Andalusië: DE 11 LEUKSTE FAMILIEACTIVITEITEN

Maartje Jonkers on 19 June 2019

Deel dit:

Met veel verschillende invloeden van bijvoorbeeld de Romeinen en de Mooren Andalusië is misschien wel het mooiste stukje van Spanje. Andalusië ligt in het zuiden van Spanje. Het gebied grenst in het noorden aan Extremadura en Castilië-La Mancha, in het oosten aan Murcia, in het zuiden aan de Middellandse Zee en Gibraltar, en in het westen aan Portugal en de Atlantische Oceaan. De hoofdstad is Sevilla.

Hier zijn 11 hele leuke dingen om te doen:

1. Ontdek het El Torcal natuurreservaat. Het reservaat staat bekend om de meest opvallende karstformaties. Er zijn drie routes door het Natuurreservaat: een groene (makkelijk), gele (medium) en rode (moeilijke) route. Er is veel verschillende flora en fauna te zien. Vanuit het uitkijkpunt 'Mirador Las Ventanillas' heb je een prachtig uitzicht en kun je enkele fantastische fossielen zien.

2. Via Verde: De Via Verders zijn ‘Groene Wegen’ langs oude verlaten spoorwegen: een netwerk van wandel -en fietspaden kriskras door landelijk Spanje, weg van alle stadsdrukte! Een paar voordelen om te gaan fietsen op de Via Verdes: - De Vías zijn ideale fiets-en wandelroutes, geasfalteerd, vlak en autovrij - Ze lopen door fantastisch mooie natuurlijke landschappen - Wel 98 treinstations hebben een nieuwe bestemming gekregen zoals museum of bezoekcentra, hotels, restaurants of zelfs zwembaden

De Via Verde de la Sierra in Cádiz is een van de mooiste Vías Verdes in Zuid-Spanje. De route loopt dwars door Andalusië: door valleien, weiden en velden, allerlei tunnels, over bruggen en viaducten, langs rivieroevers en sommige best beschermde natuurmonumenten! Er zijn 30 tunnels in totaal: de langste is meer dan 900m! De meeste hebben automatische verlichting,. Een zaklamp of helmlampje kan dus handig zijn. Er zijn 4 viaducten in totaal. De grootste, de Viaducto de Coripe, is 237m lang.

3. Ontdek de grotten van Nerja Dit is een van de meest bezochte attracties in de Costa del Sol en herbergt 's werelds grootste stalagmiet. De grotten zijn bijna 5km lang en zijn opgedeeld in twee gedeelten, waarvan er 1 open is voor publiek. De ‘Sala de la Cascada’ (de Watervalkamer) is een van de kamers en staat ook bekend als ‘Sala de Ballet’ (de Balletkamer), hier wordt het jaarlijkse festival van Muziek en Dans wordt gehouden in de tweede of derde week van juni.

4. Wandel langs (door!) de Chillar rivier Rio Chillar in Nerja is ook weer zo’n aanrader. Hoe hoger je gaat, hoe leuker het wordt. De beloning is een mooie waterval. Trek je waterschoenen aan, pak een stok onderweg en de avontuurlijke tocht kan beginnen. Super leuk om te doen! Wij zijn er uren mee zoet geweest. Vertrek niet te laat want je moet ook nog terug.

5. El tintero, El Palo Erg populair en net buiten Malaga gelegen, in El palo, vind je El Tintero. Het ligt direct aan het strand, voetjes in het zand, veel reuring. Vergeet het menu, dat is niet nodig. Ze komen langs met heerlijke vis en salade. Ze lopen rond, je wijst gewoon aan wat je wil hebben en smullen maar! Heerlijk eten tegen leuke prijzen. Er is ook een Tintero in de bergen die zich specialiseert in vlees.

