Tapas eten aan de Costa de Almeria!

Lilian Miltenburg on 20 May 2002

Deel dit:

Drie zomers heb ik tijdens mijn werk als hostess genoten van het leven aan de Costa de Almeria. Ik woonde in het plaatsje Roquetas de Mar, waar ik ook gewerkt heb. De gehele kust en het binnenland heb ik in drie zomers goed kunnen ontdekken.

De Costa de Almeria is een kust waar je van houd of je vindt het er verschrikkelijk, maar mijn mening is dan dat je niet door het landschap heen kunt kijken. De belangrijkste bron van inkomsten is de landbouw, naast het toerisme en hierdoor zijn ook helaas de plastic kassen duidelijk zichtbaar. Kun je hier doorheen kijken, dan het is een geweldige vakantiebestemming.

De leukste plaats aan de kust is toch wel Roquetas de Mar, maar ook Almerimar is erg gezellig met de haven met prachtige boten (Marbella in het klein). Roquetas is geen bestemming voor jongeren die willen feesten, er zijn wel barretjes en een aantal discotheken. Ik vindt het een ideale bestemming voor families met kinderen en koppels die niet van het super massa toerisme houden. Een boulevard om lekker langs het strand te lopen, het strand is breed, maar loopt wel snel af.

Leuk voor de kinderen, het waterpark of Mini Hollywood. In de omgeving van Tabernas zijn vele beroemde spaghetti westerns opgenomen. In het themapark Mini Hollywood kun je van genieten van een show met cowboys, stuntmannen, paardrijden en nog veel meer.

Het is nog het enige gebied in Spanje waar je nog steeds traditioneel een drankje aangeboden krijgt bij een van de vele tapas. Tapas eten in een van de bergdorpjes Enix of Felix is ook de moeite waard. Op zondag is het er alleen wel erg druk. De lokale bevolking geniet van de heerlijke tapas.

Op weg naar Mojacar is een bezoekje aan het dorp Nijar de moeite waard, dit dorp staat bekend om al zijn keramiek. Mojacar, is een wit Spaans dorp tegen een heuvel gebouwd met kleine smalle straatjes, uitzicht op zee en een Moorse sfeer. Vele vrije dagen heb ik aan het strand van San Jose gelegen. Hier trof je eigenlijk alleen de Spaanse bevolking en de dag eindigde met een heerlijk diner in een van de restaurantjes, dat bestond bijna altijd uit vis. Op zondag was er ook altijd een lokale markt in Vicar, die door vele toeristen bezocht werd. Op dinsdag is er een markt in Almeria, combineer uw bezoek met een bezoek aan het Alcazar van Almeria.

Ook een 2 daagse excursie naar Gibraltar en de Costa del Sol behoort tot de mogelijkheden vanuit hier. Of een bezoek aan de prachtige Moorse stad Granada. De grotten van Guadix of de grotten van Nerja. Een autootje huren is ook zeker de moeite waard. Inmiddels zijn er wel wat accommodaties bijgebouwd, maar ik weet zeker dat het nog steeds een van de leukste bestemmingen van het Spaanse vaste land is en nog niet bekend bij erg veel Nederlanders.

Meer weten? Een belletje of mailtje is genoeg om u enthousiast te maken over de Costa de Almeria!

Deel dit:

Terug Naar Boven