Het verkennen van Dubrovnik

Madelon Pieters op 10 May 2018
Kroatië Dubrovnik

Kroatië, je hoort steeds meer mensen die hier enthousiast van terug komen. Kroatië is zeker de moeite waard om heen te gaan op vakantie. Ik vind het een land waar iedereen van houd. Wat jouw voorkeur ook heeft, Kroatië heeft het. Heerlijke dorpjes om door heen te wandelen, historie, natuur, winkels en mooie stranden en meren. Dubrovnik ligt aan de Adriatische zee. In deze stad vind je ook veel cultuur en stranden. Om te beginnen is het een leuke toer om over de stadsmuur te wandelen van ongeveer 2 km lang. Hier heb je prachtig uitzicht over de rode daken en de zee. Wil je nog meer uitzicht neem de kabelbaan (of wees sportief en ga te voet) naar ook vanaf de berg Srd bekijk je Dubrovnik vanuit vogelperspectief. Op de berg kun je fijn wandelen en een drankje doen. Maar ook het oude centrum is heerlijk om door heen te slenteren .Deze staat op de werelderfgoedlijst UNESCO Je vind hier de oudste apotheek van Europa. Het oude klooster? werd gesticht in 1317. Verder veel restaurantjes en winkeltjes. Ook voor dit mooie land geld; “proef die lokale vis gerechten!’. Voor stranden en watersport zit je hier ook zeker goed. Ik zou je de kajaktocht willen aanraden. Langs de stadsmuur en je komt in grotten. Neem zeker even een duik tussendoor in het heldere water.

Er liggen verschillende eilandjes voor de kust. Waaronder Lokrum. Hier kun je ook weer lekker wandelen, maar ook zwemmen in een zout meer. Duiken van rotsen en heerlijk relaxen. Voor de game of Thrones fans is er een excursie die je langs filmopname sets brengt. Als fan mag je die niet missen. Zoek in de avond een lekker plekje op in de oude haven en kijk naar de lokals die daar aan het watersporten zijn. Een heerlijke stadswandeling brengt je zeker bij de lekkerste restaurantjes waar voor de vis vlees en groente liefhebbers hebben genoeg te kiezen is.

Nog een tip, bij ons gaan altijd de vishengels mee om lekker te ontspannen en wie weet ons eigen visje te kunnen eten van een BBQ. In Kroatië heb je een visvergunning nodig. Deze kan online geregeld worden.

Lijkt jouw dit ook een heerlijk vakantie land en wil je hier meer over weten? Ik help je jouw droomvakantie samen testellen.