Dubai en Oman

Margriet Noort on 10 May 2011

Deel dit:

Dubai en Oman, bestemmingen uit 1001-nachten!

Ik heb beide bestemmingen bezocht tijdens een studiereis en ik heb veel van de hotels bezocht. Dubai is druk, modern, futuristisch en bijzonder, Oman is meer authentiek. Zowel Dubai als Oman zijn zo weggelopen uit een sprookjesboek, het is echt bijzonder om deze beide landen te bezoeken. Mijn advies: maak eerst een rondreis Oman, in groepsverband of met een huurauto en ga dan nog wat dagen naar Dubai voor een verblijf in een van de prachtige hotels. Want die zijn echt waanzinnig mooi en een attractie op zich!

Zoals gezegd is Oman nog heel authentiek, ik voelde me als toerist echt een bezienswaardigheid. Rijdend door het land zie je de bergen, de woestijn en de dadelplantages en af en toe een stadje. Zelf heb ik alleen het noorden gezien, maar dat was indrukwekkend genoeg.

Nizwa is een mooie stad met een prachtig gerestaureerd fort. Toen ik daar bovenop stond, had ik een geweldig uitzicht op de omgeving. De reis voerde verder naar een heel oud dorpje waar ik door hele smalle straatjes liep en ineens stond ik midden tussen de bananenbomen! Dat verwacht je dus echt niet als je naar Oman gaat. Natuurlijk heb ik ook Muscat, de hoofdstad bezocht. Hier heb ik door de soek gelopen, je kunt hier kruiden, tassen, pashmina´s en wat al niet meer kopen. Heel prettig vond ik dat de verkopers je wel aanspreken, maar als je nee zegt, accepteren ze dat en vallen ze je verder niet lastig. Dat vond ik een verademing in vergelijking met ander Oosterse landen.

Het jacht van de sultan lag ook in de haven, het was niet zo groot, “slechts” 150(!) meter lang en dan heeft hij ook nog een “bijbootje” van dezelfde lengte om zijn helikopter, speedboot en wat al niet meer mee te nemen. Ja, als sultan heb je natuurlijk wat ruimte nodig.

In Dubai heb ik Burj-Kaliffa bezocht, de hoogste toren ter wereld, 830 meter. Met een lift zit je binnen 1 minuut op de 124ste verdieping en van die hoogte heb je natuurlijk een prachtig uizicht. Leuk om neer te kijken op de omringende wolkenkrabbers, die toch ook echt niet klein zijn. Het is jammer dat het in Dubai vaak een beetje heiig is, waardoor je niet altijd goed zicht hebt. Beneden is er ´s avond een fonteinenshow, net als bij de Bellaggio in Las Vegas.

Ik mocht ook bij Burj-al-Arab naar binnen, heel bijzonder, want zonder reservering kom je niet in dit enige 7 sterren hotel ter wereld binnen. Je kijkt omhoog in een heel groot atrium en de kamers zijn werkelijk geweldig! Alle kamers bestaan uit twee verdiepingen en hebben 2 slaapkamers en 2 badkamers, hoewel badkamer misschien niet het juiste woord is. Zo luxe heb ik ze nog nergens gezien.

Ik heb een tocht in de woestijn gemaakt, met een landrover rij je dan – met meerdere landrovers – over de zandduinen, best spectaculair. Ik vertrok aan het eind van de middag zodat ik de zonsondergang in de woestijn kon meemaken. Dat was heel bijzonder en hierna ga je dan verder naar een Bedoeïnenkamp in de woestijn, waar er een buffet klaar staat. Verder kun je hier een waterpijp roken, er komt een buikdanseres en ik heb een henna-tattoo laten zetten. Deze verdwijnt na een week weer. Minder drastisch dan een echte tattoo!

Er zijn vele malls in Dubai,van klein tot supergroot met 1300 winkels. Er is van alles te koop, van duur tot goedkoop. Leuk is de Mall of de Emirates waar de skipiste ook is. Het is heel gek om bij de warmte buiten, een skipiste te zien als je loopt te winkelen. Het is helemaal compleet met skiliften, echt bizar.

Het eten is er echt prima, veelal buffetten, dus voor elk wat wils. Het is er ook erg schoon, je vind geen papiertje op straat. Kortom, niet zoals de doorsnee Midden-oosten bestemming, zowel qua eten als qua netheid. Zeker aan te bevelen.

De hotels zijn behoorlijk luxe en daardoor ook wel aan de prijs, maar er zijn ook hotels die heel betaalbaar zijn. Een daarvan zit vlak bij de Mall en de skipiste, een aanrader voor mensen die willen shoppen of een stop-over maken in Dubai.

Van belang bij een verblijf in Dubai is de locatie, het is enorm groot, dus het is wel belangrijk dat je een hotel kiest wat gunstig ligt voor wat je zoekt, strand of shoppen. Ik ben u er graag bij van dienst.

Deel dit:

Terug Naar Boven