Klein Zwitserland in Luxemburg; een paradijs in het groothertogdom

Linda Bloksma-van Dalem on 17 July 2020

Deel dit:

Het is nog vroeg in de ochtend als we in Mullerthal aankomen. Luxemburg-stad hebben we achter ons gelaten en we bevinden ons in een totaal andere wereld. Een wereld die Klein Zwitserland heet of om het exotischer te laten klinken: Petite Suisse.

Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen, want de borden wijzen in de richting van de verschillende wandelpaden. En dat zijn er behoorlijk veel. Vol goede moed stappen we uit de auto, we trekken de veters van onze schoenen nog eens extra aan en maken we ons klaar om de bossen in te duiken.

We bekijken het bord waarop de Mullerthal trail staat uitgestippeld en zien een trail van 112 kilometer. Deze trail is onderverdeeld in drie verschillende routes die los van elkaar ongeveer 40 km lang zijn. Ondertussen loopt een ander stel ons met ferme wandelpassen en nordic walking stokken voorbij. Klaar voor een flinke wandeltocht. Wij besluiten een klein deel van deze route te wandelen. De watervallen, bekend onder de naam Schiessentümpel, liggen op korte afstand van het beginpunt dus we lopen hier eerst heen. Wat er daarna op ons pad komt, is voor ons nog een verrassing.

Februari is een rustige periode in Luxemburg. In de hoofdstad valt het tegen dat restaurants soms nagenoeg leeg zijn, maar op het moment dat we hier rondlopen, komt het eigenlijk wel goed uit. We genieten van de rust om ons heen. Het lijkt wel herfst met alle bruinrode kleuren die we tegenkomen. De bomen zijn kaal, maar minder mooi wordt het er zeker niet op. We laten de watervallen achter ons en lopen dieper het bos in. We komen er rotsformaties tegen, kleine watervallen en grote omgevallen bomen.

We komen tot de conclusie dat onze waterflessen in de auto liggen en dat we niets te eten bij ons hebben. Het is af en toe een flinke klim in het bos, dus een flesje water is niet overbodig. Gaan we, inmiddels toch wel dorstig, verder met de wandeling of lopen we rustig aan terug richting de auto? Het wordt de laatste optie, maar niet voordat we nog eens omkijken.

Omkijken naar de mooie natuur die Luxemburg biedt. Zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan. We voelen ons hier alleen op de wereld en beter had de zondag voor ons niet kunnen beginnen. Wakker worden in een mooie groene omgeving die Klein Zwitserland heet, maar dan in Luxemburg.

Deel dit:

Terug Naar Boven