Briljant Barcelona

Maartje Jonkers on 02 July 2019

Deel dit:

Het is zo’n 18 jaar geleden dat ik er voor het laatst ben geweest. Hoogste tijd om deze stad weer te bezoeken. Dit keer gingen we met het gezin. En wat ga je doen met 3 kinderen en maar 3 dagen tijd? Van alles natuurlijk! Hieronder een paar tips.

De reis.

We vlogen vanaf Amsterdam en namen de metro waar we een half uur later aankwamen in de buurt. Een ongedwongen wijk waar we echt tussen de Barcelonezen verkeren, juist om de hoek bij Camp Nou. Het metrosysteem in Barcelona is een van de beste van de wereld. Omdat we overal makkelijk met de metro naar toe gingen en we het een paar keer lieten zien, konden de kinderen het daarna zelf vertellen hoe we moesten reizen. Geweldig!

Eten en drinken.

Tja, we zijn in Barcelona, overal zijn tentjes om te eten en drinken, genoeg keus. Hier zijn een paar toppers: 1. La Bona Sort. Bij La Bona Sort in Barcelona eet je superlekkere tapas, zowel voor lunch als diner. Deze hotspot heeft een mooie industriële inrichting en een uitgebreide kaart. De patio maakt het er extra leuk! Je kunt bij La Bona Sort overigens ook heel goed cocktails drinken. 2. Clubhaus. Een zeer geslaagde mix van losse sfeer, gemixt publiek, cocktails, Mexicaans, steakhouse, Aziatisch, gezond, street food. Geniet van de heerlijke gerechten, fijne muziek, ga daarna tafeltennissen en sluit de nacht af in de club. 3. Makamaka. De beste hamburgertent in de stad. Hoewel ze de kids blij maakten met een paar burgers en de lekkerste frieten en mayo, heb ik nog iets lekkerders gekozen: tres tipos de hummus para compartir. Vergezeld van een super lekkere smoothie en zelfgemaakte ice tea (die is echt te lekker!).

Things to do.

Barcelona kan je weken vermaken, wij hadden een paar dagen, dus dat werd kiezen. Het werd van alles wat: - Park Güell & Gaudi. Voor een eerste bezoek aan de stad moesten we de kids dit prachtige park laten zien. Alleen al de trappen ernaar toe was leuk. Mozaik, creativiteit, Gaudi all over the place! - Fietstocht door de stad. Dit is elke keer leuk en wil ik in elke stad doen. De leuke gids vertelde leuke weetjes waardoor je meer beeld van de stad krijgt en haar bijzondere. Weet je wie het logo van de chupa chup lollies heeft ontworpen? ……juist Salvador Dali. - Bezoek aan Camp Nou. We hadden een paar uur nodig om alles te zien. Overal geweest en ja we kwamen als fans naar buiten. Fantastische activiteit op een regenachtige dag. - Voetballen op het strand. Bal mee, schoenen uit en trappen maar. Heerlijk! - Picasso. Midden in de wijk El Borne ligt het museum Picasso. Een mooie verzameling van ‘gekke tekeningen’ en ‘die neus klopt niet’.

Wist je dat: - het logo van de bekende chupa chup lolly is ontworpen door niemand minder dan Salvador Dali? - de vinger van het beeld van Columbus een halve meter lang is?

Deze stedentrip is geweldig geweest. Veel redenen om terug te keren en nog meer redenen om elk jaar een stedentrip te maken met het gezin.

Deel dit:

Terug Naar Boven