Cruise Hawaii en Stille Zuidzee

Margriet Noort on 03 January 2009

Deel dit:

Cruise Stille Zuidzee

Ik heb twee jaar geleden een cruise gemaakt in de Stille Zuidzee en dat was zeker geen straf! Ik had al eens een cruise op het Nassermeer in Egypte gedaan, maar dat was maar 5 dagen. Nu ging ik voor 33 dagen, dus ik heb het meteen goed aangepakt! Ik wil mijn ervaring graag delen, het is echt een relaxte manier van reizen. Ik heb al veel rondreizen gedaan, maar dat leven uit een koffer, blijft vervelend, vind ik zelf. Ook de afstanden die je moet afleggen met bus of trein, het is vermoeiend. Bij een cruise pak je je koffer maar 1 keer in en uit en terwijl je slaapt reis je naar de volgende bestemming, dus je komt uitgerust aan. De enige zorg die je hebt is wat je aan moet bij het diner, fantastisch toch?

Mijn cruise begon en eindigde in San Diego, Californië. Ik ben via Minneapolis gevlogen, waar ik een overstap had. Na aankomst bij de cruiseterminal check je in, je koffer wordt naar je hut gebracht. Ja, en dan begint het. Onder het genot van een welkomstcocktail vaar je langzaam weg, dat vond ik een mooie ervaring.

Ik zat op een “klein” schip, zo´n 800 passagiers, maar dat vond ik prima. Als het schip wat kleiner is, kan het ook in kleinere havens aanleggen, zonder dat de passagiers met tenders naar de wal gebracht moeten worden, dus wat mij betreft is een wat kleiner schip te prefereren boven een grote.

Ik had eerst een aantal zeedagen, omdat de afstand San Diego – Hawaiiaanse eilanden behoorlijk is. Ik had dus de tijd om op mijn gemak het schip te verkennen en te relaxen. ´s Avonds waren er goede shows en optreden, er waren lezingen, kookworkshops, kortom, als je wilt kun je 24 uur per dag bezig zijn.

Ik heb alle eilanden van Hawaii bezocht, ik vond de kleinste overigens het leukste! Natuurlijk heb ik op Oahu wel Waikiki Beach bezocht en Pearl Harbor, dat laatste was enorm indrukwekkend! Ik heb gewoon de lokale bus genomen, dat ging prima. Het schip ligt in de stad, dus het is gemakkelijk om Honolulu te ontdekken.

´s Avonds voeren we langs een vulkaan (de Kilauea), je zag de rode lava in zee stromen. Iedereen stond aan die kant van het dek, we kapseisden bijna! Het is op de kleinere eilanden van deze archipel erg rustig en erg groen. Er zijn prachtige bloemen in felle kleuren en het onderwaterleven is geweldig mooi. Ik heb gesnorkeld en ik wilde het water niet uit, zulke prachtige vissen zag ik. Ik heb er ook een walvissafari gedaan en ik zag een jonkie (van een meter of 5!) die maar uit het water bleef springen, echt fantastisch.

Ik heb Papeete gezien op Tahiti, ook zo´n groene bestemming waar het fantastisch is. Moorea en Raiatea zijn beide hele rustige eilanden, met een overweldigende natuur. Ananasplantages, regenwoud en rotskusten, het is echt schitterend. Bij Moorea zag ik een reuzenmanta in het water, wat een geweldig dier is dat. Bij een boottochtje sprongen wel 40 dolfijnen met ons mee, super.

Bora-Bora, het mooiste eiland ter wereld, wordt wel gezegd. Ik kan het alleen maar beamen, wat een paradijselijke bestemming. Het schip lag in de krater en wordt omringd door hoge bergen van de vulkaan. Ik heb gezwommen met roggen en haaien, dat was zo leuk. Ook de koralen zijn er geweldig mooi, hele felle kleuren, echt fantastisch.

De laatste stop was Nuku Hiva, een heel ander soort eiland, aan een kant groen, aan de andere kant dor en rotsig.

En dan nog kort over het schip, het was heel luxe, de maaltijden zijn uitstekend en je kunt kiezen uit meerdere restaurants. Ook zijn er diverse bars aanwezig, er is een casino, er zijn winkeltjes en een theater waar mooie shows en voorstellingen worden gehouden. Kiest u voor een groter schip dan zijn er soms klimmuren, golfbanen of zelfs een binnentuin.

Ik heb te weinig ruimte om alles te beschrijven, maar ik vertel er graag over. Vraag gerust om meer informatie over de vele mogelijkheden om te cruisen.

Deel dit:

Terug Naar Boven