Ontdek het vulkanische eiland Lanzarote

Lilian Miltenburg on 11 December 2020

Deel dit:

Mijn eerste ervaring met het eiland Lanzarote waren de 9 weken, die ik op het eiland heb gewerkt als hostess. Een heerlijk eiland om te werken, maar zeker om vakantie te vieren! Ik woonde in appartementen Jable in Puerto del Carmen en ken uiteraard veel accommodaties in deze plaats. Tijdens excursies en mijn vrije dagen heb ik het eiland erg goed leren kennen.

Puerto del Carmen is in 1992 de populairste badplaats, langs de hoofdstraat zijn erg veel winkeltjes en gezellige restaurantjes te vinden. En voor wie tot in de late uurtjes wil doorgaan, zijn er voldoende uitgaansmogelijkheden.

Playa Blanca is rustiger, maar met prachtige accommodaties en een klein aantal aan winkels, restaurantjes en barretjes. Van hieruit kan men ook het naastgelegen Canarisch eiland Fuerteventura bezoeken. Dichtbij ligt het mooiste strand van Lanzarote, Playa Papagayo. Inmiddels zijn in de omgeving van dit strand al een aantal hotels gebouwd.

Costa Teguise, is een toeristisch plaatsje, zonder oorspronkelijke kern, maar wel met een aantal winkeltjes en restaurantjes. Door de vulkanische oorsprong zijn ook de meeste stranden wel erg mooi, maar de stranden zijn vermengd met het zwarte vulkanische zand.

Erg indrukwekkend is een bezoek aan de vuurbergen in het nationaalpark Timanfaya.Spectalulaire landschappen met grotten, kraters en vulkaankegels. Er is al lange tijd geen uitbarsting meer geweest, de laatste was in de 19e eeuw, maar een aantal vulkanen werken nog steeds. Op de uitkijkheuvel Islote de Hilario laten een aantal parkwachters zien hoe het vlak onder het aardoppervlak nog rommelt. De grond is hier vlak onder het aardoppervlak zo warm, dat je de handen er bijna aan brandt. In het restaurant El Diablo wordt de hitte van de aarde gebruikt om vlees op een grote grill te roosteren. Heel indrukwekkend allemaal.

Een van mijn favoriete plekjes op het eiland, de “Stoomketel” Los Hervideros: 3 mini-landschappen, elk voor zich het resultaat van sterke kracht van de Atlantische Oceaan. Ik kon uren op de rotsen zitten om naar het opspattende water te kijken. De groene Olivina steen kunt u bijna overal kopen op Lanzarote, maar u heeft er natuurlijk meer plezier van als u de kleine steentjes, die geluk zouden brengen, zelf vindt in de krater bij het kratermeer El Golfo.

In de buurt van La Geria, de ontelbare Zocos, vind je duizenden halvemaanvormige muurtjes, waarin wijnstokken beschermd kunnen groeien. De La Geria wijn is een goede wijn en een must om te proeven!

Kenmerkend voor Lanzarote is de laagbouw, dit geeft een bijzondere sfeer aan het eiland met voornamelijk witte huisjes en accommodaties met groene luiken en deuren. Cesar Manrique, schilder, architect, beeldhouwer, ecoloog, mensenvriend en natuurvriend, wist in zijn werken een goede samenhang tussen kunst en natuur te vormen. Medeverantwoordelijk en “politieagent” van de bouwwijzen op Lanzarote. Door een tragisch verkeersongeluk kwam Cesar Manrique in 1992 om het leven. De inwoners van het Lanzarote zien het als een uitdaging het werk van hem voort te zetten en er mag dan ook nog steeds geen hoogbouw plaatsvinden. Belangrijke bezienswaardigheden van de kunstenaar van het eiland: In het noorden van het eiland, de Lavagrotten “Jameos del Agua” en het uitzichtpunt “Mirador del Rio”, de cactustuin en in Timanfaya Nationaalpark het restaurant “El Islote de Hilario” In Taro de Tahiche bezoekt u uiteraard het fundament Cesar Manrique. Heeft u de gelegenheid een concert bij te wonen in de lavagrotten “Jameos del Agua”, dan is dit zeker de moeite waard, de akoestiek is werkelijk fantastisch.

Lanzarote is absoluut een ideaal eiland om per huurauto te ontdekken. Omdat de afstanden maar klein zijn is het juist leuk om in de morgen of middag iets te ondernemen met de auto en het andere dagdeel heerlijk te relaxen aan het strand of aan het zwembad. Zoekt u nog iets meer avontuur, maakt u dan een excursie met de Jeep. Zelf aan het stuur of als medepassagier leert u het eiland kennen langs andere wegen, vaak niet langs de klassieke straten. Er is zelfs een jeepsafari, waarbij u het naastgelegen Canarische eiland Fuerteventura kunt bezoeken.

Na de periode die ik er heb gewerkt ben ik nog 3 x weer terug geweest, één keer om een grote studiereis te begeleiden, één keer om als onderzoeker/redacteur accommodaties en plaatsen te onderzoeken en te beschrijven en de familievakantie met mijn gezin te beleven. De jongens geven nog steeds aan dat dit een van de leukste vakanties is geweest, misschien omdat mama ook zoveel van het eiland weet :) Het blijft voor mij het leukste Canarische eiland en een absolute aanrader. Wilt u meer informatie of weten welke accommodaties voor u het geschiktst zijn, aarzel niet om contact met mij op te nemen !

Deel dit:

Terug Naar Boven