keuze is enorm. Een van de hipste wijken van New York, Soho, uiteraard tref je hier winkels van de grote ketens maar ook tref je leuke kleine boetiekjes en vintage shops. De bekendste warenhuizen in New York zijn ongetwijfeld Macy’s, Bloomingdale’s, Saks Fifth Avenue en Bergdorf Goodman. Op 5th Avenue, de duurste straat van New York waan je je in luxe, veel bekende designerwinkels zijn hier te vinden, zoals de luxueuze merken van Louis Vuitton, Gucci en Armani, en aan de andere kant om meer betaalbare winkels zoals H&M en Zara. Net buiten New York bevindt zich een van de grootste outlets ter wereld, Woodbury Common Outlet.

Wanneer bezoek je nu het beste New York? New York is een reisbestemming voor het hele jaar door, maar het klimaat varieert sterk van seizoen tot seizoen; met hete, vochtige zomers en koude winters. De beste tijd om New York te bezoeken is in de herfst (september en oktober) of lente (april en mei), wanneer de temperaturen gematigd zijn.

Het allerleukste is dat je zoveel gebouwen, indrukken en ervaringen herkent, dat ik toch regelmatig dacht of ik me op een filmset bevond. Wat voor soort vakantie je ook zoekt, New York heeft voor elk wat wils

Voor meer advies over de stad, accommodaties en excursiemogelijkheden neem contact met mij op! Lilian Miltenburg-Ernens 0346/571802 06/46060860 lilian@travelcounsellors.nl of maak een afspraak (videogesprek, telefonisch of bij mij op kantoor)

Deel dit:

Terug Naar Boven