Bootje varen

Maartje Jonkers on 29 May 2019

Deel dit:

In het voorjaar is er een aantal onderbroken weken waarop het hele gezin vrij is van werk en school wat doe je dan? Dan gaan wij iets leuks doen. Deze keer gingen we een dagje naar Amsterdam. Het leek ons leuk om de kinderen op een andere manier de stad te laten zien.

Onder gepast gemopper van de kinderen gingen we op weg. Na 2 pogingen om vlakbij de opstelplaats te parkeren vonden we de laatste parkeerplaats bij P&R Zeeburg. Perfect! We waren wat eigenwijs en houden er voortaan rekening mee dat wanneer je rustig aan doet op een nationale vrije dag, dat je dan meer tijd nodig kunt hebben om goed en voordelig te parkeren en gebruik kunt maken va het ov. P&R is ideaal. Nu hadden we ook een tramrit door de stad als bonus. Verhalen over waar we hebben gewoond, gewerkt, gefeest en geleefd maakten niet veel indruk. Toen we lieten zien waar Ajax werd gehuldigd waren ze een en al oor.

De opstelplaats was goed te bereiken, direct naast het Okura hotel. Het weer werd steeds beter, we hadden er zin in. De bootjes waren eenvoudig en hadden alles wat we nodig hadden. We kregen een korte uitleg en een grote kaart mee met verschillende vaarroutes. Tijd om te vertrekken. Het lukte de kinderen zo’n 150 meter om hun geduld te bewaren. Daarna namen ze om de beurt het roer over. Dat was het einde voor ze!

We voeren over de Amstel, langs musea, onder de Magere Brug, door de Gouden Bocht, café Thijssen, Anne Frank huis, de Westertoren, Museumplein, tot we na 3 uur weer bij de steiger aankwamen. De kinderen hadden al die tijd om de beurt aan het roer gestaan. Iedereen had een relaxte, leuke middag. We hadden lekkere dingetjes mee genomen om op de boot te picknicken. Er werden volop verhalen verteld. Tussendoor aanleggen kun je het beste op de aangegeven punten doen, want net als op het land kan het in Amsterdam ook op het water of langs de waterkant druk zijn. Amsterdam is prachtig en zeker vanaf het water bekeken.

Deel dit:

Terug Naar Boven