Ierland

Margriet Noort on 12 April 2011

Deel dit:

Ierland, “the Emerald Isle”

Ierland stond al heel lang op mijn lijstje, gelukkig ben ik er nu geweest en dat was zeker niet voor het laatst. Het landschap is prachtig en divers, de mensen ontzettend vriendelijk en het eten echt geweldig. Ik heb genoten van mijn 5 dagen Ierland, het was alleen te kort. Ik ga ook zeker nog eens terug om een heel rondje Ierland te doen, nu heb ik maar een klein stukje gezien.

Overigens ben ik ook een aantal jaar terug in Belfast geweest, ook een hele leuke stad. Het is overzichtelijk, het heeft een leuk centrum en natuurlijk zijn er diverse plekken die herinneren aan de langdurige onrusten toen het nog een verdeelde stad was. Gelukkig is dat nu over en is Belfast zeker aan te bevelen voor een weekendje weg.

Maar dit verhaal gaat over de laatste reis die ik naar Ierland heb gemaakt, ik ben aangevlogen op Cork en daarvandaan heb ik de zuidwesthoek verkend. Ik begon met een bezoek aan Blarney Castle, waar de beroemde steen kan worden gekust. Je moet er wel moeite voor doen want je moet op je rug liggend naar achteren schuiven, en je hangt dan een heel stuk boven de grond. Gelukkig word je vastgehouden, maar het blijft een beetje eng.

Toen naar Killarney, een mooi stadje en het gelijknamige National Park is echt fantastisch mooi. Ik heb hier voor het eerst van mijn leven op een paard gezeten en een rit van 2 uur door het park gemaakt, een echte aanrader! Ik heb ook een fiets gehuurd en een rit van 20 kilometer door een ander deel van het park gemaakt, ook dat kan ik aanbevelen.

Hierna ben ik richting Dingle gegaan, je staat dan op het meest westelijke puntje van Europa. Je wandelt daar door de weides, je komt schapen en een herder tegen en je geniet van de zee en de klippen. Het was wel wat regenachtig, maar op de een of andere manier stoorde dat niet.

De regen en het klimaat zijn voor veel mensen een reden om niet naar Ierland te gaan en dat is heel jammer. De regen waait weer net zo snel over als ze komt en dan schijnt de zon weer volop. Niet voor niets kun je in Ierland 4 seizoenen op een dag beleven en dat is toch ook wel heel bijzonder.

Ik heb ook de laatste haven van de Titanic gezien voordat ze aan de eerste en fatale reis begon. De pier waar de mensen aan boord van de tenders gingen om naar de Titanic te varen staat er nog, evenals de wachtkamers om aan boord te gaan. Hier wordt elk jaar het zinken van de Titanic herdacht.

Wat ook heel leuk is, is dat in elke bar muziek wordt gemaakt, soms van twee personen, soms staat er een complete band te zingen en te spelen. In een bar was ook een zaal waar mensen aan het dansen waren, een soort Ierse volksdansen waar ik ook iets van Riverdance in herkende. Ik heb er een hele tijd staan kijken, oud en jong deden mee. Ik werd ook gevraagd, maar jammer genoeg ken ik de passen niet, ik had graag meegedaan.

Ja, en dan het eten. Je verwacht eigenlijk een beetje de Engelse keuken die nu niet echt een wereldnaam heeft op culinair gebied. Ik was echt aangenaam verrast, het eten was heerlijk! Op een avond had ik “Eton Mass”, echt het meest lekkere toetje wat ik ooit gegeten heb.

Al met al is Ierland een geweldig mooie bestemming, vooral voor mensen die van wandelen en cultuur houden. De bevolking is heel vriendelijk, het eten prima, het landschap overweldigend mooi en het weer, ach dat hoort gewoon bij Ierland. Regenjas mee en er kan je niets gebeuren.

Neem gerust contact op voor een rondreis op maat, een verrassende stedentrip of wandelreis.

Deel dit:

Terug Naar Boven