Pura Vida Costa Rica deel 2

Madelon Lucas op 29 July 2019
<>

LA FORTUNA (3 nachten) Vandaag een lange reisdag richting la Fortuna. Een afwisselende route door de jungle, maar ook een groot stuk snelweg. Het laatste stuk rijd je door bananen- en ananasplantages. Rond 14.00 uur komen we aan en genieten dan van het zwembad. ’s Avonds rijden we het stadje in, eten bij een lokaal tentje en bezoeken nog wat lokale winkeltjes. La Fortuna is niet groot. Het bestaat eigenlijk aan één doorgaande weg waar langs restaurants, hotels en de bezienswaardigheden liggen.

Na het ontbijt maken we ons op voor de lange wandeling over de beroemde hangbruggen. De hoogste van Costa Rica vind je hier. Je wisselt de jungle af met meterslange hangbruggen. Pas op voor tarantula’s die hier leven, maar ook slangen, kikkers, agouti en nog veel meer. Onwijs mooie vergezichten. Neem de tijd om alles in je op te nemen.

De volgende dag bij het openen van onze gordijnen hebben we een geweldig uitzicht op de vulkaan Arenal. Vandaag staan de waterval en de hotsprings op ons lijstje. Feline en Valérie mochten kiezen wat ze wilden doen. Zorg dat je vroeg bij de waterval bent, dan is het er nog niet zo druk. Verder vind je in de omgeving enorm veel hotsprings. Kies er eentje die niet zo toeristisch is en wellicht wat afgelegen. Dan heb je bijna een privé bad. Heerlijk dobberen in warm water met om je heen alleen maar junglegeluiden.

SAMARA (5 nachten) Na al veel gezien en gedaan te hebben, is het nu tijd voor een paar dagen rust en leren surfen. Wij hebben voor 5 nachten hier gekozen, maar uiteraard kun je dit prima inkorten. De route naar Samara is echt ongelooflijk mooi. Je rijdt vanaf Fortuna eerst een heel stuk langs het Arenal meer en de vulkaan met veel haarspeldbochten. Ons huisje ligt afgelegen midden in de jungle vlakbij een ongerept strand. In de bomen rond ons huis veel brulapen, wasberen die langs je huisje lopen en enorme leguanen bij het zwembad. Oh, wat is dit cool. Valérie krijgt er geen genoeg van en loopt continu met haar fototoestel rond. Let wel op de (steek)mieren hier, die kunnen echt enorm prikken.

De volgende ochtend weer vroeg op want de eigenaresse had ons verteld dat vlakbij kleine schildpadjes vrij gelaten zouden worden. Dat willen we niet missen. Na 20 minuten over het strand gelopen te hebben, komen we aan bij het schildpadden rescue centre. Om half acht ’s ochtends is het hier al erg warm kan ik je zeggen. Grappig om die kleintjes naar de zee te zien ‘lopen’.

Om met de auto naar het dorpje te gaan, moeten we een rivier oversteken. Hoe gaaf is dit. Met onze 4wheeldrive dwars door de rivier. Uiteraard kregen we wel tips om rechts aan te houden, anders zou het te diep worden. Wat een lol hebben we gehad. Ook toen we bijna een keer vastzaten.

Paardrijden is een wens van Feline en aangezien mijn man rugklachten heeft, mag ik er aan geloven. Ik ben niet zo van de paarden, maar ik moet je zeggen, de route was echt super. Door de bossen, over het strand en dwars door een rivier. Het ene plaatje nog mooier dan het andere.

Nog iets dat op ons lijstje stond, surflessen! Met ons viertjes kregen we eerst les op het strand. Steeds maar weer liggen en springen, totdat we de juiste houding te pakken hadden. Daarna met ons wetsuit de zee in. Hoe cool is dit! We krijgen er geen genoeg van en de volgende dag gaan we nog een keertje terug om zelf verder te oefenen.

MONTEVERDE (2nachten) Na een aantal dagen Samara is het tijd om verder te gaan. Op naar Monteverde om te gaan zipplinen. Ook dit is weer een enorm mooie route. Wel lang vinden we uiteindelijk. Je zou ook na La Fortuna eerst Monteverde kunnen doen voordat je naar de kust gaat. Wij dachten op deze manier een mooie onderbreking te hebben. Onze cabin ligt verscholen met uitzicht op een vallei. Erg mooi, maar wat is het hier koud en nat. Het is dat we enorm graag willen zipplinen en hier heb je de allerhoogste en langste van Costa Rica. Warm aangekleed met onze regenjassen aan, beginnen we aan de tocht. Ik met mijn hoogtevrees heb wel diverse keren gewoon mijn ogen dicht gedaan. Zonde natuurlijk want het uitzicht is zo indrukwekkend. Feline en Valérie vinden het geweldig en krijgen er geen genoeg van. Ik moet iedere keer weer even slikken als ik mijn meiden weer aan de kabel de diepte in zie glijden. Als de kabel maar houdt. Gelukkig gaat het allemaal goed en zijn we weer een ervaring rijken. I did it!

In de omgeving van Monteverde kun je ook enorm mooie wandelingen maken, maar de meiden zijn daar een beetje klaar mee. Ook omdat het zo koud is, besluiten we eerder weg te gaan.

UVITA (3 nachten) Wij hebben gekozen voor Uvita ipv Manual Antonio omdat we graag een walvissentour willen doen en ons Uvita iets rustiger leek. We hebben ons hier uiteindelijk prima vermaakt, maar achteraf hadden we toch ook wel naar Manual Antonio gewild. Langs deze route kom je over de beroemde brug waaronder enorm veel krokodillen liggen. Uiteraard weer even een fotomoment.

In Uvita heerst een relaxte sfeer. Je vindt hier het Marino Bellana National Park in de vorm van een walvissenstaart. Het plaatsje zelf telt niet veel voor en draait alleen om de walvis-en dolfijnentochten. Wij hebben het geluk om veel walvissen en dolfijnen te zien. Jammer genoeg niet met een volledige staart uit het water. Tijdens onze boottrip kunnen we ook nog even zwemmen in de zee. Wel bijzonder, heb je net een mega walvis gezien en een paar minuten later spring je zelf het water in. Maar even niet bij nadenken. Vanuit de boot ook nog een zeeschildpad gezien.

En dan zit onze vakantie er al weer bijna op. Veel gedaan en we kunnen nog zoveel doen, maar met kleine kinderen moet je ook je rustmomenten pakken. En dan is het wel fijn dat we bijna bij alle accommodaties een zwembad hebben gehad.

SAN JOSE (1 nacht) De route naar Ajuela is weer een lange route. We doen hem lekker relaxed. Pakken veel stops om van het mooie uitzicht te genieten. We hebben voor nog een nacht in Ajuela/San José gekozen omdat we ’s ochtends terug naar Nederland vliegen en op deze manier relaxed naar het vliegveld kunnen. Goed hotel waar we onze koffers even netjes kunnen ordenen.

Wow wat hebben wij een gave reis gehad, ondanks dat we toch ook wel veel regen hebben gehad. Maar dat maakt hier niet uit. De temperatuur is aangenaam en je kunt gewoon alles doen wat je ook zou doen als het niet zou regenen.

Spreekt deze reis je aan, neem dan contact met me op. Dan kijken we samen naar jouw wensen en de mogelijkheden.