6. Ronda De stad is in haar geschiedenis bewoond door verschillende volken: Kelten, Feniciërs, Grieken en Mooren. Ronda wordt verdeeld door de Tajo de Ronda. Dit is een tientallen meters diepe kloof. de Ciudad Vella (het oude centrum) en de Mercado (de markt). De bekende brug die Ciudad Vella (het oude centrum) en de Mercado (de markt) verbindt is de Puente Nuevo (Nieuwe Brug). Met een hoogte van negenentachtig meter een indrukwekkend bouwwerk dat bijna veertig jaar duurde om te bouwen. Neem een petje en water mee, het kan erg warm worden.

7. Alcazaba en Catillo de Gibralfaro In Malaga ligt het Alcazaba, een Moors fort dat verbonden is aan het kasteel Castillo de Gibralfaro uit de elfde eeuw. Vanuit het historisch centrum kun je het kasteel Gibralfaro te voet bereiken. Er liggen goede, lekker pittige voetpaden langs de helling van de Gibralfaro (vuurtorenberg). Vanaf het kasteel op de top heb je een mooi uitzicht over Málaga, de haven, de stierenarena en de kustlijn van de Costa del Sol. Je kunt via de zuidkant omhoog (best steil, veel zon) of via de noordkant met meer schaduw. Je loopt in ongeveer 30 minuten omhoog.

8. Tarifa Dit is gaaf! Je kunt er ontzettend veel doen, daarom trekt het een divers publiek. Denk aan dolfijnen en walvissen spotten, duiken, fietsen, wandelen, kite- wind-, en golfsurfen, paardrijden, yoga, en ongelooflijk genieten! De wind waait hier vrijwel altijd. Niet voor niets wordt Tarifa als het surfwalhalla beschouwd. Baan je weg door de smalle straatjes en kom in de meest authentieke tentjes terecht of verrassende nachtclub. Eenmaal hier geweest, ben je verkocht. De unieke sfeer is fantastisch! De relaxte Nederlandse surfinstructeurs hebben surfles gegeven aan de jongens terwijl ik heel druk bezig was een zandkasteel te bouwen met onze jongste dochter. De plank mochten we de hele dag gebruiken, zodat iedereen kon proberen. Iedereen wordt blij in Tarifa!

9. Gibraltar Hoewel ik het geen succes vond, is het voor velen een hartstikke leuke dagtocht. Dus ik wil je deze niet onthouden. Gibraltar hoort officieel bij Engeland. De grens door een landingsbaan. De rots is wel het bekendste icoon van Gibraltar. Je kunt er lopend, met de kabelbaan of met de auto op voor een mooi uitzicht en ontmoeting met de kolonie berberapen die hier wonen. Het schiereiland is een grappige mix van Engelse en Spaanse invloeden, gewoonten en kenmerken.

10. Fietsen langs de kust van Malaga Hoe leuk is het om je vakantie af te sluiten met een fietstocht langs idyllische vissersdorpjes, stop voor een heerlijke lunch met verse vis. Het fietspad kronkelt langs de kust. Ideaal om de tijd te overbruggen voordat je vlucht gaat vertrekken. De fietsverhuurbedrijven zijn makkelijk te vinden met genoeg aanbod. Je krijgt een kaart mee, helm op (verplicht onder 16 jaar) en fietsen maar!

11. Casa Mira De vakantie is pas compleet als je een ijsje eet! Ga zeker langs bij Casa Mira. Dit familiebedrijf bestaat al sinds 1890 en is een begrip in Malaga. En niet voor niets. Volgens eigen recept maken ze het lekkerste ijs en heel veel smaken. Turrón is bij velen de favoriete; nougat met honing en amandelen. Ik ga liever voor groene appel of bloedsinaasappel. Trek een nummertje, laat je verwennen en neem er daarna gewoon nog een, zo lekker is het ijs!

Er is nog veel meer informatie te geven over deze en meer activiteiten. Neem gerust contact met me op!

Deel dit:

Terug Naar Boven